Balti börsid 10. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 10. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile ei suudetud paraku Balti aktsiaturgudel jätkata veebruari alguses alanud rallit. Eilse päeva lõpetas OMX Baltic indeks -0,50% all. OMXT kaotas Balti börsiindeksitest enim -1,59%, OMX Riga oli siiski +0,57% kõrgemal.

    Suurimaks tõusjaks oli eile Grindeks +3,98%, enim kaotasid Merko -3,97%, Tallinna Vesi -3,48%, Baltika -3,08% ja Olympic -3,01%.
  • Eesti SKP kasvas Statistikaameti andmetel IV kvartalis aasta baasil 4%, III kvartaliga võrreldes vähenes SKP -0,8% (sesoonselt ja tööpäevade arvuga korrigeeritud). 2011. aastal kasvas majandus 7,5% võrreldes 2010. aastaga.
  • Täna avaldab Ekspress Grupp jaanuarikuu müügitulu. Traditsiooniliselt on tulnud börsiteade peale lõunat.
  • Statistikaameti teatel kasvas Eesti SKP neljandas kvartalis aastaga 4% (konsensuse ootus Bloombergi andmetel 6,1%) ning kogu 2011. aasta vältel 7,5%.

    Ootasime neljandas kvartalis Eesti SKP aastakasvu aeglustumist võrreldes kv3 aastakasvuga ehk 5,5% kasvu, kuid tegelik number tuli ootustest pisut veelgi nõrgem. Kui varasematel kvartalitel on majandus näidanud võrreldes eelneva kvartaliga vaid kasvu aeglustumist, siis neljandas kvartalis pöördus majandus võrreldes kolmanda kvartaliga kergesse langusesse (-0,8%). Seega eurotsooni võlakriisi poolt põhjustatud võnked investorite kui ka ettevõtete kindlustundesse on avaldamas ka Eesti majandusele senisest tugevamat mõju. Hetkel veel täpsustatud majanduskasvu andmeid väljas ei ole, kuid tõenäoliselt oli languse põhjuseks seni Eesti SKP-d vedanud tööstussektori kasvu äkiline aeglustumine, mille taga osaliselt on omakorda kitsam elektroonikaseadmete tööstusharu.

    Samal ajal kui tööstustoodang püsis lõppenud kvartalis paigal ning ekspordi kasv aeglustus senisest tempokamalt, kerkis jaemüük neljandas kvartalis stabiilses tempos. Seetõttu võib öelda, et eelkõige näitavad Eesti majanduses jahenemise märke hetkel eksportivad tööstusettevõtted ning siseturgu ei ole ebakindlus Euroopas väga mõjutanud. Eesti ettevõtete majandususaldusindeks püsib ajaloolise keskmise lähedal ning on Euroopa Liidu riikide võrdluses üks kõrgeimaid. Positiivne oli ka, et jaanuaris valdav osa Eesti erinevate majandussektorite kindlustundeindeksitest kerkisid või püsisid paigal. Selline areng annab lootust, et kodumaine nõudlus suudab ekspordikasvu kiiret aeglustumist tulevikus mõnevõrra tasakaalustada ning edaspidi majanduskasvu rohkem panustada. Kuid endiselt sõltub Eesti majanduse käekäik väga palju üldisest Euroopa majanduskliimast ning eurotsooni liidrite majanduspoliitilistest otsustest. Täpsustatud kv4 SKP andmed avaldab Statistikaamet 9. märtsil.

    Eesti kogu 2012. aasta SKP kasvuks ootame 2,1%.





  • Vene ravimitootja Pharmstandard on täna avaldanud 4kv müügitulemused. Kuna Pharmstandard on Grindeksi põhiravimi Mildronate ainuedasimüüja Venemaal, siis saab sealt lisainfot Grindeksi kohta.

    Mildronate müügitulu on 2011.a. 1071,8m rubla eest ning tulu vähenes aastaga 11,5%
    4kv müügitulu oli 393,9m rubla ning tulu vähenes 8,9% aastaga.

    http://pharmstd.com/archivedetails_4_478.html

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon