Börsipäev 3. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 3. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Täna siis USAs 4. juuli ehk Iseseisvuspäeva eelne lühendatud kauplemisaeg - Eesti aja järgi kuni kella 20.00ni. Homme - reedel - turud aga tervikuna suletud. Ja saab huvitav päev kindlasti olema. Majandusandmeid on täna kuhjaga - kell 15.30 teatatakse juunikuu tööjõuraport, kust oodatakse 60 000 töötaja koondamisest teatamist, esmaste töötu abirahade taotlejate arvuks oodatakse sarnaselt eelmiste nädalatega numbrit ca 385 000 juurde ning töötusmäära nähakse 5.4% peal. Kell 17.00 Eesti aja järgi tuleb ISM teenindusindeksi näit.

    Lisaks otsustab Euroopa Keskpank täna intressimäärade üle ning vastavalt viimasel korral öeldud sõnadele on äärmiselt tõenäoline, et määrasid kergitatakse 0.25% võrra. Kell 15.30 algavat konverentsikõnet saab kuulata siit. 

    Turgudel on hirmu ja närvilisust külvanud energia hind. Musta kulla eest käiakse välja juba $144.5 barrelist. Samas, viimasel paaril nädalal avaldatud energiaraportid on näidanud, et mootorkütuse varud on analüütikute ootustest kiiremini suurenemas (tarbimise pealt hakatakse kokku hoidma), mis ühel hetkel peaks siiski transformeeruma ka madalamasse toornafta nõudlusesse ja see peaks turgudele leevendust pakkuma.  

  • Jim 'CNBC ebajumal' Cramer on teinud nimekirja 12 aktsiast, mis peaks igal investoril radaril olema, kuna just neilt võib oodata turgu negatiivselt mõjutavaid uudiseid:

    1. Citigroup (C) - Cramer prognoosib dividendimäära langetust järgmise sammuna Citi puhul, nimetab seda kõige halvemini juhitud suureks pangaks maailmas.
    2. General Motors (GM) - peab üheks parimaks pankrotikandidaadiks.
    3. Lehmann Brothers (LEH) - Cramer ütleb, et ettevõte tuleb üle võtta... ja et see saab olema ilmselt allapoole turu hinda. Morgan Stanley analüütikud on neile takeunderi juttudele aga vastu vaielnud, väites, et tangible book value on niigi ca $27 ning et ülevõtt spekuleeritud $15lise takeunderi hinna juures ei ole lihtsalt loogiline. Go figure...
    4. Merrill Lynch (MER) - Nimetab mustaks kastiks, ettevõttelt tulnud vähe infot probleemide ulatuse kohta.
    5. Wachovia (WB) - Suur avatus California nõrgale kinnisvaralaenu turule ning kirjutab jätkuvalt riskantseid laene välja.
    6. Bank of America (BAC) - kirub CFC ülevõttu, mis ilma ostuta oleks praegu juba pankrotis.
    7. Washington Mutual (WM) - Cramer: 'Worst collection of mortgages...'
    8. Fanne Mae (FNM)
    9. Freddie Mac (FRE)
    10. AIG (AIG) - must kast, nagu MER, ettevõttelt ulnud vähe infot tänase olukorra kohta.
    11. Cerberus - eraettevõte...
    12 . PMI, MTG, MBI ja ABK ehk kinnisvaralaenude kindlustajad ja nende lõputud probleemid.
  • Selle aasta esimesed kuus kuud on möödas ning seega olekski paras aeg jälgida, kes on olnud suurimad langejad ja vägevamad tõusjad. Kui sulle meeldivad numbrid, siis heida pilk sellele lingile (Morningstar). 

     

  • Minu arust on siin täna üks hea artikkel, mis näitab farmaatsiasektorit, mis on hiljuti geneeriliste ravimite kiiremini turule lubamise tõttu valusalt pihta saanud, positiivses valguses. Nimelt räägitakse võltside ravimitega kauplemisest. Just sellised lood muudavad inimesi ka igasuguste geneeriliste ja järgitehtud ravimite suhtes ettevaatlikumaks ning on valmis korraliku nime ja brändi eest rohkem välja käima ka siis, kui odavamad alternatiivid on kõrval olemas.
  • Ma ei saa poindist aru. Mees tabati võltsitud originaalravimite, mitte võltsitud geneerikutega. Miks peaks see geneerikute osas ettevaatusele kutsuma? Pealegi, vaevalt, et neid võltsravimeid seaduslikul teel hankida õnnestub (apteegist), pigem müüakse neid ikka ebays, spammi abil vmt (nt mõnda sinist tabletti õhtuti vanalinnas sommidele).
  • Citi on kaitsmas eile kõvasti pihta saanud söeaktsiaid. Arch Coal'i (ACI) ja Peabody Energy'i (BTU) reiting tõstetakse Osta tasemele, uued hinnasihid vastavalt $86 ja $105.

    Recent selloff overdone — We see the recent 10 – 18% correction in the equities to be excessive, in response to a downtick in European spot from records. This seems profit-taking amid a deteriorating economy, and the "End of the beginning, not the beginning of the end."

    Enek, sul on ACI veel eilsest käes?
  • ACI sai pool müüdud 66 alt aga pool käes.
  • fun, loomulikult seal on vahe sees ja fake droogide müümine ning geneeriliste ravimite populaarsus ei tundu esmapilgul kuidagi seotud olevat. Minu silmis siiski paraku on. Ehk kõik on seotud sellega, mida inimesed endale ravimite pähe suust sisse ajavad. Samuti regulatiivne külg - kui eBayst või kuskilt mujalt on võimalik osta mingeid retseptiravimeid, siis sellesse tuleks karmikäeliselt võimudel suhtuda. Minu arvates igasugused uudised, mis on seotud ka lihtsalt fake drugidega ja nendega seotud õnnetustesse, tekitavad inimestel vastureaktsiooni alternatiivseid geneerilisi ravimeid ostes, et ka see odavam ravim/tablett võib olla vähem testitud, kehvemini ladustatud, nõrgema toimega, mitte nii ohutum jne, kui brändi kandvad originaalravimid. Aga selline on minu mõttekäik lihtsalt...
  • Mitmed foorumlased on siin täna ja eile pikemalt rääkinud kivisöest. Eile toimus siis suur langus kivisöe NYMEX turgudel ning selle illustreerimiseks toon siinkohal ära 2009. aasta detsembri futuuri graafiku:

    Kas muu energia järgneb või oli see vaid ajutine tagasilöök, näitavad järgnevad päevad.

  • Kõrged hinnad toetavad taaskord 'natsionaliseerimist'... ja mitte üksnes maavarades vaid ka toiduainetes. India teatab täna, et maisi eksportimine on hindade ohjeldamiseks nüüdseks keelatud.
  • Ja ECB tõstis intressitasemed 4.25% peale...
  • Oodatud liigutus. Kuulame siis varsti konverentsikõnet, et saada infot tulevaste sammude kohta.
  • Initial Claims üle 400 000 tõusnud ning töötuse määr püsib 5.5% peal.

    June Nonfarm Payrolls -62K vs -60K consensus, prior revised to -62K from -49K
    Initial Claims 404K vs. 385K consensus, prior revised to 388K from 384K
  • Huvitav palju City call ACI-t üles viib?
  • Privador, tough one, ma hoiaks eemale. Liiga kehvasti käituvad ACI ja BTU + ülejäänud sektor on endiselt all. Turg kosus, võibolla aitab see, aga ma hetkel küll ennast mugavalt ei tunneks kummalgi suunal mängides.
  • Kui nüüd nõrgad majandusnumbrid suudetaks üles osta, oleks see väga hea märk. Hetkel futuurid positiivselt reageerinud.
  • Nafta kukub, dollar tugevneb (+0.8% juba euro vastu) ja USA futuurid on plussis +0.7%.
  • Trichet räägib päris huvitavalt siin. Põhiliselt siis tänane tõstmine on tehtud eelkõige selleks, et inimeste inflatsiooniootusi jahutada. Trichet ütleb, et kui intresse ei tõstetaks, siis kõrgemate inflatsiooniootuste tõttu kannataksid inimesed kõrgemate laenumäärade tõttu rohkem kui täna, mil intresse 25 bipslit ülespoole liigutati.
  • Euroopa turg alustas tänast päeva väga valusates miinustes. Pärast ECB juhi Trichet sõnu seisukord aga muutus kapitaalselt.

    Euroopa ja Aasia põhiindeksid:

    Saksamaa DAX +0.08%

    Prantsusmaa CAC 40 +0.64%

    Inglismaa FTSE 100 +0.21%

    Hispaania IBEX 35 +0.73%

    Venemaa MICEX -1.09%

    Poola WIG -1.19%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 -0.16%

    Hong Kongi Hang Seng -2.13%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) +1.95%

    Hiina Shanghai B (välismaine) +2.02%

    Lõuna-Korea Kosdaq -1.85%

    Tai Set 50 -2.64%

    India Sensex -4.18%

  • Trichet ütles, et riskid euroala kasvule on suurenenud. kindlasti ei tule teine kvartal nii ilus nagu esimene. Samas juhtis ta tähelepanu ka muudele numbritele peale GDP. Näiteks tõusevad endiselt ligi 15% non-financial sector laenud. See on märk, et midagi hullu keskpikas perioodis ei juhtu. Vähemalt tänaseks suudeti mingi kindlus turgudele tuua.

  • kas keegi on long NVDA-s ja panustab pisikesele põrkele?
  • Bubble, Oppenheimer on isegi täna upgrade'nud NVDA ja JMP Securities ning AmTech olid ka pigem positiivsed oma kommentaaridega, aga üldiselt ikka ollakse pessimistlikud, nt Deutsche Bank tõmbas hinnasihi $10.50 peale. Ma arvan, et kui NVDA oleks täna põrkemäng, siis ta peaks olema praeguseks juba põrganud. Seda enam, et turg on nüüdseks jalad alla saanud. Seega ise ei plaani panustada.

    NVIDIA upgraded to Outperform at Oppenheimer- tgt $18 (18.03 ) -Update : Oppenheimer upgrades NVDA to Outperform from Perform after the company negatively pre-announced 2Q (July) results. Mgmt blamed the miss on price pressure, delayed launch of its next-gen IGP and general macro weakness. NVDA now sees 2Q sales in the $875M-$950M range vs. consensus's $1.1B. The firm believes share loss in NVDA's core GPU business also played a role. The firm says NVDA's issues are well understood and near-term, and they would use expected weakness today as an opportunity to build positions in a still solid long-term story.
  • Selge siis, mängin siis samuti vaid paberil :)
  • ma panustaks paberil pigem ATI-le. Nende uued kaardid on hinna/kvaliteedi suhtes selgelt etemad kui kallilt toodetud Nvidia omad.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon