Valuutaturud 15. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 15. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Aasia sessioonil avaldati Austraalia Westpac tarbijahinnaindeks, mis tõusis veebruaris 101,1 punkti peale ehk eelmise kuu suhtes +4,2%, mis on koos positiivse üldise riskisentimendiga aidanud Austraalia dollaril tõusta USA dollari vastu ligemale pool protsenti ja kaupleb hetkel $1,0745 taseme juures, mis tähistab ühtlasi suhteliselt olulist vastupanutaset, mis eelnevate päevade jooksul on küll paar korda läbitud. Lisaks püsib AUDUSD detsembrikuu keskpaigast püsinud tõusvas trendikanalis.

    Turgudele on positiivselt mõjumas Hiinast tulnud kommentaarid, mille kohaselt on suuruselt maailma teine majandus valmis jätkuvalt toetama Euroopat võlakriisiga toimetulemises. Hiinal on teatavasti maailma suurimad välisvaluutareservid, mille kogumaht ulatub hinnanguliselt 3,2 triljoni dollarini, mis pakub piisavalt võimalusi probleemidega tegelemiseks. Euro kaupleb hetkel 0,3% kõrgemal $1,3172 taseme juures, olles viimased kaks ja pool nädalat kaubeldnud külgsuunaliselt vahemikus $1,3-1,33.

    Tänastest makronäitajatest avaldati äsja Saksamaa IV kvartali esmased SKT näidud, mis tulid eelmise kvartaliga võrreldes -0,2% vs oodatud -0,3% (eelmise kvartali näit korrigeeriti 10 baaspunkti võrra üles +0,6% peale); aastasel baasil tuli näit +1,5% vs oodatud +1,8%, langedes seega eelmise kvartali üleskorrigeeritud +2,6% pealt.

    Kell 11.30 avaldatakse Suurbritannia töötururaport; kell 12 ilmuvad eurotsooni IV kvartali SKT näidud ja Šveitsi ZEW ootuste indeks. Kell 12.30 avaldab Inglismaa keskpank inflatsiooniraporti. USA sessioonil on tähelepanu all kell 15.30 avaldatav Empire tootmisindeks; kell 16 ilmub kapitalivooguderaport; kell 16.15 avaldatakse jaanuarikuu tööstustoodangu andmed ja kell 21 avaldab Föderaalreserv oma viimase kohtumise protokollid.

    Jaapani jeen on terve veebruari püsinud kerge müügisurve all, millele lisas eile omalt poolt veel jõudu Jaapani keskpanga otsus laiendada stiimulprogrammi mahtu ja kehtestada 1%-line inflatsioonitaseme eesmärk, mis viitab tõenäoliselt sellele, et keskpank suurendab rahapakkumist ka eesolevatel kuudel. USDJPY murdis eile läbi novembrist püsinud vastupanutaseme ja kaupleb ülevalpool 200-päeva SMAd 78,44 taseme juures.















Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon