Börsipäev 4. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 4. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Sellel nädalal on siis taas Föderaalreservil võimalus oma arvamust majanduse kohta ametlikult avaldada - teisipäeval, 5. augustil tehakse teatavaks otsus intressimäärade üle. Euroopa keskpankurist kolleegidel on miiting neljapäeval, 7. auugustil. Oma tippudest alla tulnud energia ja toiduainete hinnad annavad Fedile inflatsiooni rindel pisut ruumi vabamalt hingata. Seda hingamisruumi on ka hädasti vaja, kuna riigi majandusnäitajad, mis pole paranemist näidanud, karmistavat intressimäärapoliitikat veel rakendada ei lubaks. Seega kõige tõenäolisem stsenaarium ongi, et teisipäeval jäävad intressimäärad samaks. Volatiilsust tekitavad aga keskpankurite sõnad, millal ja millises ulatuses intresside kallale ikkagi minnakse.
  • Ja Bloomberg täna vahendamas Citigroupi Tribeca fondi lõplikku sulgemist. Inimesed on aktsiaturgude languse taustal raha fondidest välja tõmbamas ning usalduse taastumine turgude vastu võtab aega. Seetõttu ongi langused enamasti kiired ja valulised ning tõusud tasapisi ja aegamööda ülespoole kerivad. 

    Hedge fondid on surve all ning liigsete optimismilainete ajel, mida pea katkematud 5 tõusuaastat aktsiaturgudele tõid, loodi sellelaadseid fonde rohkem kui vaja. Nüüd on toimumas vastupidine protsess ning aja jooksul jäävad sellest tööstusharust alles vaid parimad.

  • HSBC kasum kahanes esimesel poolaastal 29%. Turuväärtuselt suurima Euroopa panga kasumilanguse põhjustas probleemsete laenud kasv USAs. HSBC esimese poolaasta puhaskasum oli $7.7 mld USD. USA halbasid kodulaene ja varade mahakirjutamist kompenseeris jätkuvalt hea kasumikasv Aasias.

    Tulemused olid natuke paremad konsensuse ootustest. Pärast esialgset aktsiahinna tõusu on HSBC siiski 0.87% languses. HSBC hind on aasta algusega võrreldes umbes samal tasemel ja võrdlusena teiste Euroopa pankadega on see parim tulemus (Bloomberg Europe Banks & Financial Services indeks on 32% langenud).

    HSBC

     

  • Eurotsooni tootjahinnaindeks tõusis juunis 0.9%. Eelmise aasta juuniga võrreldes on PPI tõusnud 8%. PPI tõusu taga on kütusehinnad ja see pole kellegile mingi üllatus. Eurostati andmeil tõusid kütusehinnad juunis 2.7% ja aastaga on tõusuks tervelt 21.4%. Viimase aja toornafta- ja metallide hinnalangus kajastub statistikas ilmselt alles suve lõpu poole.

    Tarbija- ja tootjahinnaindeksi alanemist sügiseks loodab ka ECB ja tundub, et praegu ei hakata intressimäärasid rekordkõrge inflatsiooni vastu võitlemiseks tõstma.

  • Fortis (FORB) teatas tänasel börsipäeval teise kvartali majandustulemustest. Belgia päritoluga kommertspank, mille tegevdirektor vahetati välja eelmisel kuul, raporteeris 49-protsendilisest kasumilangusest. Peamiseks põhjuseks võib pidada krediidikriisi sunnil tehtud mahakirjutamisi. Netokasumiks oli 830 miljonit eurot ehk 38 senti aktsia kohta. Võrreldes eelmise aasta 1.62 miljardi euro suuruse netokasumiga on tulemused märgatavalt kehvemad. Fortis tegi teises kvartalis 342 miljoni euro väärtuses mahakirjutamisi, mis on ligilähedane esimese kvartali mahakirjutamistega. Aktsiahind on teinud 2.8% languse. 

  • Mikk, huvi pärast küsiks, millisest allikast EU PPI info pärineb? Bloomberg..
  • Toornafta hind on kerkimas juba teist päeva järjest. Mehhiko lahes paiknevaid Ameerika Ühendriikide kuuluvaid naftapuurtorne ohustab troopiline orkaan Edouard. Siiski arvatakse, et tormi tugevus pole piisav suurte kahjustuste põhjustamiseks. Probleemiks omaette on aga võimalikud kahjustused kaldaäärsetele ehitistele. Hurricane Centeri andmetel võib orkaan lähiajal veelgi tugevneda, kuid on võtnud suuna Texase osariigi poole. New York Mercantile Exchange'i elektroonilisel turul kerkis naftabarreli hind $126.35 tasemele. Kõigele vaatamata on hinnatase praeguseks taandunud $125.10 peale. 

  • Et siis jõulukoti sisu saame juba varakult teada. Apple üritab sinna suure tõenäosusega poetada iPhone'st tehtud miniversiooni ehk iPhone nanot (mitte segi ajada nüüd iPod Nanoga). Hind jääks ca 3000 Eesti krooni juurde, mis oleks tarbijale veel vastuvõetav.

    Dailymail.co.uk reports "Apple is about to launch a 'nano' version of the hugely successful iPhone. It is expected to be in the shops in time for Christmas. The product will be launched in the UK at up to 150 for pay-as-you-go customers by O2, the mobile phone group owned by TEF. 'This will be a big one,' said an industry source. 'The iPhone 3G has been the fastest-selling phone ever in the UK, but it is too expensive to be a realistic proposition in the pay-as-you-go market. 'However, a cut down version, with the candy bar shape of iPod nano music players, would be a huge hit as a Christmas gift.' One expert suggested the nano phone would have a touch wheel on the back and display on the front so that numbers would be dialled from behind."

  • Motorola (MOT) on eelturul 4%-5%plussis kauplemas ja põhjus siis selles, et lõpuks ometi on Motorola leidnud enda mobiiltelefoni divisjonile uue juhi. Selleks on Sanjay Jha, Qualcomm'i (QCOM) COO. Sanjay'st saab täna Motorola kaas-CEO ning kui ettevõtte mobiiltelefoni divisjon oma spin offi 2009. aasta kolmandas kvartalis lõpule viib, siis on Sanjay oma mobiiltelefoni ettevõtte divisjoni ainu CEO. Uudis on Motorola jaoks oluline, kuna CEO'd oldi mobiiltelefoni divsjonile juba väga-väga pikalt otsimas. Ja ma usun, et Qualcommi COO on igati vääriline seda kohta ja vastutust enda peale võtma. Väga positiivsed arengud Motorolale.

  • Euroopa ja Aasia põhiindeksid:

    Saksamaa DAX -0.31%

    Prantsusmaa CAC 40 -0.06%

    Inglismaa FTSE 100 +0.39%

    Hispaania IBEX 35 -0.70%

    Venemaa MICEX -1.88%

    Poola WIG -0.55%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 -1.23%

    Hong Kongi Hang Seng -1.52%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) -2.15%

    Hiina Shanghai B (välismaine) -1.90%

    Lõuna-Korea Kosdaq -1.73%

    Tai Set 50 -0.66%

    India Sensex -0.54%

  • Motorola mobiilidivisjoni uue tegevdirektori nimetamine on oodatult optimismi investoritele ja anlüütikutele juurde toonud. Aktsia üle 10% plussis ja saanud päeva keskel ka upgrade'i.
  • Nafta kukub kolinal 3 kuu põhajde kanti, arvatakse et orkaan Eduardo naftatootmist Mehhiko lahel siiski ei mõjuta

    USO -4% ja Dow tõusnud nappi plussi
  • COMDX BP says Edouardo storm 'not impacting' its Gulf situation
    COMDX Crude continues to fall fast as it is now off $4.70 to $120.46

    Hetkel $120.52 -3.66%
  • Mis toimub toidusektoris? Nisu, soja all üle 4%, tasemetel mida pole ammu näinud. Nisu nädalane graafik on viimase aastaga kujundanud toreda head-and-shoulders formatsiooni. Mida edasi?
    Kui arvestada, kus on väetisehinnad, siis peavad kas need tulema samuti alla (POT liikumine seda justkui ka eeldaks) või põrkama viljahinnad tagasi üles. Igal juhul väga rämedad liikumised, peaks hakkama põllumeestele futuure vahendama, et need ennast kuidagigi kindlustada saaksid.
  • Joeli poolt mainitud Motorola (MOT) upgrade oli siis Merrill Lynchi poolt. Uus soovitus on Buy hinnasihiga $12.
  • Kas MTL-i käekäigugs on keegi kursis?
    Täna taas all 18,60 peal?
    Kas tasuks siit proovida või on ikka suht lootusetu ja Putin kuri...?
  • Septembri maisifutuurid on langenud limiiti:
    Sept corn moves limit down by max of 30 cents to $5.35 on the day
  • RJR, Madis kirjutas MTL-st mõnda aega tagasi Venemaa foorumis. Soovitan sellistesse aktsiatesse ettevaatlikult suhtuda ja osakaalu madalal hoida.
  • Finantssektor on läbi tegemas korralikku põrget, kus päeva alguse 3-4% miinused on maha raputatud ja mõned juba kergesse tõusu jõudnud: MS, BK, LEH, USB, AIG
  • Bloombergi andmetel tegi Obama ettepaneku kasutada reserve kütusehindade mõjutamiseks.  

    Bloomberg.com reports democratic presidential candidate Barack Obama called on the government to release light crude oil from the Strategic Petroleum Reserve to drive down gasoline prices, which have created a drag on the economy. In what an adviser called a "refinement'' of his stance on using the reserve, the Illinois senator proposed releasing light crude, which is easier to refine, and replace it later with heavy crude oil in a swap intended to retain reserve levels. "We should sell 70 million barrels of oil from our Strategic Petroleum Reserve for less expensive crude, which in the past has lowered gas prices within two weeks,'' Obama said in a speech on energy policy today in Lansing, Michigan. Obama previously has said he opposes tapping the 727 mln-barrel-capacity reserve -- established to buffer a sudden disruption in supply -- purely as a brake on prices. 

  • Populismi rong on hoo sisse saanud... ütleks ma selle peale.
  • Hoiame vee hinna kontrolli all ütles üks teine mees ühes teises - küll palju väiksemas - riigis.
  • CNBC discusses sell-off in energy complex; says there is talk of a large hedge fund blowing up due to incorrect position in nat gas.

    Taaskord valed positsioonid maagaasis? Järgmine Amaranth? Kes ei mäleta 2006. aasta Amaranthi blow-upi, siis väike meeldetuletus siin. 

  • RealMoney all on Dan Fitzpatrick vahel ikka oma tehnilise analüüsi pildikesi ka pakkumas. Täna on üheks neist Exxon Mobil (XOM), kus on ka tiba irooniat Obamale suunatud.

  • väetisetootjad saavad täna kõvasti pihta, pot miinus 23 USD juba.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon