Börsipäev 18. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 18. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nädalavahetusel on invesotorid saanud Euroopa pankade stresstesti tulemusi põhjalikumalt analüüsida ning kuigi tulemused olid laias laastus üsna ootuspärased, siis paljud kahtlevad kuivõrd õiglaselt need siiski tegelikkust peegeldavad, kuna näiteks Kreeka puhul hinnati 25%list haircutti, kuigi turg ise hindab seda 50% juurde. EUR/USD on ligi protsendiga miinuses, kaubeldes 1,4020 USD taseme juures, kuid kuna ka USA-l polnud nädalavahetusel võlalimiidi tõstmise osas erilist progressi, otsib raha jätkuvat kaitset Šveitsi frangist, mis teeb uusi ajaloolisi põhjasid euro suhtes ja kaupleb üsna lähedal põhjale dollari puhul.

    Täna olulisi makrouudiseid oodata ei ole ning fookus püsib seetõttu võlateemalistel sündmuste arengutel nii Euroopas kui USA-s
  • Šveitsi frank teeb ikka ajaloolisi tippe euro või dollari suhtes.
  • õigus. EUR/CHF ja USD/CHF teevad põhjasid ehk euro ja dollar frangi suhtes
  • Nielsen Company hinnangul langes globaalne online-tarbijate usaldusindeks teises kvartalis viimase aasta madalaimale tasemele. Indeks langes 3 punkti võrra ehk 89 punktini, kusjuures väärtus alla 100 näitab pessimismi. Suurim langus leidis aset Lähis-Ida ja Aasia regioonis. Näiteks Egiptuses, kus esimesel kvartalil oli täheldada suurt tõusu tarbijausalduses langes indeks 10 punkti, kuna revolutsiooniaegne eufooria asendus tegelikkusega. Kreekas aga kaotas indeks võlakriisi tõttu oma väärtusest 4 punkti, langedes 41 punktini, mis teeb Kreekast kõige pessimistlikuma riigi. Tõusnud kütusehinnad, inflatsioonisurve ning kinnisvarasektori ja tööjõuturu halb olukord langetasid ka USA internetitarbijate usaldusindeksit 2 punkti võrra ehk 78 punktini.

    12 kuud tagasi olid 35% globaalsetest online-tarbijatest veendumusel, et hetkel on hea aeg tooteid osta, kuid käesoleval aastal langes see näitaja 27%-ni. Suure osa langusest põhjustas Põhja-Ameerika ja Aasia tarbijate arvamuse muutus – aasta alguses uskus 27% Põhja-Ameerika tarbijatest, et kaupade ostmiseks on aeg küps, kuid kvartaliga langes see 20%-ni. Teist kvartalit järjest oli tarbijate suurim mure tõusvad toiduhinnad. 31% Põhja-Ameerika tarbijatest ütles, et neil ei jää pärast kohustuste tasumist ja esmatarbekaupade ostmist kulutamiseks üldse vaba raha, samal arvamusel oli 25% Lähis-Ida ja 22% Euroopa tarbijatest. Pikemalt saab lugeda siit.
  • Reedel kirjutasin börsipäeva foorumis, et LinkedIn õiglase väärtuse hindamine on suhteliselt võimatu. Paraku turg arvas reedel teisiti ning ettevõtte aktsiahind kerkis ca 6%.

    Alloleval graafikul on kujutatud LNKD-i viimase 2 päeva graafik


    (edit) Allolevast Nelli postitusest saab LNKD-ist pikemalt lugeda.
  • J.P. Morgan on täna väljas negatiivse reitingumuutusega LinkedIn (LNKD) kohta ja alandab aktsia reitingu Osta pealt Hoia peale koos $ 85 hinnasihiga.

    Teatavasti oli J.P. Morgan üks neist, kes aitas LindkedInil aktsiaturule tulla ning kolm nädalat tagasi alustasid nad ka aktsia katmist Osta soovitusega. Sealt on aktsia teinud läbi suure tõusu (ca 30%) ja aktsia rallit pole häirinud ka Capstone Müü reiting, mille analüüsimaja koos $ 45 hinnasihiga aktsiale möödunud kaks nädalat tagasi andis.

    We are downgrading LinkedIn from Overweight to Neutral as we believe the risk/reward in the shares is now more balanced at current levels. LinkedIn shares have appreciated 44% in just 3 weeks compared to a 3% increase in the S&P 500. More importantly, LinkedIn shares are also trading within 4% of the valuation we previously outlined in our Upside case scenario analysis.
    Positive overall view on the company intact. We continue to believe LinkedIn is disrupting both the online and offline job recruitment markets, and deeper corporate penetration and increasing member engagement will drive strong results over the next few years. Our move to Neutral here is based on valuation rather than fundamental concerns.
    2Q outlook. LinkedIn will report 2Q11 results on August 4 after the close. Our projections call for revenue of $106.1M (+93.4%) and PF EPS of ($0.02), in line with consensus estimates of $106.0M and ($0.02).We continue to believe LinkedIn will show strong results in Hiring Solutions (we project 161% Y/Y growth), and the company’s May IPO likely had a positive impact on member growth and member engagement levels.
    Looking at LinkedIn relative to Netflix. For perspective, LinkedIn has a market cap of $12B and Netflix has a market cap of $15B. However, based on our estimates for both companies, Netflix will have 7x the revenue and 7x the EBITDA of LinkedIn in 2012.


    Antud reitingumuutus põhineb peamiselt valuatsioonil ning nagu näha on analüütikud firma tuleviku perspektiivide osas endiselt positiivsed ja väga tugevat tõusu oodatakse just Hiring Solutions segmendis (161% yoy). Ettevõte teatab oma teise kvartali tulemused 4. augustil.

    Analüütikud võrdlevad LindkedIni Netflixiga kuna nende turuväärtus on juba jõudnud üsna samale suurusjärku, aga paraku on ainuke vahe selles, et NFLX-i kasumi –ja käibeprognoosid 2012. aastaks ületavad LNKD-i omasid mitmekordselt, mis näitab vägagi ilmekalt, kui kõrgel valuatsioonil LNKD hetkel kaupleb.

    Selge on muidugi see, et LNKD ei kauple enam ammu oma fundamentaalsete näitajate põhjal ja turuosalised aktsia kõrgest valuatsioonist eriti ei hooli, siis täna võib aktsia käitumine eelturul (-3,5%) viidata sellele, et JPM natukene negatiivsemat tooni võetakse täna tõsisemalt, kui Capstone`i Müü soovitust. Samas ei välista, et see võib osutuda ka ajutiseks meeltesegaduseks.



  • Kui aktsia on pea $110, siis miks antakse "Hoia" soovitus hinnatasemele $85 ($85 juurde jõudmisel on -30% tootlus $110 ostes)? Loogika ütleb, et see peaks juba olema MÜÜ, hoia võiks olla pigem $105 - $115 vahemik.
  • TauriA, seletusi on selleks mitu:

    1) Kuna JPM on nii-öelda "lead cheerleader," siis "müü" soovitus on välistatud. Kuidas seletada seda soovitust institutsionaalsetele investoritele, kes on läbi JPM-i võtnud pika positsiooni näiteks $100 pealt?

    2) Paraku kehtib USA investeerimispanganduses reegel, et "müü" soovitust antakse vägagi harva. Kui annad "osta" soovituse ja su tees on vale, siis ei juhtu suurt midagi. Kui aga annad "müü" soovituse ja tees ei tööta, siis on tagajärjed oluliselt suuremad (näiteks töökoha kaotamine).

    3) LNKD-i katvaid analüütikuid kutsutakse põhjendusega "sell-side" analüütikuteks.
  • Täna juba jutuks tulnud Netflix (NFLX) saab ka negatiivse reitingumuutuse osaliseks.

    Nimelt alandab PacificCrest NFLX-i reitingu Osta pealt Hoia peale.

    Inflated expectations prompt downgrade to Sector Perform. Investor concerns about competition have virtually disappeared over the last year. Further, in order to justify a fair value estimate that is 25% above the current stock price, we would have to make subscriber and margin assumptions that we view as very aggressive, which would leave little room for missteps or changes in market conditions.
    U.S. pricing changes should boost gross profit dollars. Higher DVD plan fees and reduced DVD shipments should offset the negative impact of customers dropping DVD plans or churning off of Netflix entirely to drive gross profit higher. We expect Netflix to reinvest most of the incremental profit in content acquisition.


    Analüütikute sõnul on investorid NFLX-i puhul minetanud igasuguse ohutunde konkurentsi suhtes, aga analüütikute arvates ei jäta praegune aktsia hind ettevõttele ruumi ei eksimusteks ega ka turutingimuste muutumiseks.

  • TauriA, lisaks Kristjani vastustele ütleks veel, et Müü reitingu andmine on analüütiku jaoks ka psühholoogiliselt väga raske otsus, mida nagu Kristjan juba ka kirjutas, on äärmiselt keeruline põhjendada investorile, kellele eelnevalt on soovitatud aktsiat osta. Hoia reiting on lihtsalt leebema sõnastusega versioon Müü reitingust.
  • Selge, asi on tõlgenduses. Kui aga sihthind antakse ja see on tuntavalt madalam hetkehinnast, kas seda ei vaadata negatiivselt? Antud juhul on hetkehinna ja sihthinna vahel päris tuntav protsentuaalne vahe.
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: PHG -1.8%.

    Select financial related names showing weakness: IRE -13.7%, AIB -10.4%, ING -4.9%, BCS -3.9%, CS -3.7%, DB -3.4%, BBVA -2.5%, UBS -2.4%, STD -1.8%, HBC -1.2%,

    Select mining stocks trading lower: MT -2.5%, BBL -1.8%, RIO -1.6%, BHP -1.5%.

    Select China related internet names seeing weakness: DANG -2.0%, YOKU -2.0%, SINA -1.4%, BIDU -0.7%.

    Other news: ESLR -25.6% (determined that in light of its current liquidity and capital resources, it will not make select interest payments), AIXG -5.6% (still checking), NWSA -4.7% (following weekend arrest of former News of the World editor Rebekah Brooks, widening of hacking scandal), LAKE -3% (ticking lower, reports termination of DuPont licensing agreement), KOG -2.7% (proposes public offering of 20 mln shares common stock).

    Analyst comments: LNKD -3.5% (downgraded to Neutral from Overweight at JPMorgan), AWI -2.4% (downgraded to Hold from Buy at BB&T), ABC -2.1% (downgraded to Buy from Conviction Buy at Goldman), DLTR -1.8% (downgraded to Neutral from Buy at Goldman), NFLX -1.7% (downgraded to Sector Perform from Outperform at Pacific Crest), MDT -1.7% (weakness attributed to tier 1 firm downgrade).
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: EDU +7.3%, VLNC +6.8%, GHL +4.9%, HAL +1.6%.

    M&A news: PPDI +12.0% (ticking higher on speculation that the co is considering sale).

    Select metals related stocks trading higher: SVM +3.4%, AU +2.7%, SLV +2.6%, UXG +1.4%, AEM +1.4%, GG +1.4%, GOLD +1.3%, ABX +1.3%, AUY +1.0%, GLD +0.5%, HL +0.4%.

    Other news: MSSR +2.8% (reports that Tilman J. Fertitta Terminates Tender Offer for MSSR in Order to Participate in Sale Process), ENR +2% (still checking).

    Analyst comments: EOG +0.7% (upgraded to Outperform from Mkt Perform at FBR Capital).
  • To TauriA: Ikka vaadatakse ja vastavalt sellele, kui suur on vahe hetkehinna ja hinnasihi vahel, on seda mõjukam ka reitingumuutus. Kuid sellegipoolest ei pruugi olla hinnasiht ja reiting ise nö loogilises seoses, sest näiteks on antud ka Müü reitinguid sellise hinnasihiga, mis on hetkehinnast kõrgemal. Teisisõnu oleneb reitingumuutuse puhul väga palju kontekstist ja konkreetsest aktsiast ning sektorist, sest näiteks mina ütleks, et LNKD puhul on ka $85 hinnasiht väga kõrge.
  • Macro vs. Micro
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    7/18/2011 8:21 AM EDT

    "Excellence is in the details. Give attention to the details and excellence will come."
    --Perry Paxton

    As we kick off a new week, the challenge is to survive the battle between the macro and the micro. Headline news about the European sovereign debt issue and the U.S. debt ceiling are pushing us around, but earnings reports will be rolling in and if Google (GOOG) is any indication, there should be some positive ones.

    Unfortunately, when the primary focus is on the big picture, individual stock picking will often take a back seat. Paying attention to the details just doesn't matter as much when broad-market sentiment is poor. Market players don't spend a lot of time trying to distinguish good stocks from bad when the macroeconomic news is negative. They sell everything and worry about sorting it out later.

    It is possible that strong earnings reports will have some impact on the mood. We saw that to some degree Friday following the excellent GOOG report. But the fear of news developments out of Europe may prevent market players from staying with positions. There is an increased inclination to take profits to avoid being caught by surprise when there is new talk about debt issues in Italy or Spain or wherever.

    If you want to make money in this environment, you have to do two things. First, respect the big picture and do not try to fight the overall trend. We are under some pressure right now and the chances are high that downside momentum will build. Nothing is more important than respecting the overall trend and that means favoring the downside. Second, work hard to undercover pockets of favorable action. Earnings reports should highlight new winners, and there will always be themes like precious metals, recent initial public offerings, natural gas drillers and so on that exist even when the big picture is negative.

    Even if we do find good individual stocks that buck the overall market trend, we will probably need to trade them more aggressively than if the market was favorable. Profits can slip away quickly, no matter how good a stock may be, so it is important to have a plan to take gains when you have them and cut losses fast if things don't work as planned.

    It is not an easy environment -- but if it were easy, it wouldn't be so potentially profitable.

    At the time of publication, Rev Shark had no holdings in the stocks mentioned.
  • Kui nüüd teemat muuta, siis Apple Inc. aktsia moodustas reedel oma ajaloolise tipu (päevasiseselt $365) ning sulgus $0.02 oma 16. veebruaril moodustatud tipust ($364.9) kõrgemal ehk $364.92 tasemel. Eelturul kaupleb AAPL aktsia hetkel 0.23% plussis. Ettevõte avaldab majandustulemused homme ning turu ootused on viimastel päevadel veelgi kõrgemale tõusnud. AAPL ise ootab Q3 aktsiapõhiseks kasumiks $5.03 (GAAP) ja müügituludeks $23.0 miljardit.

    AAPL-i Q3 oodatava aktsiapõhise kasumi (GAAP) delta.
  • LDK Solar (LDK) aktsiaga on kauplemine peatatud.

    LDK Solar announced resignation of Louis Tung-jung Hsieh; Bing Xiang will take up the role as the acting chairman of the audit committee
  • Kas keegi oskaks seletada C /CITIGROUP/kukkumist.Reedel olid tulemused natuke positiivsuse poole ja siis läks alla
  • Täna on tugeva müügisurve all kogu finantssektor ja Citi tulemustest rääkis Kristjan ka natuke lähemalt reedeses börsipäevas (tõstan Kristjani postituse siia):

    Veel Citigroupist – kuigi top line ja bottom line ületasid konsensuse ootusi, siis üllatuse põhjuseid ei saa paraku seostada äritegevuse paranemisega. Citi kvartalitulemuste presentatsioonis on ära toodud, et möödunud kvartali lõpuga oli ettevõttel $34.4 miljardi väärtuses laenukahjumite provisjone (5.4% väjastatud laenudest). Paraku võeti 2. kvartalil reservidest välja $1.979 miljardit, kuna laenukahjumid (st mahakirjutamised) olid $5.1 miljardit (vs Q2’10 $8.0 miljardit).

    Eile ilmus LHV finantsportaalis artikkel, mis rääkis täpselt sellest, mida Citigroup teinud on – probleemsete laenude tingimused muudetakse, mistõttu muutuvad nad ühtäkki nii-öelda mitteprobleemseteks. Paraku ei päästa laenutingimuste muutmine suure tõenäosusega aga sundvõõrandamisest.

    Citi maksueelne kasum (cont. ops.) oli $4.299 miljardit. Kui sellest lahutada $2.0 miljardit (reservid), siis olid ettevõtte majandustulemused tugevalt alla ootuste. Täpsemalt oleks Citi teeninud ca $0.44 aktsiapõhist kasumit vs raporteeritud $1.09. Ettevõtte suurimaks tuluallikaks on kõik võlakirjadega seonduv, kuid üksuse tulud langesid võrreldes möödunud aastaga 18%.

    Zerohedge on probleemist samuti kirjutanud. Lugeda saab seda siit.
  • Hommikuste downgrade`de kohta peab täna kommentaariks ütlema, et ajastus neile oli kahtlemata õnnestunud ja turu toel müüdi täna alla (üllatuslikult) nii LNKD kui ka NFLX.
    LNKD avanes $ 106,01 pealt ja hetkel kaupleb $ 103 (-6%) kandis, kuid aktsia käis ära ka $ 101,00 taseme all.
    NFLX langus on täna olnud mõnevõrra tagasihoidlikum, aga praegu on aktsia kauplemas 3,4% miinuspoolel, $ 277,30 kandis.
  • Wynn Resorts (WYNN) prelim $1.60 vs $1.03 Capital IQ Consensus Estimate; revs $1.367 bln vs $1.27 bln Capital IQ Consensus Estimate
  • IBM prelim $3.09 vs $3.02 Capital IQ Consensus Estimate; revs $26.7 bln vs $25.32 bln Capital IQ Consensus Estimate
    IBM raises FY11 non-GAAP EPS to 'at least $13.25' from 'at least $13.15' previously, vs. the $13.19 consensus

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon