Valuutaturud 28. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 28. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • S&P otsustas eile hilisõhtul langetada Kreeka krediidireitingu "osalise maksejõuetuse" peale. Reitingu langetus oli peamiselt tingitud Kreeka valitsuse otsusest lisada tagantjärele teatud võlakirjadele collective action clause'i (CAC) tingimused, mis vähendavad võlakirjaomanike võimalusi läbirääkimiste laua taga. Antud reiting saab olema ajutine ja on leebem, kui "täielik maksejõuetus". S&P lisas, et kui Kreeka suudab võlakirjade vahetuse 12. märtsiks edukalt lõpule viia, siis ennistatakse riigile kõrgem (CCC) reiting. Reitinguagentuuri otsesega turgudel olulist reaktsiooni ei kaasnenud ja euro on hetkel kauplemas 0,3% plusspoolel $1,3435 juures.

    Küll aga leidub tänases makrokalendris olulisi sündmusi, mis võivad turgudel liikumisi põhjustada. Kell 9 avaldatakse Saksamaa GfK tarbijausalduse indeks ja Šveitsi UBS tarbimisindikaator. Kell 12 ilmuvad eurotsooni ärikliima, tööstussektori ja tarbijausalduse indeksid. Kell 15 avaldatakse Saksamaa tarbijahinnaindeksid. USA sessioonil ilmuvad kell 15.30 USA kestvuskaupade andmed ja kell 17 tarbijausalduse indeks.







  • Saksamaa GfK tarbijausalduse indeks tõusis vastavalt ootustele eelmise kuu 5,9 pealt 6,0 punktini.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon