AS Arealis börsile (ARE1T ???) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

AS Arealis börsile (ARE1T ???)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse


  • link ettevõtte kodulehele

    ÄP: Lumanist ja Swedbankist said äripartnerid

    Toomas Lumani suurosalusega kinnisvarafirma Arealis emiteeris portsu aktsiaid Swedbank AB tütarfirmale FR&R Invest AB – tegemist on esmakordse juhtumiga, kus võlausaldaja Swedbank teeb omakapitaliinvesteeringu Eesti kinnisvaraettevõttesse.

    Kui palju raha Swedbank oma veidi alla 50% jääva osaluse eest välja käis, ei soovi pooled avalikustada. Pärast tehingut Swedbankiga on Arealise omakapital 49 miljonit eurot (ligi 770 miljonit krooni).

    Küsimusele, mis juhtub Arealisega 3–5 aasta pärast, mil Swedbank AB tütarfirma kavatseb ärist väljuda, vastas Luman, et kõige huvitavam võimalik stsenaarium on ettevõtte börsil noteerimine. Perenski noogutas kiitvalt. FR&R Investi juhi Åbergi sõnul on koostöö lõpplahendusest siiski veel vara rääkida.

    Osapooled pidasid vajalikuks toonitada, et Swedbank AB tütarfirma FR&R Invest on Swedbank Eestist täiesti eraldiseisev ettevõte ning oma otsustes iseseisev. Muu jutu vahele poetas Luman, et varade mahult on Arealis ilma suurema kärata kasvanud juba suuremaks kui Arco Vara.


    ÄP: VIDEO: Luman võlus Swedi

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon