Valuutaturud 14. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 14. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Föderaalreservi eilne kohtumine tõi kaasa USA dollari tugevnemise, tingituna suuresti oma kommentaarides edasiste stiimulprogrammide käivitamise vajadustest hoidumisest. Fed kinnitas omalt poolt, et hiljutised makronäitajad viitavad USA majanduse paranemisele, pidades eelkõige silmas tööturuolukorra paranemist. Intressimäärade koha pealt toodi välja, et ülilõdva monetaarpoliitika jääb püsima tõenäoliselt järgmise aasta lõpuni. Keskpanga hinnangul avaldavad viimasel ajal tõusnud nafta ja energia hinnad inflatsioonile ainult ajutist mõju ja keskpikas perspektiivis oodatakse inflatsioonitaseme jäämist kas eesmärktaseme juurde või sellest allapoole.

    Huvitav olukord on viimaste päevade jooksul see, et euro on ennast aktsiaturgude liikumisest täielikult lahti rebinud. Kui üldiselt kaasneb aktsiaturgude tugevnemisega ka euro (ja teiste riskivaluutade) tõus, siis eile olid liikumised täielikult vastassuunalised. Euro küll taastus eilse Euroopa sessiooni ajal, kuid Fedi kohtumise järgselt sattus uuesti müügisurve alla ja on täna jätkanud langust, jõudes dollari vastu uude nelja nädala põhja $1,3030 tasemeni. Järgmine olulisem toetustase on euro jaoks veebruari põhi $1,2975 juures.

    Suurematest langejatest väärib esiletoomist Jaapani jeeni, mis on tänase seisuga teinud USD vastu uue 11 kuu põhja 83,30 taseme juures. Jeeni kui safe haven valuutale on survet avaldanud Jaapani hiljutised paranenud makronäitajad (ja suures osas ka sealse keskpanga ülilõdva monetaarpolitiika laiendamine). Täna avaldati jaanuarikuu tööstustoodangu tulemused, mis näitasid eelmise kuuga võrreldes 1,9% kasvu, samas kui aastasel baasil oli 1,3% langus.

    Austraalia dollar sai tänasel Aasia sessioonil kerget survet, kui märtsikuu Westpac tarbijausalduse indeks langes eelmise kuu 101,1 pealt 96,1 punktini. Lisaks kahanes uute koduehituste arv IV kvartalis 6,9%, mis ületas oodatud langust enam kui kahe korra. AUDUSD kaupleb hetkel 0,3% miinuspoolel $1,0520 juures.

    Euroopa sessioonil avaldatavatest makronäitajatest tasub silma peal hoida kell 11.30 ilmuval Suurbritannia töötururaportilt. Ootuste kohaselt lisandus veebruaris 5 000 uut töötuabiraha taotlejat ja Claimant töötusmäär peaks jääma püsima 5% peale. GBPUSD tegi esmaspäeval enam kui kuue nädala põhja $1,56 taseme juures, kuid on tänaseks kergelt taastunud ja kaupleb hetkel $1,5665 juures.

    Kell 12 ilmuvad eurotsooni tarbijahinnaindeksid ja jaanuarikuu tööstustoodangu näidud ning Šveitsi ZEW ootuste indeks. USA sessioonil ühtegi väga olulist näitajat avaldamisel ei ole.







  • Austraalia ja Uus-Meremaa dollarid on sattunud tugevama surve alla. AUDUSD kaupleb ligi 7 nädala põhjades $1,0470 juures ja NZDUSD kaupleb hetkel üle 1% miinuspoolel $0,8140 tasemel.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon