Börsipäev 30. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 30. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Deutsche Bank tuli enne nädalavahetust välja ostusoovitusega Altriale ning hinnasihiks antakse $80.

    Hinnasiht on reedesest sulgemishinnast ligi 23% kõrgemal. Viimaste nädalate kukkumine on tingitud turu üldisest nõrkusest ning investorite kartusest kõrgemate aktsiisimaksude ees. Samal ajal jäetakse tähelepanu alt välja lühiajalised katalüsaatorid aktsiahinna tõusuks, nt. kõrgemad dividendid, suurepärane rahavoog, ning võimalik Philip Morris Internationali spin-off.

    Altria on reeglina dividendide saatuse üle otsustanud augustis ja erandit ei oodata ka seekord. 29. augustil loodetakse kuulda, et Altria suurendab dividendide väljamaksmist tööstuse keskmisele lähemale. Kui Altria kannab dividendidena välja 65% kasumist, siis tööstuse keskmine on 75%.

    Aktsiiside tõus vähendab Altria EPSi hinnanguliselt $0,09 - $0,20 ulatuses, samal ajal aktsiate tagasiost suurendab seda aga $0,30 võrra. Deutsche Bank ennustab 2007. aasta kasumiks aktsia kohta $4,27 ning järgmiseks aastaks $4,76, mis annaks FY07 P/E 15,6 ning FY08 P/E 14.

    Tubakatööstus kui kaitsev sektor pakub turu pikaajalise volatiilsuse juures teistest sektoritest paremat kaitset. Kui siia lisada Altria suurus ning küllalt kõrge dividendimäär, saamegi suurepärase kaitsva aktsia, millel ei puudu ka tõusupotentsiaal. Deutsche Banki meelest on Altria hetkel parimat investeerimisvõimalust pakkuv large-cap.

    Graafikut vaadates võib Altria $65 pealt toetust leida, liiatigi pakub tuge 200 päeva libisev keskmine.

    MO graafik

     

  • Täna annab CIBC huvitava kommentaari Navteq (NVT) kohta: 10 põhjust, miks Garmin (GRMN) peaks ostma ära Navteqi. Mida rohkem CIBC analüütikud NVT ja Garmini sümbioosi üle mõtlevad, seda loogilisem see tundub – Garmin peaks ja ilmselt ostabki NVT ära ning seda varsti.

    1) Ekskulsiivse kaardi-contenti kontrollimine peaks Garminile pakkuma pikaajalise võimaluse tootearenduseks, hinnastatuseks ja marginaalide kaitseks.

    2) Sümbioos võimaldaks võidelda TomTomiga – ainukese PND tootjaga sarnaste konkurentsieelistega

    3) Garmini kaubamärk saab kasu miljonite külastuste tõttu, mida Navteq saab Google Mapsi, Mapquesti ja Yahoo tõttu.

    4) Kui Garmin ei osta Navteqi ära, siis keegi teine ostab.

    5) Sellisel (4)juhul võib Garmini ühe tähtsaima supplieri leping riski alla sattuda.6) Ning kui see (5) peaks juhtuma, tuleb Garminil asuda samuti pakkumisprotsessis osalema ning ilmselt kõrgema hinnaga – milleks oodata?

    7) Ootamine ei tee NVT-d odavamaks, NVT võib võta turuosa ka TeleAtlaselt.

    8) Peale TomTomi liigutust võib Garmin omandada NVT riskimata seejuures kaardikleintide ülejooksmisega TeleAtlasele.

    9) Vaatamata ülevõtuga seotud lahjendusele kaupleks Garmin ilmselt kõrgematel kordajatel.

    10) Investorid lõpetaksid lõpuks pärimise:” Kas te ostate NVT ära?”

    Ilmselt ükski neist põhjustest ei ole turule saladuseks, kuid päris tugev call ning Navteqi chart näeb väga ilus välja. Ilmselt genereerib see täna ostuhuvi. CIBC hinnasiht $64.

  • Kommenteerisime LHV Pro all ka Six Flagsi (SIX). Huvitav on märkida, et täna on ülevõtutulle sattunud Six Flagsi konkurent Cedar Fair (FUN) ning preemia on päris ilus.

    Theme park operator Cedar Fair (FUN.N: Quote, Profile, Research) is in talks to be taken over by investment firm Destiny Capital Solutions in a $4.1 billion deal, the New York Post reported on its Web site on Monday.
  • Bank of America tõstab oma soovituslikku equity osakaalu portfellis 5% võrra 60%-le peale eelmise nädala langust, mis langetas S&P500 4.9% võrra ja lõikas year-to-date tootluse koos dividendidega 3.9% tasemele. Et finantseerida ostusid, vähendab Bofa bondide osakaalu 5% võrra 15-le protsendile. Bofa eelistab suuremaid aktsiaid väikestele: would use strength there to reduce exposure to smaller stocks, and continue to favor the large capitalization indexes such as the S&P 500, S&P 100, or Russell Top 50. 
  • USA dollar on aastaga ikka päris koleda languse läbi teinud. Ca 12.3 krooni pealt 11.45 kroonini kukkudes on kaotatud 7% oma väärtusest. Põhjus, miks selle graafiku siia tõin, peitub asjaolus, et täna kütusepaaki täitvad inimesed võivad mõelda, et miks ei maksa bensiiniliiter täna rohkem kui aasta aega tagasi. $77-line nafta hind on maailmaturul püsinud ju juba päris pikka aega.

    Kõik eelpool öeldu on õige, kuid kuna dollar on euro vastu oma väärtust kaotanud, on eestlase jaoks $77line nafta täna sama, mis $71line nafta aasta tagasi. Ameeriklase jaoks aga mitte ning kallima hinna tõttu tuleb teispool ookeanit lihtsalt kukrut kergitada.

    Eks siin peitub ka vastus küsimusele, et miks OPEC oma nafta tootmist ei suurenda ja hindu allapoole ei suru – nimelt on paljud OPECi liikmesriigid kurtnud, et kursilanguse tõttu saadakse kõrgematest hindadest hoolimata näiteks eurodes mõõdetuna kogunisti vähem tulu, kui aasta tagasi. See seab aga inflatsioonitemaatika USAs tõsiseks probleemiks – mäletavasti kukkusid nafta hinnad eelmise aasta suve keskpaigast selle aasta jaanuarini päris agressiivselt, mistõttu, kui hinnad püsivad tänastel tasemetel, muutub ameerika tarbija jaoks kütusehinna inflatsiooni y-o-y märkimisväärselt suureks.

    Nädalavahetusel intervjuu andnud Marc Faber on ka öelnud, et mõningates turu indeksites peab ta seniseks ‘tipuks’ siiski veebruarikuu languse eelseid tasemeid, sest tollest ajast saadik on langusejärgse tõusuga kaasas käinud dollari väärtuse langus, mis kohati teistes valuutades mõõdetuna kustutab ära kõik turu reaalsed tõusud. Dollarites mõõdetud varasid hoidvatele investoritele saab julgustuseks öelda üksnes niipalju, et viimasel ajal on olnud kuulda, et dollar on oma languse juba läbi teinud ning nii mõnedki (näiteks Morgan Stanley) peavad seda juba alahinnatuks.

  • Varasemal ajal OPEC hoidis hindu 25USD piires seepärast, et neil oli hirm, et kallima naftahinna juures hakatakse tehnoloogiaid energiasäästlikumaks tegema ja võimalusel naftalt muudele kütustele üle kolima, seda eriti katlamajade ja soojuselektrijaamade puhul. Seega oli neil hirm, et tarbmisnõudlus väheneb. Tänapäeval, seoses Hiina ja India majanduskasvuga on nõudlus nii suur, et seda hirmu enam pole.
  • Euroopa turud on päev otsa suunda otsinud ning ära käidud nii tugevas plussis kui ka miinuses. USA turgude avanemise eel ollakse enam-vähem nullis ning tundub, et justkui jälgitakse huviga, et kas futuuride poolt indikeeritud positiivne avanemine USAs on jätkusuutlik või mitte.

    Saksamaa DAX -0.10%

    Prantsusmaa CAC -0.03%

    Inglismaa FTSE -0.04%

    Hispaania IBEX -0.39%

    Venemaa RTS -0.50%

    Poola WIG -0.09%

    Aasia oli täna enamuses roheline. Tugevad Hiina, Hong Kongi, Lõuna-Korea ja Bangladeshi turud.

    Jaapani Nikkei 225 +0.03%

    Hong Kongi Hang Seng +0.75%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) +2.20%

    Hiina Shanghai B (välismaine) +1.21%

    Lõuna-Korea Kosdaq +0.27%

    Thai Set n/a (börs suletud)

    India Sensex +0.17%

    USA futuurid on hetkel tervenisti +0.6% plusspoolel.

  • Let's Be Clear -- This Market Has Changed
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    7/30/2007 7:05 AM EDT


    Enjoying success requires the ability to adapt. Only by being open to change will you have a true opportunity to get the most from your talent.
    -- Nolan Ryan

    After the worst week in a number of years there is much discussion this morning about whether the market is going to bounce big or continue to fall. The bulls have recent history on their side. For the last ten months, the market has come roaring back every time it looked like a downtrend was about to start. Anyone who gave up on the rally due to recent dips quickly found themselves wishing they hadn't.

    The bears argue that things are different this time. The market isn't going to be able to ignore all the negatives that have been ignored for so long. The problems in housing and lending have been widely known for a long time, but the market hasn't cared. However, now that these issues are spilling over and affecting private-equity deals and spreading to the broader economy, they are going to have a more lasting and negative effect on the market.

    There is no question that something major has changed in the last week or so. Good earnings reports are being sold, credit issues are causing a high level of fear and, most importantly, we have suffered some profound technical damage. It would be the triumph of hope over logic if we expected the market to just shrug this off and move straight back up to recent highs.

    Our job at this point is to adapt to a changing market. We have to embrace the fact that change is afoot and make sure we take steps to deal with it. The most important thing right now is to put increased emphasis on protecting our capital. It is always important to keep your capital safe, but when the market is undergoing the sort of shift we saw last week, it is particularly important to make sure we don't let losses mount too fast. We have to take our hits and raise cash just in case this meltdown turns into a crash.

    In addition to an increased focus on protecting capital we need to focus more on selling strength and less on buying dips. In an uptrend, the smart play is to buy pullbacks and weakness, and we certainly have seen that work well. Now that it looks like the market trend is shifting, we need to reverse our thinking. Strength is an opportunity to raise cash and/or put on shorts. We shouldn't trust bounces to hold. We are likely to get a big bounce after the carnage last week, but that should be an opportunity for repositioning rather than celebrating that nothing is wrong.

    The market has changed and we need to adapt. Don't let the pundits suck you into thinking that there aren't any reasons for this market to struggle. There have been reasons for a long time, but they haven't mattered. They are starting to matter now.

    In the early going, it looks like we have a minor bounce brewing. Overseas markets are mostly in the green, with a big reversal in Tokyo after a poor start and some deal news helping out in Europe. Market players are obviously tentative, but they are likely to jump in here quickly if we continue to hold steady as the open approaches.

    -----------------------------
    Ülespoole avanevad:

    Gapping up on strong earnings/guidance: NGA +5.8%, CCJ +4.0%... M&A related news: RCCC +34.8% (to be acquired by MOT for $45 per share in cash), FUN +5.4% (NY Post reports that FUN enters into takeover talks)... Other news: GPCB +16.8% (SAP founder Dietmar Hopp raised stake to 14.5% from 10.1% - Bloomberg.com), TMY +12.9% (provided update of strategic sales process and field status), VVUS +10.0% (receives FDA approval of Evamist NDA; eligible to receive milestone payment of $140 mln from KV.A), IR +7.5% (to sell its Bobcat, Utility Equipment and Attachments business units for $4.9 bln; stock was also upgraded at Citigroup, downgraded at Baird), HRT +6.3% (announces a 5-Year supply agreement), CVTX +4.8% (engages investment banker Frederick Frank to provide advisory services), HOKU +4.3% (still checking for news).

    Allapoole avanevad:

    Gapping down on weak earnings/guidance: VCLK -21.3%, RSH -7.1%... Other news: AHM -42.9% (delays payment of quarterly common stock and Series A & B preferred stock dividends, says co has received significant margin calls; stock was subsequently downgraded at RBC and JMP), LOOP -4.0% (downgraded at TWP), CSG -3.5% (continued pressure after co extended the timetable for the $7 bln sale of its U.S. drinks business), ELN -3.3% (still checking for any news).
  • Altria (MO) on jõudnud küll tehniliselt huvitavale hinnatasemele. Tegemist on ka fundamentaalselt päris huvitava ettevõttega, millest Madis on varem ka meie lehel kirjutanud. Võimalik, et turvalisust otsides vaatavad investorid just selle firma poole.
  • Päris mitmelt poolt on kuulda, et tänase turu tugevuse üheks põhjuseks on nii-öelda kuulõpu hindade ülesmärkimine, näitamaks oma klientidele ilusamaid tootlusnumbrid. Põrke jätkusuutlikkuse osas omab võtmetähtsust muidugi päeva lõpp - kas pullid julgevad välja tulla ning reedese verise päevalõpu sedakorda ära hoida
  • Realmoney.com on välja toonud järgmise tabeli, kus võrreldakse GDP kasvuprognoose ning seejärel korrigeerimisi. Nagu näha, on pidevalt prognoose allapoole korrigeeritud (11 korda 13st on korrigeeritud madalamale) ning seda on arvatavasti oodata ka käesolevalt kvartalilt. Kasv on jäänud üpriski lahjaks.

    OldNew
    Q1-043.85%2.96%
    Q2-044.04%3.48%
    Q3-043.10%3.60%
    Q4-042.61%2.55%
    Q1-053.40%3.07%
    Q2-053.26%2.81%
    Q3-054.18%4.46%
    Q4-051.76%1.19%
    Q1-065.58%4.82%
    Q2-062.56%2.44%
    Q3-061.96%1.07%
    Q4-062.45%2.09%
    Q1-070.69%0.60%
    Q2-073.38%

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon