Osta kriisi ajal, müü buumi ajal - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Osta kriisi ajal, müü buumi ajal

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mida arvate soovitusest "osta kriisi ajal ja müü buumi ajal"?
    Tegemist edasiarendusega soovitusest "osta odavalt ja müü kallilt" - eeldusel, et kriisi ajal on aktsiad ja muudki varad odavamad (st nende pikaajaline tõusupotentsiaal on suurem) ja buumi ajal kallimad (st nende pikaajaline tõusupotentsiaal on väiksem).

    Kas ja millistel tingimustel see nii on? Ja kuidas ära tunda kriisi ja buumi?
  • Kriisi ajal on võimalik leida ka täiesti korralike firmade aktsiaid väga soodsa hinnaga ja buumi ajal jälle on võimalik müüa isegi suhteliselt keskpärase tegevusega firmade aktsiaid väga kallilt. Millal on kriis või buum, selle tunneb ära kogemuse põhjal. Kriis on ilmselt siis, kui müüvad needki viimased, kes on kaua vindunud ja oodanud pööret paremuse poole, mida pole tulnud - s.o. kapitulatsioon. Järgneb stabiliseerumine, sest müügihuviliste mass on kadunud. Buum on siis, kui ka taksojuhid ja pagarid ning muud tublid töömehed jagavad aktsiasoovitusi. Kriisid ja buumid kestavad sageli oodatust kauem.
    Jaanus, oled oma küsimustega õigel teel, loe lisaks läbi ka algajate foorum, saad palju kasulikku teavet.
  • kriisid ja buumid võiks kiiremini vahelduda. siis kui õpid kriisi ja buumi juba ära tundma oled 80 aastane. mis sellest rahast enam siis taga ajada.
  • Jaanus Raim. Kas on tegemist sama isikuga, kes on kaasautor raamatule "Eesti ja EL-i hinna ja palgataseme ühtlustumine: põhjused ja võimalik kiirus".
  • Hm.. raamatust saadud kaptal otsib teenimist vist!
  • Jah, sai küll kunagi selline raamat kirjutatud (koos Erik Terk´iga).

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon