Trigon Dairy Farming börsile (DTF1T ???) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Trigon Dairy Farming börsile (DTF1T ???)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Helenius toob oma piimafirma Tallinna börsile?

    Joakim Heleniuse osalusega põllumajandusfirma Trigon Agri tütarfirma on käesoleva aasta märtsis asutanud Eestis ettevõtte Trigon Dairy Farming, mis on suure tõenäosusega enne jaanipäeva börsile tulev suurfirma.
  • Kui DTF analüüsi teha, siis võrdluseks saab võtta mitmeid hiljuti Warssawi börsile noteeritud põllumajandussektori ettevõtteid.

    Muuhulgas või peamiselt piimaga tegelevad.

    WSE: IMCOMPANY (IMC)
    Date of first listing: 05.2011
    Industrial Milk Company S.A.
    The Group is an integrated agricultural business located in northern and central Ukraine, operating in Poltava and Chernihiv clusters. The Group is one of the most efficient land bank operators of farm land in Ukraine and has extensive storage facilities for its agricultural products. The Group is also one of the largest industrial milk producers in Ukraine by volume.

    WSE: MILKILAND (MLK)
    Date of first listing: 12.2010
    Milkiland N.V.
    Milkiland is a diversified dairy producer operating in Russia and Ukraine.
    We offer wide range of dairy products such as fresh dairy, cheese, and butter, to satisfy our consumers in their everyday needs for healthy and tasty foods.
    We are proud to produce all-natural dairy from the best milk. Over 1,700 Milkiland’s people work everyday to collect and deliver fresh milk to our 11 plants; our 3,500 workers and technologists devote themselves to create traditional and new dairy products for our consumers. Every day we supply over 500 tons of high quality fresh dairy, cheese and butter to more than 10,000 retail stores across Russia, Ukraine and other CIS countries

    WSE: AGROTON (AGT)
    Date of first listing: 11.2010
    Agroton Public Limited
    Agroton is number 1 sunflower producer in Ukraine and harvests approximately 48,000 hectares with sunflower.
    Agroton is number 4 wheat producer in Ukraine and harvests approximately 50,000 hectares with wheat.
    Agroton is number 1 crops storage operator in Luhansk region and controls 235,000 tonnes storage facilities.
    Agroton is number 1 poultry producer in Luhansk region and rears approximately 4,000,000 hens.
    Agroton is number 5 milk producer in Ukraine and rears 4,500 heads of dairy cattle.
    Agroton is number 2 bakery producer in Luhansk and produces approximately 7,000 tonnes of bakery per year.

    ---------------

    Muud põllumajandustootjad

    WSE: ASTARTA (AST)
    Date of first listing: 08.2006
    Astarta Holding N.V.
    * Our agricultural operations consist of agricultural companies. They are focused on growing sugar beet, grains and oilseeds, as well as other agricultural crops. We use scientifically based crop rotation model, which can increase the yield and constantly improve the soil quality. Cattle farming is yet another agricultural activity. We continuously increase the area of land under lease, which grew from 36 thousand of hectares in 2003 to about 225 thousand hectares in 2011.
    * Our vertically integrated sugar production operations consist of 8 sugar plants that can process about 32 thousand tons of sugar beet per day. Four of those are located in the Poltava Oblast, one in the Vinnytsya Oblast, one in the Khmelnytsky Oblast and two in the Kharkivska Oblast .

    WSE: KSGAGRO (KSG)
    Date of first listing: 05.2011
    KSG Agro S.A.
    The core business of the Group is cultivation of land and production of agricultural crops. Complex approaches to farming and focus on intensive development of business ensure high profitability and also create the conditions facilitating high yields.The Group focuses on the following business directions:
    * Crop production
    * Vegetables production
    * Fruits production
    * Food processing business
    * Supplies of food to retail networks

    Ülejäänud toidusektori ettevõtted Warssawis
  • Kõige sarnasema profiiliga on ilmselt Kopenhaagenis kaubeldav FirstFarms A/S. Sümbol FFARMS.
  • Tõenäoliselt tuleb Tallinna börsile Trigon Dairy Farming

    Suure tõenäosusega tuleb Trigon Agrist hiljuti eraldatud ning märtsis Eestis registreeritud Trigon Dairy Farming esmase avaliku aktsiamüügiga (IPO) Tallinna börsile.

    Väärtpaberikeskus näitas esmaspäeva hommikul muutust Trigon Dairy aktsiate arvus, mis võib viidata firma börsile viimise eesmärgile.

    Trigon Agri piimatootmise segmendi kogutulu Eestis ja Loode-Venemaal oli mullu 5,4 miljonit eurot ja kulumieelne tegevuskasum (EBITDA) oli 1,4 miljonit eurot, EBITDA marginaal oli 26 protsenti. Trigon Agri prognoosib segmendi kogutuluks sel aastal ligi 7,7 miljonit eurot ja EBITDA marginaali sihiks on firma seadnud 40 protsenti.
  • Nimi: Trigon Dairy Farming aktsia
    ISIN: EE3100111287
    Nimiväärtus 0,10
    Valuuta EUR
    Väärtpaberite arv: 19 707 309
  • PRF1T IPO pakkumise maht oli 12,97mio EUR. Kui räägitakse, et TDF1T oleks suurem, siis aktsia hind on vähemalt €0,658
  • Imelik et sellise pennystockina turule tuleb. Võiks ikka 50 EEK/$3,20 nominaalselt aktsia hind olla.
  • Helenius kaotab reedel IPO-lt saladuseloori

    Stockholmi börsil noteeritud Trigon Agri 7,8% osaluse omanik ning nii Agris kui Dairy Farmingus nõukogusse kuuluv Joakim Helenius edastas eelmisel nädalal mitme ajalehe peatoimetajale kutse sel reedel toimuvale lõunasöögile. Ühtlasi lubas Helenius seal tutvustada uue IPOt tegeva firma juhte. IPOt tegeva firma nimi avalikustatakse reede hommikul pressiteates

    Eestis ja Loode-Venemaal tegutseva Trigon Agri piimatootmisüksuse käive oli 2010. aastal 5,4 miljonit eurot (sh. 3,45 miljonit eurot Eestist) ja kulumieelne ärikasum (EBITDA) 1,4 miljonit eurot.

    Arvestades praegust piima hinda ja lehmade arvu suurendamise plaani Loode-Venemaa piimafarmis, loodab Trigon Agri saavutada 2011. aastal piimatööstuse käibeks 7,7 miljonit eurot ja EBITDA marginaaliks 40%.
    .
  • Ma olen aru saanud, et see ettevõte on Trigon Agri osa. Kuidas saab ta siis eraldi börsile tulla? See oleks ju sama, kui näiteks Swedi Eesti haru otsustab eraldi Tallinna börsile tulla?
  • Kui peaks juhtuma, et HPA1T tuuakse uuesti turule, siis miks ei peaks see võimalik olema? Swed realiseeriks oma juba pikalt tuvastatud olnud strateegaotsuse ja saaks hoobilt suure osa oma "ohtlikusse" ja "riskantsesse" Baltikumi paigutatud kapitalist tagasi koju tuua kui HPA1T uuesti turule lükatakse ja Swed sealt suure jupi börsile maha müüks. Võibolla nad avastasid ja argumenteerivad et Baltikum ja Skandinaavia ikkagi eriti hästi ei sobi ja neile piisab ka 50% firmast omada. Ülejäänud riski lasevad börsiinvestoritel võtta. See aga tähendab seda, et HPA1T saab tulevikus vastavalt sellele ka vähem toetust Rootsist.

    TDF puhul ma arvan et juhtub nii, et tuleb Agri piima osa spin-off ja lisatakse juurde nodi mujalt. Eestist Väätsa ja ehk ka muid suuremaid farme, Venemaalt ka midagi. Nii tekibki uus firma. Ei pea isegi spin-off tulema. Agri võib mingis mahus ikkagi ka omanikuks jääda. Mingit tugevamat tuumikut on ikka vaja. Küsimus on hoopis selles et kui palju IPOga raha juurde tuleb ja kas IPOga raha juurde panijad saavad proportsionaalselt sama palju aktsiaid kui T.
  • Võin selle peale mürki võtta (jällegi, maloputusega väljutatavat), et endist Hansapanka küll täna keegi Swedist lahti kangutama ei hakka. No way.

    Kui tuuakse, siis tuuakse terve Swed, et siinset kapitaliturgu veidi elavdada. Tulevikus Tallinnast ostetava Swedi aktsia eest saab täpselt sama suure Balti-exposure nagu ka Stockholmist ostes. Midagi muud oleks next to impossible. Ja kogu selle õhina kõrval, et äkki ikka tehakse mingi spin-off, liigub pilk Parexile ja külmavärinad jooksevad üle selja.

    Aga Trigoni osas saab huvitav näha, eelkõige seda, mida mõeldi "suurem kui Premia" all. Võib olla on mingi Väätsa kokkulepe prospektis sees (ma usun ka, et Väätsa Agrol on IPO-s mingi roll mängida, sarnaselt Peterburi holodilnikule Premia juures).

    Täna on Premia ettevõttena ikka palju suurem kui Trigon Agri piimasegment. Väätsa Agro teeb küll Trigoni listitava osa suuremaks, kuid pilti eriti ei muuda. Või siis jääb Trigon Agri hiljem ainult väikese osalusega sisse?
  • Andku konkurendid mulle andeks, kuid kunagine Hansa ja tänane Swed on küll ikka kaks ise asja ning teatud üksuste lahti kangutamine ja listimine seda olukorda ei muuda. Kui Hansas domineerisid põlevate silmadega skaalast-väljas IQ-ga mõnusalt ahned tüübid, kellede töö viljad kippusid olema käegakatsutavad nii neile endile kui ka aktsionäridele, siis praegu meenutavat organisatsioon rohkem ministeeriumit kui egotrippivate yuppie'de rahaveskit. :-D
  • Eesti tootis 90 protsenti piimakvoodist
    http://majandus.delfi.ee/news/uudised/eesti-tootis-90-protsenti-piimakvoodist.d?id=46512427
  • Ma ei usu, et Väätsa Agro asjaga seotud on, Väätsa tuleviku osas on pärast riigikohtu hiljutist otsust suur segadus (kõige tõenäolisemalt tuleb uus saneerimine, nüüd juba Swediga kooskõlastatud tingimustel).
    Jutud aga käivad mitme muu suure tegija ülevõtmisest, konkreetselt näiteks OÜ Selja.
  • jah, neid piimatootjaid, keda üle võtta ikka leiab, väätsa agro ei ole ainus suur tegija. pealegi, väätsat tasub osta ainult siis kui saab odavalt. odavalt saaks ainult pankrotipesast ja sedagi pärast esimest enampakkumist.

  • Arvestades, et põllumajandustootmine koondub suurtalude kätte, siis TDF IPO võib Eestis ühe segmendi GDP-st päris ilusti börsile tuua. Saab näha mitu protsenti Eesti piimatootmisest börsile jõuab.


    Joogipiim | Või ja muud piimarasvatooted (82%-lise või ekvivalendina) | Juust, k.a kohupiim (värske juust)

  • Koor | Hapendatud piim | Koorepulber, täispiima ja madala rasvasisaldusega piimapulber | Lõssipulber
  • Kui Trigoni äri õnnestub, võib veel mitu piimafarmide gruppi börsile tulla:
    - nn Hummuli punt Lõuna-Eestis (Põlva Agro, Hummuli Agro, Võhandu POÜ)
    - Estonia OÜ + Kabala Agro
    - Estmilk (Aravete Agro, Peetri, Tammsaare)
    - Ühinenud Farmid
    Koondumisi võib veelgi tulla. Igal juhul oleks see täiesti ainulaadne põllumajandus(äri) maastik terves maailmas ning avaks Eesti vastavale oskusteabele täiesti uusi ning huvitavaid väljakutseid ka välismaal.
  • Mäletan sellist numbrit, et kui NL lagunes 1990 algul, vähenes lehmade arv Eestis kaks kolmandiku võrra, nii et ajalugu toetab kasvavat piimatootmist Eestis.
  • EL piimakvoot kaob 1. aprillil aastal 2015 ja kuigi hetkel on peaaegu kõigil liikmesriikidel kvoot täitmata, arvan, et kvoodisüsteemi kadudes suureneb tootmine Eestis kiiresti praegusest kvoodimahust suuremaks. Piimaturu kontekstis omab tähtsust veel EL Komisjoni hiljutine ettepanek, mis puudutab tootjate ja tarnijate lepingulisi suhteid, millega püütakse piimatootjatele hinnaläbirääkimistel tugevamat positisooni anda (soodustab piimatootjate koostööd ja kollektiivlepinguid hinnaläbirääkimistel). Ei oska öelda, kas sel ka Trigonile mingit mõju on:
    http://ec.europa.eu/agriculture/milk/index_en.htm
    Lisaks, EL otsemaksed suurenevad Eestis pidevalt. Kuni 2013 aastani toimub olemasolevate maksetasemete phasing-in uutes liikmesriikides ja post-2013 CAPi raames suure tõenäosusega Eesti otsemaksete taset tõstetakse, kuna see on üks madalamaid ELs. Lisaks kujundatakse otsemaksete süsteem ümber, kui senini saab toetust hektari kohta, alates 2014 hakkab suure tõenäosusega saama tootja kohta, tulenevalt igale tootjale jagatavast "toetusõigustest." Küsimus on, millise hetke seisuga "toetusõigused" fikseeritakse, kui seda ei tehta mineviku referentsaastate baasil, siis tasub üles künda ka maad, mis hetkel toetust ei saa, et "toetusõiguste" fikseerimise hetkeks oleks see maa tootmises. Hetkel toetusõiguslikku maad Eestis umbes 800 000 hektarit.
  • pharmapro
    jah, neid piimatootjaid, keda üle võtta ikka leiab, väätsa agro ei ole ainus suur tegija. pealegi, väätsat tasub osta ainult siis kui saab odavalt. odavalt saaks ainult pankrotipesast ja sedagi pärast esimest enampakkumist.



    Aga kas Helenius näiteks "werolit" ei saaks teha? Osta Swedi nõuded ära ja pääseb nii äkki kiiremini ligi?
  • Homme hommikul peaks tulema kindel kinnitus kes uus IPO kandidaat on. Hetkel paistab et on TDF. No vaatame.
  • Trigon Agri tänase raporti järgi Trigon "uurib" vïmalusi noteerida piimandust.

    www.di.se
  • Trigon Agri management is working on plans to take advantage of market opportunities in the dairy farming industry in
    Estonia and North-West Russia with the aim of creating a large-scale regional milk producer. In order to pursue these
    plans in a way that also unlocks the perceived hidden values in Trigon Agri’s existing dairy operations, the management
    has authorised selected investment banks to sound out institutional investors on the possibility of investing into a
    separately listed dairy farming business, built on the current dairy farming operations of Trigon Agri. The envisaged
    structure does not involve Trigon Agri selling any of its shares in its dairy farming subsidiaries as part of the listing.

    http://www.trigonagri.com/upload/2011/Trigon_Agri_1Q_2011_Interim_Report.pdf
  • ÄP: Helenius viib 12 kuu jooksul piimafarmi börsile

    Joakim Helenius kinnitas täna peatoimetajatele korraldatud lõunal, et toob Trigon Dairy Farmi 12 kuu jooksul börsile. Hetkel asub suurinvestoreid otsima.

    Eestis ja Loode-Venemaal tegutseva Trigon Agri piimatootmisüksuse käive oli 2010. aastal 5,4 miljonit eurot (sh. 3,45 miljonit eurot Eestist) ja kulumieelne ärikasum (EBITDA) 1,4 miljonit eurot.

    Arvestades praegust piima hinda ja lehmade arvu suurendamise plaani Loode-Venemaa piimafarmis, loodab Trigon Agri saavutada 2011. aastal piimatööstuse käibeks 7,7 miljonit eurot ja EBITDA marginaaliks 40%.
  • jah, aga kes siis enne jaanipäeva tuleb?
  • Ning milleks see salatsemine hea on? Ei oska küll välja mõelda, mismoodi see mingile osapoolele kasuks võiks tulla.
  • Nojah, aga midagi pidi ju enne jaanipäeva börsile tulema...
  • Delfi majandus: Trigon Dairy Farming pole jaanipäevaks börsiletulekut plaaninud


    "Jaanipäevaks tuleb Tallinna börsile uus ettevõte, kuid tegu pole siiani kõige tõenäolisemaks peetud Trigon Dairy Farminguga, kinnitas Trigon Agri tegevjuht."

    Pole mitte börs vaid mingi detektiivromaan.


  • Vaadeldes ajalugu, siis ei ole erilist usku Eesti toiduaine tööstuse v.paberite börsil toimetamise vastu. Väikeaktsionärid on siin ikka kõvasti vastu pükse saanud! Ei teagi- on siin põhjus olnud tuumikaksionäride kiire rikastumise soov, oskused või muu?
  • No Tallinnas tuleb siis korralik IPO sadu. TDF kinnitas et tuleb küll börsile, kuid alles 12 kuu jooksul. Eile tuli mingis uudislõigus info et mingi riigiettevõte kus riigil on vähem kui 100% osalust plaanib börsile tulla (Estonian Airi börsile minek pole välistatud). Aga see on ka alles hiljem, kusagil "sel aastal". Järelikult on meil aastase perioodi jooksul enamvähem 2 IPO kandidaati + nüüd see müstiline enne Jaanipäeva tulev. Kokku 3. Samas see pole eriti üllatav sest turud on mitmeid aastaid nõrgad olnud ja IPOtajatest ongi passiivne ootajate saba tekkinud.

    Kui Jaanipäevaks tulija ei ole TDF, siis Esmaspäev on juba enamvähem kriitiline piir IPO uudise teatamiseks.
  • Cornet
    Ning milleks see salatsemine hea on? Ei oska küll välja mõelda, mismoodi see mingile osapoolele kasuks võiks tulla.


    Salastamine on hea et IPO korraldajad saaks endale reserveerida võimaluse tegeleda market timing´ga. Investorid on inimesed ja seetõttu meeleoludest mõjutatud. Kui turgudel peaks olema tugev müügimeeleolu, siis IPOt turustada on keerulisem. Proffessionaalne ja pikaajaline müügimees on teinud sellekohaseid tähelepanekuid minevikus ja õppinud oma vigadest ning ei jäta end ilma võimalusest sättida IPO soodsasse meelsuse fooni.
  • momentum, ära unusta swedpanka, kellest siis aasta lõpuks pidavat kah tulija saama
  • Momentum. IPO enda aeg pidi olema enne jaani. Kui see paigas tegelikult pole, võib küll ka looriga katmisest aru saada. Ega see turu meelsust paremaks tee, kui IPO-ga tutvumiseks ja selle läbiseedimiseks aega napib. Müügimees ei saa siin justkui oma raskekahurväe parimaid tükke kasutada.
  • Mina ei saa aru mida sa öelda tahad, aga mina räägin sellest et ei ole mõtet kõigile avalikult kuulutada mis päeval IPO tuleb, sest turu meelsusest ja sündmustest sõltub palju. 2 päeva pärast Lehmani kokkukukkumist oleks ju üsna keeruline olnud mingit uut mortgage pakendajat turule tuua.
  • Ehk võiks välja öelda ettevõtte NIME, mis börsile tuuakse. See küll kuidagi pahasti ei tohiks ju mõjuda IPO hinnale. Seda ainult tahangi öelda. Praegu on nagu "17 kevadist hetke" üritatud põnevaks ajada.
  • Enne jaanipäeva pidigi turule tulema TDF, kuid midagi läks nässu ja TDF IPO lükkub edasi. Iseenesest pidi TDF pakkumine päris huvitav olema.
  • Märkimisväärne on, et selle ÄP naljaga läksid nii paljud kaasa. Kõigepealt 21143 artiklit, et "kohe, kohe". Samal ajal isegi Delfi kirjutab juba ja nimetab tulija ära. ÄP ajab oma joont edasi ja puhub muudkui mulli. Ja auditoorium ongi jätkuvalt elevil ja ootab mingit imet.
  • Trigon Dairy tundub olevat samasugune Trigoni õhuloss, nagu Tallinn Gate ja Trigon Property.
  • Blink, minu arust võttis IPO-elevus uue mõõtme peamiselt peale seda:

    „Meie andmetel tõepoolest üks ettevõte valmistub börsile tulema ja praeguste plaanide kohaselt võiks see toimuda enne jaanipäeva,“ kinnitas NASDAQ OMX Tallinna börsi juht Andrus Alber.

    http://www.ap3.ee/article/2011/4/28/jaanipaevaks-tallinna-borsil-uus-ettevote

    Seega päris ÄP pohmas peaga kirjutatud spekulatsiooniga tegu polnud. Mul jääb küll veidi ebaselgeks, kas pead silmas konkreetselt Trigon Agri spin-offi plaane või et üldse kedagi lähiajal börsile oodati.
  • TaivoS - Ma ei pea midagi konkreetselt silmas. Võib-olla seda, et maailmas on gazillion börsil juba listitud ettevõtet. Selle asemel, et neid analüüsida, tegeleb hord inimesi detektiivitööga, et tuvastada, kes see uus on tulemas. Minu meelest on täiesti non-event kuni prospekt ja marketing material väljas on. Eriti naljakad on inimesed, kes juba arutavad, kas investeerida. Geez, kas see valuationist või millestki ei peaks sõltuma?
  • Asi lihtne: Äripäev/Delfi/E24 helistab Alberile esmaspäeva hommikul (oleks pidanud helistama reedel) ja küsib "kas usud endiselt, et tuleb uus börsiettevõte enne Jaanipäeva"

    Seejärel võime jätkata spekulatsioonidega mis on juhtunud, või kas midagi on juhtunud.
  • Blink, ma pakuks et teema on aktuaalne siiski seetõttu, et Tallinna börs on teadagi viimasel ajal kokku kuivanud ja mõnigi väikeinvestor, kellel kogemused (ja tahtmisedki) laias mailmas tegutsemiseks puuduvad on sunnitud sinna vaatama. Uutest IPOdest peaks sõltuma kas tänasest konnatiigist saab ehk mõne aasta pärast väike kalakasvatus, või kraav mis kevadise sula möödudes ilusamate ilmadega ära kuivab.
  • Ma oleks ka Blinki viimase mõttega ühte meelt, ajakirjanduslikult küll ehk huvitav, kuid investeerimise mõttes - mis mõtet on oma aega kõikvõimalikele spekulatsioonidele kulutada. Seda nii selles mõttes, et spekuleerida kes võiks tulla kui ka selles mõttes, et kas huvitav investeerimisobjekt. Nagu Blink kirjutas, enne prospekti nägemist ei ole ju kuidagi võimalik välja nuputada kas investeerimise mõttes huvitav või mitte?
  • Mina olen jälle roltsikuga (osalt) ühte meelt. Börsilt on mitu blue chippi lahkunud ja korralikku IPO-t pole olnud enam tükk aega. Premia IPO kohta ütleks tänase päeva seisuga ikka pigem seda, et ei liha ega kala.

    Seega jah - tegemist on sügavalt emotsionaalse teemaga, millel ratsionaalsete kaalutlustega vähe ühist. Tallinna börs ning aktiivsed väikeinvestorid janunevad põneva ja hea stooriga IPO järele. Sellest ei saa üle ega ümber and that's what all the fuss is about.
  • TaivoS, täitsa nõus, börs meil jäänud üsna pisikeseks ning igati tervitatav oleks kui uusi ettevõtteid tuleks juurde. Tallinna börsi turukapitalisatsioon peaks olema ca. 11% SKP-st, lääneriikides on see number 100% kandis reeglina. Eks seega emotsionaalselt teema huvitatavus arusaadav, kuid vähemalt minu jaoks muutub teema küll alles siis huvitavaks kui prospekti saab lugema hakata.
  • TaivoS - "Aktiivsed väikeinvestorid" peaksid endale ühe tavalise käibetõe pealuu sisse taguma: Ükski uus IPO ei paku ega saagi pakkuda sellist valuationit, millel praegu mitmed Balti aktsiad kauplevad. Pigem räägime me ikkagi tavalistest spekulantidest, kes üritavad IPO käigus 10-20% kerget kasumit teenida. Või siis -70% teha ja jääda pikaajaliseks aktsionäriks teesiga "kui tõuseb, müün kohe ära" (Tallink, anno 2005).
  • A/S Trigon Agri to explore the possibility of issuing a senior unsecured bond of an amount equivalent to a maximum of EUR 40 million
    30.05.2011 09.05
    www.trigonagri.com

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon