S&P alandab Läti reitingu "Junk`i" peale - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

S&P alandab Läti reitingu "Junk`i" peale

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • S&P Downgrades Latvia To 'BB+'; Lithuania, Estonia On WatchNeg
  • Latvia's EUR peg may not survive the year
    S&P downgrade of Latvia suggests more to come, especially since government collapse raises the risk the country won't make needed budget cuts to comply with IMF conditions for aid. If that happens, the currency may be the next victim. "We note that 12-month NDFs are pricing in 7 pct loss vs. EUR" despite the LVL's peg to the EUR. "If the peg were to go (and we think there is a very good chance that it breaks this year), we would expect an overshoot against the EUR on the order of 40-50 pct from current levels." As a yardstick, he says PLN has shed 31 pct vs EUR since July 15, 2008 and HUF 23 pct.
  • mis on sündmuse tõenäosusprotsent juhul, kui mingi reitinguagentuur kasutab väljendit "may" või "may not"? Kas see tähendab, et selle sündmuse toimumine/mittetoimumine on tõenäosem kui vastupidine juhtum?

    Minu point on, et sarnaseid avaldusi on nigu labidatäite kaupa viimasel ajal tehtud, küll ainult Läti, küll kõigi Balti riikide kohta. Aga kas mõne sellise avalduse taga on ka reaalne arvutus, et kui tõenäone see sündmus on? Ja kas seda tõenäosust annab sõnumist kuidagi välja lugeda?

    Ma võin teha ka avalduse, et "I may not poo my pants today", ja selle sündmuse probability on, noh, kui just äkiline düsenteeria ei laksa enne keskööd, mingi 99,99%. Aga avalduse "I may poo my pants today" probability on hulka viletsam (sõltub muidugi panustest, aga kardan, et mitukümmend aastat treenitud pidureid siiski üle ei mängi). Ma võin teoreetiliselt teha emma-kumma avalduse, just in case. Aga kui asi reaalse seisukohavõtuni läheb, ütleks ma pigem esimest, seda, mille tõenäosus on suurem. Seega küsimus on - kas reitinguagentuurid teevad kahh nii?

    Või ongi nii, nagu asi paistab: tehakse avaldus lihtsalt igaks juhuks, kasutades verbi "may" selleks, et mitte vastutada kui teistpidi läheb.
  • Ahjaa, ja mitu protsenti tõenäosust on sõnade "very good chance" taga lauses "/.../If the peg were to go (and we think there is a very good chance that it breaks this year)/.../"
  • Lugesin kunagi Aasia kriisi kohta, kui väärtusetud olid olnud reitingagentuurid. Enne kriisi keegi midagi ei näinud, kui kriis oli juba fakt, siis reageeriti.

    Selge see, et IMF kriteeriumid on karmid. Aga veel selgem see, et IMF tahab et Läti pääseb kriisist välja.
  • Mr Godmanis’s resignation has pushed credit default swaps – a measure of market perceptions of credit risk – back up to 950 basis points, around the level in November just before his government sought IMF help to avert a looming balance of payments crisis.

    The CDS spread reflects fears that any new government will be less committed to the IMF-approved austerity package or that the country will have to hold early elections during which the plan will be questioned.

    Kas Bloombergis on võimalik Läti CDS-i graafikut näha?
  • "Latvia’s economy may contract 12 percent in 2009 and 3 percent next year, S&P said today. The country’s government debt level will rise to 58 percent of gross domestic product in 2011 from under 10 percent of GDP in 2007, the company said."

    Selline võlatõus stimuleeriks Läti majandust tohutult. Aga sellega ilmselt ei arvestata.
  • Standard "these mortgage-backed securities are just fine" Poors. Selle infoga on teha nii palju, et tuleb teadmiseks võtta ja jätkata oma peaga mõtlemist.

    Muide, stefan, kas sulle ei tundu, et Kesk- ja Ida-Euroopa CDSides on midagi mullilaadset tekkinud?
  • naised saunas rääkisid et baltikum üritatakse jõuga sügisel euro peale tõsta. Hetkel pole reitinguagentuuride hinnangutel tähtsust kuna investeeringud mitte ei tule baltikumi vaid neid päästetakse baltikumist.
  • arwen, ma olen nõus mõnel naisel selja ära pesema, kui ta mulle räägiks, mis kursiga minek on... :-D
  • Karum6mm
    Ei tea, aga äkki CDSide müüjad räägivad oma pakutavad tooted üles. Huvitav oleks teada kuidas Baltimaade CDSide open interest on viimasel ajal muutunud.
  • Eks mõned püüavad teha suurt numbrit sellest, et Läti vahetab valitsust. Aga kes arvab, et lätlased loobuksid 7,5 mrd EURist IMF-raha, et selle asemel mõttetult devalveerida - see arvab, et lätlased on idioodid. Kes arvab, et Rootsi pangad võiksid kaotada 6% Rootsi SKPst (300 mrd EEK) Baltikumis, see arvab et Baltimaade varad on väärtusetud ja et Baltimaade rahvad ei suuda üldse tööd teha ja raha teenida.

    Niisiis, seda mis võib tänapäeval isegi FTst lugeda on lihtsalt hämmastav. Äärmiselt vähe on praegu vaja et tekitada suurt ülespööret turgudel, ma arvan.
  • arwen
    Kui kõrgel tasemel sellised jutud siis käivad?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon