Börsipäev 17. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 17. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Boeing tuli täna välja mitmete positiivsete uudistega:

    Boeing(BA) teatas täna hommikul, et Lion Air tellib lisaks varasemale juurde veel 30 lennukit 737-900ER. Tehinguhinnaks on rohkem kui $2.2 miljardit ja lennukite kohaletoimetamise aeg jääb vahemikku 2010 ja 2012.

    Lisaks teatas Boeing, et müüb Qatar Airways-ile 20 lennukit 777, millest 14 on ‘laiendatud lennu-ulatusega’(extended range) ja 6 ‘pikamaa lennu-ulatusega’(longer range). Tehingu koguväärtus ca $4.9 miljardit.

    Samuti esines Boeingu tegevdirektor CNBC peal, kus arutati kütusehindade mõju ning Lähis-Ida konflikti. Boeingu tegevdirekor väitis, et Lähis-Idas toimuv ei avalda mingit otsest mõju ettevõtte tegevusele. Samuti lubas ta, et 787 tootmist suurendatakse 2008. aasta alguses. Kütusehindade tõusu kohta märkis nii palju, et kuna Boeing on keskendunud ‘kütuse kokkuhoiule’, siis praegused tasemed muret küll ei tee. Kinnitas, et 787 tootmine läheb ikka veel plaanipäraselt.


    Konfliktitandrilt Lähis-Idas nii palju, et Liibanoni Televisioon väidab, et lasti alla Iisraeli F-16 lennuk. Iisrael ise kinnitab, et lennukit Liibanoni kohal pole kaotatud.

    Indoneesias toimus 7.2 magnituudine maavärin, mille tagajärjel tekkis tsunaami. 5 inimest sai Java saart tabanud hiidlaines surma.

    Makroandmed:

    Tootmisvõimsuste kasutamise määr kerkis 82.4%-le . Analüütikud ootasid keskmiselt 81.9%. Olgu märgitud, et eelmine avalikustatud number oli 81.7%, mistõttu on tõus päris suur.

    Tööstuslik tootmine suurenes +0.8%. Oodati +0.4%.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon