Skandinaavia pangad - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Skandinaavia pangad

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas keegi oskab soovitada kõige värskemat analüüsimaterjali Skandinaavia pankade kohta, kus oleks esindatud nii Nordea, Swed, SEB, SHB, Jyske, DnB?
  • Nagu aru saada siis on skandi pangad just Eestis püüdlikult "usklikumad kui paavst" ja on osad instrumendid kinni keeranud, samal ajal kui mujal euroopas ja ka põhjamaades sellist paanilist piiramist pole.

    äp: "Eestis on mitmed suurpangad pannud keelu alla ADRidega (hoidmistunnistustega, reeglina aktsiatega, mis kauplevad mitte kodu-vaid välisbörsil, näiteks kui Statoili aktia, mida saab osta ka USA börsilt) kauplemise. Siinsed pangad viitavad MiFID II regulatsioonile, kuid mujal Euroopas ei näi see tõlgendus nii jäik olevat.
    „Meie küll [Rootsis] ADRidele keeldu peale pannud pole,“ kinnitas Joakim Bornold (Nordneti ökonomist), kes ütles, et tema teada sattusid löögi alla ainsana kõik USA börsil kaubeldavad fondid (ETFid), nõndasamuti nagu Eestiski.
    „Rootsi on nii väike riik, et [ETFi] pakkujad ei hakka rootsi keeles dokumentatsiooni tegema, sellepärast ei saa enam USA börsil olevate ETFidega kaubelda. Me liikusime edasi Saksamaal pakutavate ETFide juurde ja saime laias laastus enamiku asendatud. Aga muidugi on palju nišifonde, toorainetel põhinevaid fonde, millele asendust ei ole,“

    FI-ni on isegi mure jõudnud, lubavad ingl.k. KID-e aktseptima kunagi vbl hakata ja imestavad pankade üle.
  • Imestavad, et pangad järgivad nende debiilseid nõudmiseid. Skisofreenia?
  • LHV siis eirab FI-d? :o Äkki ikka mingi liikumisruum on igas pangas ka ikka veel järgi, napilt?
  • LHV ei eira FI-d, vaid meie tõlgendus erineb teiste turuosaliste omast.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon