Valuutaturud 9. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 9. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Euro on täna hommikul kauplemas uutes kahe kuu tippudes ülevalpool $1,33 taset, hoolimata sellest, et eile väga oodatud Kreeka kokkulepe ei ole siiani realiseerunud. Kreeka rahandusminister ütles enne tänast euroala rahandusministrite kohtumist, et 130 miljardi euro suuruse päästepaketi tingimustes on endiselt veel ebamäärasusi.

    Tänasel Euroopa sessioonil on fookuses kahe olulise keskpanga intressimäära otsused. Kell 14 teeb oma otsuse Inglismaa keskpank, mis jätab tõenäoliselt intressimäära muutmata 0,5% (kus see on püsinud juba 2009. aasta märtsist), kuid turuosalised ootavad pigem, et keskpank suurendab stiimulprogrammi mahtu 50 miljardi GBP võrra 325 miljardi naelsterlingi peale. Eelmise aasta oktoobris tõstis BOE stiimulprogrammi mahtu 75 miljardi GBP võrra. Keskpank üritab oma ülilõdva monetaarpoliitikaga ära hoida võimalikku uut majanduslangust, millele lisab survet omalt poolt ka Euroopa võlakriis. Naelsterling jõudis eile USA dollari vastu enam kui kahe ja poole kuu tippu $1,5930 tasemeni ja hetkel kaupleb valuutapaar $1,5840 juures.

    Euroopa Keskpank jätab oma tänasel kohtumisel intressimäärad tõenäoliselt samuti muutmata 1,0% peale. Keskpank andis eile mõista, et nad on valmis võtma Kreeka võlakirjade pealt vastu kaotust, et leevendada riigi võlakoormat. ECB puhul on olulisema tähtsusega keskpanga juhi otsusejärgne pressikonverents.















  • Troika andis Kreekale 15 päeva aega, et leida kulude poolel kohta, kust kärpida veel 300 miljonit eurot.

    Enne keskpankade otsuseid on liikumised valuutaturgudel suhteliselt tagasihoidlikud. USA dollar on langenud kõikide peamiste valuutade suhtes 0,15-0,25% (v.a Jaapani jeeni, mille vastu on USD tugevnenud 0,2%).
  • Euro on Euroopa sessioonil olnud kerge surve all; osaliselt võib see olla tingitud Saksamaa esindajate kommentaaridest, mille kohaselt ei ole tänasel eurotsooni rahandusministrite kohtumisel Brüsselis Kreeka küsimuses otsuse tegemist oodata.
  • Inglismaa keskpank jättis vastavalt ootustele intressimäära muutmata 0,5% peale ja suurendas stiimulprogrammi mahtu 50 miljardi GBP võrra 325 miljardi naelsterlingi peale. Esmase reaktsioonina on GBPUSD tõusnud päeva tippudesse 1,5862 juurde.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon