hansa ida-euroopa aktsiafondi käekäik - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

hansa ida-euroopa aktsiafondi käekäik

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • mida arvate selle käekäigust, jube kahtlaselt põhjas ja ikka langeb veel
    kas pigem turuolukord või on fondijuhtimises suured vead?
    ja ei ole poolaastaaruannet välja tulnud, eelmise aasta oma koostati 15august ja
    oli üleval 1september, kui ma ei eksi.
    olen kaotanud peaaegu 60% oma rahast alates eelmise aasta juunist, liialt suur langus lühikese
    aja kohta
  • 3 teiste inimeste raha juhtimise kuldreeglit:
    1) Fondijuhtimises pole kunagi suuri vigu, on ainult ebasoodsad turuolukorrad.
    2) Fondijuhtimises on tihti väljapaistvat eesrindlikust, tihti kattuvad need juhuste kokkulangevuse tõttu soodsate turuolukordadega.
    3) See on teiste inimeste raha, seega keda kotib.
  • minu arvates on see fond arvamusväljast madalamale langenud. Seega pole selle kohta mitte midagi arvatagi. Kaljukindel indeksitelööja ja edetabeli juht kukkumiste alal :))
  • Sean kahtluse alla fondijuhi pädevuse. kui SEB analoogse fondi 1 a tootlus on -22%, siis Hansa Ida Euroopa fondi tootlus on -55%, seega kaks korda halvem. ple midagi ka imestada kui fondijuht on halduse magistrikraadiga. Mina kui selle fondi investor sooviks küll, et fondijuht selle fondi juhtimisest priiks saaks.
  • 02.09 tuli kiri pealkirjaga "Investori uudiskiri", milles muuhulgas järgmine link.
  • "...Aasta esimesel poolel, kui nafta kiiresti kallines, jäid Venemaa naftaettevõtete aktsiate hinnad enam-vähem muutumatuks. Seega ootame, et aktsiahinnad teeksid tasa vähemalt tekkinud vahe..."

    See tsikk tuleks sealt ära korjata enne kui ta veel midagi sarnast ütleb/teeb.

  • See uudiskiri on ju mudavana juba. Kui see tõesti septembri algusest on, siis on asi küll täiesti mäda.
  • Ei, no turg töötabki ju nii, et kui enne ei liikunud, siis mingi hetk tehakse ikka tasa. Ja naftaaktsiad @ 6x Peeejeeee on täna dirt cheap. Nõudlus saab ainult ju kasvada!
  • Tundub, et ikka kohe krahhi veerel. Juba mitmed Hansa fondihaldurid võtavad sõna, et Vennemaal kõik asjad korras!
  • Uurige täpsemalt, kui suur on kummaski eelpool mainitud fondis Vene osakaal.
  • püsime teemas ikka, läheb juba väga offtopic
  • Minu meelest ongi nii, et fondid teenivad ainult siis, kui turg tõuseb. Languse ajal hoitakse lihtsalt aktsiaid käes ja oodatakse optimistlikult uut tõusu. Siit siis nagu järeldus, et langusperioodi alguses (eelmine suvi) oleks pidanud raha fondist välja võtma, mitte seda sinna sisse panema.
    Keegi 'fondidele lähedalseisev isik' võiks kommenteerida, kas languse ajal mingeid riskide maandamise instrumente kasutatakse? Futuurid? Mulje selline jäänud, et fondi asemel võiks inimesed aktsiaid osta ja siis 15 aastat hoida ja tulemus umbes sama.
  • rehatrader, no aga see ju üldjuhul nii ongi. Fond on "vaese mehe võimalus riske hajutada" võrreldes ühe üksikaktsia ostuga. Ainult, et indeksaktsiafond on odavam, väiksema riskiga ja seetõttu ka tulusam kui "aktiivselt juhitud" fond ;)
  • kirjutasin kunagi midagi kohalikust fondindusest: link. Pole vist eriti üllatav, et big-cap orientatsiooniga fondidest on siinmail raha välja läinud, eriti kui nad pole suutnud turuga sammu pidada. Hansa fondi case muudab muidugi huvitavamaks meeskonnavahetus ja sellega seonduvad küsimused.
  • Ei tohi unustada, et tõusuperioodil oli HIEAF tootlus praeguse peegelpilt. Morningstari viietärnine reiting; pidev esikoht WSJE detabelis; tootlus aasta baasil +76% jne. jne. Investorid olid seitsmendas taevas ja kiitsid Roosimaad taevani.

    Mina praeguses tootluses Metsarit süüdistada ei julgeks. Tema on see, kes Roosimaa keedetud supi ära peab helpima. Praegu toovad HIEAF-i alla täpselt samad põhjused, mis seda varem üles viisid - keskendumine Balkani regiooni suure tõusu- (ning loomulikult ka langus) potentsiaaliga alusvarasse. Kui midagi fondijuhile ette heita, siis vähest otsustusvõimet - Balkani regiooni rämpsu osakaalu hakati vähendama alles siis, kui asjad juba väga persses olid. Nagu ma aru olen saanud, jäädi likviidsuslõksu ning paljusid positsioone lihtsalt polnud kellelegi müüa.
  • polegi Metsarit süüdistanud, lihtsalt liigitakski selle sinu jutu sinna "sellega seonduvad küsimused" alla.
  • Huvitav oleks teada, kas selle fondi eeskujuks on ansipi valitsuse majanduspoliitika? Ja teiste hansa fondide oma ka? Igatahes paistab, et nimemuutmist tähistati ka tibake ülearu :D

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon