Downgraded by Roth Capital - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Downgraded by Roth Capital

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui tõsiselt sellistesse avaldustesse tegelikult peaks suhtuma?

    Tean, et oman head tõusuaktsiat, aga ometi kukkus aktsia hind täna sellise avalduse peale vähemalt päeva alguses ca 5%.
    Kas kasutada juhust ja osta odavalt juurde või pigem hoiduda vaba raha kinni panemisest?
  • Aktsiaks vist LPSN?
    Miks just Roth Capital peaks eraldi teema olema?
  • Konkreetne aktsia on tõesti LPSN ja teema ei ole mitte Roth Capital (kuigi tahaks ka seda teada kas nad on head) vaid üldse kõikvõimalikud up- ja downgrade-jad.
    Lugesin selle tänase downgrade läbi ka, loomulikult.

    Nii kaua kui mina olen aktsiaturgu üldse jälginud, tundub aina rohkem, et need up- ja downgrade-ijad ei ole oma hinnangutes päris erapooletud. Kohati jääb mulje, et luuakse lihtsalt osadele aktsionäridele võimalusi aktsiat odavalt osta või siis kallilt müüa.

    Samas on selge, et just sel hetkel kui ''upgrade'' kellegi poolt tehakse, siis see lühikeses perspektiivis mõjutab aktsia hinda päris palju. Inimesed on ju luust ja lihast ja oma rahakoti peal eriti keegi katsetada ei taha. See ei kehti muidugi mõista nende aktsionäride kohta kes on juba turul pikka aega olnud ja enam niisama ei rabista. Loodan ka ise kunagi nii kaugele jõuda ja sellepärast tahtsingi endast targemate käest nõu küsida.

    Küsimus teile kõigile siis oligi see kas ja kui tõsiselt teie neid up- ja downgrade soovitusi arvestate? Kuidas on reguleeritud see, kes neid soovitusi üldse tohib anda ja kas nad peavad oma õigeid/valesid järeldusi kellelegi põhjendama ka ning kelle soovitusi üldse kuulate ja keda ei ole mõtet eriti tähele panna?

    LPSN ja tänase downgrade info olen juba läbi töötanud ja sellega on selge pilt. Vaatan mõne päeva mis juhtub enne kui otsustan kas ostan aktsiaid juurde, aga lõppkokkuvõttes on mul alust arvata, et aktsia hind tõuseb iga juhul, sest firma pakub klientide jaoks olulist teenust, juhtkond on kompetentne ja raha teenivad nad ka.
  • Kalduksin arvama, et enamus up/downgrade on tehtud heas tahtes. Hea calliga saab analüütik endale credibility`t, mis omakorda tähendab, et tema sõnu võtavad edaspidi fondijuhid tõsisemalt. Kui fondijuht võtab tõiselt mõnda retingumuutust, siis võib see väiksemate aktsiate puhul tähendada, et hind näiteks ei kuku järgmise kahe nädala jookusul allapoole kui 5% kõrgem hind võrreldes upgrade eelse hinnga - fond ostab kõik aktsiad mis ta teatavates hinnapiirides kätte saab, endale. Samas võib heal analüütikul olla portfellis aktsiaid, millega on totaalselt puusse pannud.

    Märksa keerulisem on aru saada, et mis on hea call ja mis mitte - selleks peab tundma aktsiaid, omavahelisi seoseid ja saama aru, kas käesoleva calliga antakse midagi uut edasi. Teisalt, lühikeses perspektiivis võib mõni asi halvasti liikuda, kuna mingi potentsiaalne ostja ei näita kohehuvi üles.
  • Teemasse sobib hästi üks link:
    http://notablecalls.blogspot.com/

    Siin on igapäev toodud nii 5 kuni 7 blogi autori arvates päeva huvitavamat call-i. Ma pole uurinud, kes see autor on, aga on asjatundliku mulje jätnud :)
  • angelp,
    http://notablecalls.blogspot.com/
    On hea sait.
    Kuidas sattusid sellele lehele?
  • Keegi Yahoo Messageboardist viitas kunagi üht FMD call-i sinna. Peale seda võtsingi omale saidi watchlisti. Selles meeldib just hea selge ja erapooletu lähenemine.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon