Tallinna Kaubamaja (TKM1T) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Tallinna Kaubamaja (TKM1T)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tallinna Kaubamaja avaldab täna Q4 majandustulemused. Käibenumber on meil juba teada – EEK 1.65b. See tuli 8.6% üle meie ootuste ning tõstsime vastavalt ka oma prognoose. EBITDA-ks ootame EEK 162.2m ning kasumiks EEK 132.3m (aastane kasv 32.5%). Samuti ootame marginaalide kerget paranemist võrreldes 2006 aasta neljanda kvartaliga.
  • Kaubamaja siis tulemustega väljas ning esmapilgul tunduvad täitsa korralikd. Käibenumbrit korrigeerisime veelgi veidi üles poole, kasum vastas ootustele (ootasime EEK 132m tuli EEK 131m). Lisaks peaks arvesse võtma, et tegu jaanuaris pärast müüginumbrite avaldamist tõstetud kasumiprognoosidega, mis muudab tulemuse igati korralikuks. Tulemuste valguses korrigeerime peatselt ka enda 2008 aasta prognoose.
  • Positiivne uudis kõigile Kaubamaja aktsionäridele - dividende plaanitakse maksta, 2007. aasta eest, 2 krooni aktsia kohta. Dividenditootluse määraks teeb see siiski tagasihoidlikud 2%. Eelnevalt ootasime, et Kaubamaja maksab dividende 1,3 krooni aktsia kohta. Viide pressiteatele.
  • Tallinna Kaubamaja täna avaldatud Q1 müüginumbrid vastasid meie ootustele. Allolevas tabelis on välja toodud meie ootused ning tegelik tulemus valdkondade lõikes. Nüüd jääb veel ära oodata 19. mail avaldatav Q1 aruanne, kust selgub siis, milliseks kujunes kulutuste pool.

  • Esmalt olen ma tänulik LHV meeskonnale analüüside eest.

    Siiski ootaks operatiivsemat reageerimist ettevõtte ja majanduse kui terviku suundumustele.

    Näiteks:
    17. jaanuar - soovitus AKUMULEERI -109.53
    26. mai - soovitus AKUMULEERI - hind 95.91
    23. juuli- soovitus MÜÜ - hind 85.43
    11. august - hind 92.31

    Majanduse jahtumises olid enamuses juba üsna veendunud möödunud talvekuudel. Niiet jaanuaris antud AKUMULEERI soovitus oli päris optimistlik. Mitmed investorid jälgivad analüüsimajade reitinguid ja usaldavad neid üpriski pimesi. Ja siis on pahameel kerge tulema. Siinkohal oleks hinnasiht ja operatiivne regeerimine algajail paljuski abiks.

    Üldjuhul on LHV pigem konservatiivne oma analüüsides, mis tegelikult on mõistlik lähenemine. Edu uute analüüside koostamisel ja soovituste määramisel.

    P.S Ei oma positsiooni, ega ole saanud ei kasumit ega kahjumit.
  • Aitäh heade soovide eest ja püüame üha operatiivsemad olla.

    Edu!

  • Tallinna Kaubamaja 6-kuu majandustulemused olid pigem nõrgapooolsed. 6K EPS 2.41 vs 4.16. Ärikasumi langus on ka üsna murettekitav. Ma arvaksin, et praegu on paremaid aktsiaid, mida soetada.
  • Kas Kaubamaja ärihoone idee on midagi uut või on tegemist investoritele tuttava plaaniga?
  • Investorite jaoks tegemist suhteliselt uue ideega. Samas, kuna need plaanid on veel päris hägused, siis oma prognoosides/nägemustes me sellega veel ei arvesta. Ootame asjade selginemist. Praeguse infoga ei ole eriti midagi peale hakata.
  • Kas keegi oskab arvata, mis on TKM-i aktsiahinna hoogsa tõusu taga, aastaga 30%, vahepeal korralik dividend veel kauba peale. Ka viimase kuu tõus ca 10%. Pole paha, aga ei mingit tähelepanu foorumis!? Oman, täna siiski müüsin 250 tk hinnaga 6.62!? Kas oli hea otsus? Intrigeerimaks: kas on mõni kosilane?
  • gertra
    Kas keegi oskab arvata, mis on TKM-i aktsiahinna hoogsa tõusu taga, aastaga 30%, vahepeal korralik dividend veel kauba peale. Ka viimase kuu tõus ca 10%. Pole paha, aga ei mingit tähelepanu foorumis!? Oman, täna siiski müüsin 250 tk hinnaga 6.62!? Kas oli hea otsus? Intrigeerimaks: kas on mõni kosilane?


    Aktiivsem arutelu Tallinna Kaubamaja teemadel on kolinud siia teemasse.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon