Valuutaturud 3. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 3. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui eile lõpetasid nii Aasia, Euroopa ja USA aktsiaturud korralikus plussis, siis valuutaturgudel olid liikumised mõnevõrra tagasihoidlikumad ja piiratumad. Valuutadest lõpetasid päeva kena esitlusega kõik riskisentimentidega suuremal määral korreleeruvad "toorainevaluutad" Austraalia, Uus-Meremaa ja Kanada dollar, mis said positiivse tõuke eelkõige Hiina üllatuse valmistanud PMI tootmisindeksist.

    Eile avaldati ka Austraalia märtsikuu inflatsiooninäit, mis langes aastasel baasil eelmise kuu 2,0% pealt 1,8% peale, mis omakorda tähendab seda, et keskpangal pole kiireloomulist vajadust tõsta intressimäärasid, vaid pigem jätkata praegusel kursil või isegi langetada neid eesolevatel kuudel ja see peaks ühtlasi avaldama survet ka AUDile. Igatahes tänasel Austraalia keskpanga kohtumisel otsustati jätta intressimäär muutmata 4,25% peale, mis kattus suures osas ka analüütikute ootustega.

    Austraalia dollar on hetkeseisuga ainus riskivaluuta, mis kaupleb USA dollari vastu madalamal. Austraalia dollarile peaks negatiivset mõju avaldama ka Hiina majanduskasvu aeglustumine ja eurotsooni kriisi võimalik levimine Kreekast Portugali ja tõenäoliselt ka Hispaaniasse, mille suurust arvestades läheks Euroopa olukord tunduvalt tõsisemaks. Kui vaadata pikemat graafikut, siis AUDUSD on viimase kolme aasta jooksul tänu võimsale riskirallile tugevnenud koguni üle 65%.

    Erinevalt Austraalia dollarist lõpetas euro eilse kauplemispäeva miinuspoolel ja on seevastu enne Euroopa sessiooni algust kauplemas kerges plussis ehk 0,18% kõrgemal $1,3345 tasemel. EURUSD langes eile ajutiselt ka läbi märtsi keskpaigast püsinud tõusva trendijoone, kuid nõrkuse raugemisel pööras euro otsa ringi ja vähemalt praegusel hetkel kaubeldakse taas ülevalpool trendijoont. Makrokalender on Euroopas täna suhteliselt hõre ja ainsa näitajana avaldatakse kell 12 veebruarikuu tootjahinnaindeksid.

    Suurbritannia naelsterling on samuti olnud alates märtsikuu keskpaigast kenas tõusutrendis ja eile jõuti uude nelja ja poole kuu tippu $1,6060 tasemeni. Kell 11.30 ilmub täna Suurbritannia märtsikuu PMI ehitussektori indeks, mis peaks ootuste kohaselt langema eelmise kuu 54,3 pealt 53,4 punktini.

    USA sessioonil avaldatakse täna kell 17 veebruarikuu tehaste tellimused ja kell 21 avaldab Föderaalreserv oma eelmise kohtumise protokollid. Lisaks peab Fedi liige Williams pärast kella 23 San Diegos kõne.







  • Venemaa keskpanga ametniku sõnul jääb Venemaa käesoleva aasta inflatsioonimäär 5-6% vahele.
  • RBA avaldusest võiks tahtmise korral välja lugeda, et järgmine kord alandatakse intressimäära.

    The Board's view was also that, were demand conditions to weaken materially, the inflation outlook would provide scope for easier monetary policy. At today's meeting, the Board judged the pace of output growth to be somewhat lower than earlier estimated, but also thought it prudent to see forthcoming key data on prices to reassess its outlook for inflation, before considering a further step to ease monetary policy.

    http://www.rba.gov.au/media-releases/2012/mr-12-09.html
  • Suurbritannia märtsikuu PMI ehitussektori indeks tuli 56,7 vs oodatud 53,4 punkti (eelmisel kuul 54,3). GBPUSD suhteliselt liikumatu ja kaupleb hetkel avanemistaseme $1,6025 juures.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon