Valuutaturud 28. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 28. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Hommikuse seisuga on kõik toorainevaluutad (AUD, CAD, NZD) kauplemas USA dollari vastu madalamal. Suurim langeja on olnud Austraalia dollar, mis sattus juba eile lõunal müügisurve alla ja lõpetas päeva avanemistaseme suhtes ligi 0,85% miinuspoolel. Ka praeguse seisuga on AUDUSD kauplemas 0,3% madalamal $1,0425 taseme juures. Austraalia keskpank avaldas täna kohaliku pangandussektori tervisliku seisundi ülevaate, mis ühtegi otsest üllatust ei sisaldanud. Peamise riskina toodi välja nii Austraalia kui ka kogu maailma majanduse taastumise aeglustumist. Lisaks mainiti Austraalia dollari tugevusega kaasnevaid riske tootmissektorile, jaekaubandusele ja turismindusele.

    Erinevalt eilsest on tänasel Euroopa sessioonil avaldamisel mitmed olulisemad makronäitajad. Hommikul ilmusid Prantsusmaa IV kvartali SKT näidud, mis näitasid eelmise kvartaliga võrreldes oodatud 0,2% kasvu, kuid aastasel baasil tuli kasv 1,3% ehk 10 baaspunkti ootustest madalam.

    Kell 11.30 avaldatakse Suurbritannia IV kvartali SKT lõplikud tulemused, jooksevkonto näidud ja ettevõtete investeeringute andmed. UK majandus peaks ootuste kohaselt eelmise kvartaliga võrreldes kahanema 0,2% ja aastasel baasil näitama 0,7% kasvu. Jooksevkonto puudujääk peaks aga langema eelmise kvartali 15,2 miljardi GBP pealt 8,4 miljardi naelsterlingi peale. GBPUSD tegi eile nelja kuu tipu $1,6 taseme juures, kuid on praguseks hetkeks langenud $1,594 tasemeni.

    Kell 15 ilmuvad Saksamaa tarbijahinnaindeksid, mis peaksid ootuste kohaselt näitama kerget langust. Euro jõudis eile dollari vastu märtsikuu kõrgeima tasemeni $1,3390 juurde, lõpetas päeva küll miinuspoolel, kuid on täna uuesti hoogu saamas ja kaupleb hetkel 0,3% kõrgemal $1,3350 juures.

    USA sessioonil avaldatakse olulisema näitajana USA veebruarikuu kesvtuskaupade tellimuste näidud. USA dollar ise kaupleb hetkel erisuunaliselt. Lisaks eeltoodud liikumistele väärib esiletoomist USDJPY liikumise, mis kaupleb hetkel üle 0,6% madalamal 82,63 taseme juures.







  • Suurbritannia IV kvartali SKT tulemused: -0,3% vs oodatud -0,2% (Q/Q) ja aastasel baasil +0,5% vs oodatud +0,7%. GBPUSD on müügisurvet juurde saanud ja kaupleb hetkel 0,2% miinuspoolel $1,5917 tasemel.
  • GBPUSD pööras otsa ringi ja kaupleb juba avanemistaseme $1,5945 juures.
  • Kõik riskivaluutad on sattunud korraliku surve alla: AUDUSD -0,96%, EURUSD -0,23%, GBPUSD -0,67%, NZDUSD -0,6%, USDCAD +0,3%, USDCHF +0,33% ja ainsa erandina kaupleb dollari vastu kõrgemal jeen USDJPY -0,35%.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon