Balti börsid 22. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 22. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tugeva veebruari alguse järel on Balti börsid rahunemas ning Tallinna OMXT börsiindeks on viimase nädala liikunud 600 punkti ringis. Eilse päeva lõpetas OMXT 0,65% allpool, kuid Riia ja Vilniuse börs näitasid marginaalselt tõusu.
    Baltikumi käive ületas küll 1 miljoni euro piiri, kuid seda tänu blokktehingutele Linas Agro ja TEO aktsiatega. Teiste aktsiate tehingukäibed püsivad jätkuvalt madalad.
    OMXT indeks langust mõjutas eelkõige suurimate ettevõtete aktsiate hindade langus: Tallink -1,6%; Olympic -2,8%, Tallinna Vesi -1,0%.
    Premia Foods reageeris kvartalitulemustele 3,1% langusega ning näib, et eelmise aasta kahjum investoritele positiivset nooti ei toonud.
  • Prisma Peremarket oli 2011. aastal Eestis kahjumis tänu palgatõusule ja madalatele hindadele.

    http://www.e24.ee/746692/prisma-hindade-kulmutamine-ja-palkade-tostmine-toi-meile-kahjumi/

    Siinkohal tasub rõhutada, et Tallinna Kaubamajale kuulub Selveri kett näitas küll madalamat käibekasvu, aga kasumlikkus on märgatavalt kõrgem.
  • Neljandas kvartalis kerkis Eesti keskmine brutokuupalk aastaga 6,3% ulatudes 865 euroni.
    Statistikaameti pressiteade: http://www.stat.ee/57517

    Neljanda kvartali keskmise brutokuupalga kasv vastas meie ootustele. Kuigi neljandas kvartalis kuupalga aastakasv võrreldes kolmanda kvartaliga pisut aeglustus, siis eratarbimise taastumise seisukohast on oluline, et reaalpalgad kasvasid aastaga 2,1%. Reaalpalgakasvu puhul on tegemist viimase kolme aasta suurima tõusuga, mida soodustas aasta lõpul toimunud tarbijahindade kasvu aeglustumine.

    Teise olulise punktina võib mainida, et sissetulekute kasv ei puuduta enam pelgalt üksikuid majandusharusid, vaid reaalpalgad kerkisid enamikes sektorites. Seetõttu on sissetulekute kasv muutunud tunduvalt laiapõhjalisemaks, kui veel näiteks aasta tagasi. 2012. aastal näeme kvartalite lõikes kuupalkade nominaalkasvu aeglustumist peamiselt madalama hõive kasvu tõttu, kuid positiivse poole pealt soodustab taanduv hinnatõus jätkuvalt reaalpalkade kerkimist.




    Keskmise brutokuupalga aastakasv:

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon