Börsipäev 16. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 16. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Hoolimata sellest, et täna on USA turud Presidentide päeva tõttu suletud, tõotab tulla huvitav nädal. Teisipäeval plaanib Obama alla kirjutada hädaabipaketile ning kolmapäeval teha ettepanekuid laenuhätta jäänud inimeste päästmiseks. Ühtlasi on teisipäev tähtajaks autotootjatele, kes peavad tõestama oma laenude tagasimaksmise võimekust. Kolmapäeval esineb kõnega Ben Bernanke, tähelepanu keskmes on Föderaalreservi tegemised.

    Samal ajal on Jaapan teatanud oma neljanda kvartali SKP, majandus vähenes eelmise aastaga võrreldes koguni 12.7%. Nikkei kukkus 1.1%.
  • Dana Petroleum on teatanud Bow Valley Energy (BVX) ülevõtust $177 miljoni usd ehk 219 miljoni cad eest, mis teeb 0.50 cad-i aktsia kohta. Reedel sulgus aktsia 0.295 cad tasemel, mis annab riskialtmatele hea treidi võimaluse, kuid tuleb arvestada, et tegemist küllaltki ebalikviidse stockiga.
  • Tuletame veel meelde, et balti börsidest on täna iseseisvuspäeva tõttu suletud Leedu börs.
  • Pisut tausta ka siia juurde, mida see Presidentide päev siis endast ikkagi kujutab. Tegu on George Washingtoni sünnipäevaga, mida tähistatakse veebruarikuu kolmandal esmaspäeval. Algselt tähistati seda õigel sünnipäeval ehk 22. veebruaril, kuid alates 1971. aastast on tegu liikuva pühaga.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon