Börsipäev 26. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 26. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Warren Buffett, kes on 75-aastane Berkshire Hathaway tegevdirektor ja üle maailma tuntud miljardär, teatas eile $30.7 miljardi dollari suurusest annetusest aktsiate näol Bill & Melinda Gates Foundation’isse. Berkshire aktsiaid kuulub Buffetile $44 miljardi väärtuses ja antud sammuga usaldab Warren oma varanduse ainsale mehele maailmas, kes on temast veelgi rikkam – Bill Gates’ile. Sellises ulatuses annetus on ajaloo suurim, kusjuures Buffett lisab veel $6.3 miljardi väärtuses aktsiaid Buffetti perekondlikesse fondidesse.

    Buffett annetab aktsiad osadena – esimene ülekanne peaks aset leidma juba kuu aja pärast juulis. Igal aastal kavatseb Buffet ära anda 5% lubatud summa järelejäänud väärtusest aktsiate näol. Kuna äraantavaid Berkshire klass B aktsiaid on praegu 10 miljonit, läheb esimesel aastal neist 500 000, teisel aastal 475 000 jne. Ülekanded jätkuvad ka peale seda kui Warren Buffett on meie hulgast lahkunud, sest sellise tempo juures on tõenäoline, et Buffetti elu ajal jõutakse üle kanda vaid pool sellest summast või veelgi vähem.

    Teadaanne on omamoodi üllatuseks, sest Buffet on ise varem öelnud, et oma rikkust ei loovuta ta enne surma. Samas, Fortune’ile intervjuud andes ütles ta, et ta naise, Susani, surm muutis ta meelt. Ta oli alati arvanud, et naine elab temast kauem, kuid 2004. aasta atakk röövis Susani Warrenilt 72-aastasena.

    Buffet ise usub, et see ei avalda otsest negatiivset mõju Berkshire aktsiatele. Ülekanded toimuvad aegamööda ja fakt, et Gates’i Foundationis on ka Microsofti aktsiaid, mis pole negatiivselt aktsiale mõjunud, suurendab ka Warreni arvamuse usaldatust.

    Buffetti kingil oli ka 3 tingimust:

    1)Bill või Melinda Gates peavad olema elus ja osalema aktiivselt fondi administreerimises.
    2)Fond peab olema jätkuvalt heategevusfond.
    3)Igal aastal peab fond ära andma heategevuseks summa mis on võrdne Buffetilt saaduga+5% fondi varadest.

    Minu jaoks oli tegu huvitava artikliga ja täispikka ingliskeelset artiklit saab lugeda siit.
  • Something Big From the Fed

    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    6/26/2006 8:51 AM EDT
       

    "Waiting for the fish to bite or waiting for wind to fly a kite. Or waiting around for Friday night or waiting perhaps for their Uncle Jake or a pot to boil or a better break or a string of pearls or a pair of pants or a wig with curls or another chance. Everyone is just waiting."

    -- Theodor "Dr. Seuss" Geisel

    The Fed announces its interest rate decision at 2.15 p.m. EDT Thursday. Many market participants are standing aside and waiting for that news before making further moves. This FOMC announcement carries extra weight because of the increased likelihood that the accompanying policy statement may provide some clues on future hikes.
      
     
    A quarter-point hike in rates is practically guaranteed but there is much less certainty about what message the Fed will send in the policy statement. Many feel the recent barrage of hawkish jawboning by Ben Bernanke and his crew is an attempt to set the stage for something of particular import. Fed members have made it quite clear that they are very worried about inflation and have done a nice job of making sure that market participants and economic observers are aware of that fact.

    Some folks believe the Fed decision will be steady as it goes with a hike and a comment that it will continue to monitor economic data and will react as it develops. However, there are enough folks expecting a change in the status quo that the market is stuck until the news hits.

    For now we wait. Any rallies before the news on Thursday will invite selling; any dips will attract buyers and we unlikely to go anywhere. If you have a very short-term time frame and are content with some fast scalps for fractional gains, you may have some decent trading nonetheless. But if your time frame is more than a few days there isn't going to be a rush to make a move.

    Stay patient and find something productive to do while you wait. Stay aware that it is very easy to get nicked by boredom trades in this environment. We have a big merger in the mining sector this morning, which may provide some sympathetic action. Overseas markets are mixed and we have a mostly flat open

  •  

    Lisan ka väikese TA kommentaari. On näha, et Nasdaq indeks on liikunud lühiajaliselt vähenevas kauplemisvahemikus. Sellise kolmnurkse mustri tagajärjeks on tihti väga tugev läbimurre valdava trendi suunas. Näeme, et karud on vähehaaval alla andnud ning päeva põhjad on üha kõrgemal. Akumuleerimist näitab ka CMF. Nasdaq on liikunud Bollingeri keskel asuva 20 päeva MA juurde, mis on kahel korral juba vastupanuks osutunud. On ka näha, et viimaste nädalate liikumine on toimunud langeva käibega. Mis on järeldatav sellest, et kauplejad ootavad 29. juuni FOMCi ning hoiavad pigem turult eemale. Isiklik nägemus on karune enne, kuni pole langustrendi ülespoole murtud. Samas on pilt ka kergelt paranenud, sest näiteks Wilder DMI (ADX) indikaator, mis selle graafiku peale ei mahtunud, näitab langustrendi mõju vähenemist.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon