Valuutaturud 25. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 25. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Riskantsemad valuutad on paari erandiga sel nädalal esinemas võrdlemisi tugevalt, kui esmaspäevane suurem languspäev välja arvata. Ennekõike pean silmas eurot, mis suutis juba eile esmaspäevase languse tagasi teha ja on hetkeseisuga lähenemas reedel tehtud kahe ja poole nädala tippudesse ja on tõenäoline, et euro jätkab siit tasemelt vähemalt ajutiselt tõusu. Küll aga on Austraalia dollar olnud surve all, mis on suures osas tingitud ootustest, et sealne keskpank langetab järgmisel nädalal intressimäärasid. Sarnaselt on ka Uus-Meremaa dollar pigem allapoole tulnud, kuigi viimase pooleteise kuu jooksul on NZDUSD kaubelnud külgsuunaliselt suhteliselt kitsas koridoris.

    Euroopas on täna fookuses Suurbritannia, kus avaldatakse Q1 SKT tulemused ja peamine küsimus seisneb selles, kas riigi majandus satub ametlikult uuesti langusse. Nimelt kahanes UK majandus eelmise aasta viimases kvartalis 0,3% (Q/Q) ja teine järjestikkune kahaneva majandusega kvartal tähendaks pöördumist tagasi majanduslangusse. Analüütikute konsensuse kohaselt seda siiski ei juhtu ning prognoositakse eelmise kvartaliga võrreldes 0,1% kasvu.
    GBPUSD on täna igatahes jõudnud enam kui seitsme kuu tippudesse $1,6170 tasemeni.

    Üks põhjus, miks võib oodata nii euro kui naelsterlingi edasist tugevnemist, peitub jaekauplejate positsioonides. DailyFX peab oma majasisest SSI (Speculative Sentiment Index) indeksit, mis näitab, kas jaekauplejad on valuutapaaris kumulatiivselt pikad või lühikesed. Antud indeks annab vastupidise signaali ehk kui lühikeses positsioonis olevate kauplejate arv ületab pikas positsioonis olevate kauplejate arvu, siis see viitab pigem valuutapaari potentsiaalsele tõusule. DailyFXi hommikuse raporti kohaselt näitab SSI, et iga EURUSD paaris oleva pika positsiooni kohta on kaks lühikest positsiooni ja GBPUSD paaris on antud suhe koguni 6:1. Seda ei saa loomulikult võtta kui surmkindlat suunanäitajat, kuid tihtipeale kajastab antud indeks üldist turu meelestatust ja seega ei maksa seda arvesse võtmata jätta.

    Teise olulise sündmusena leiab täna aset USA sessioonil kell 19.30 Föderaalreservi kohtumine, kus tehakse teatavaks ka intressimäära otsus. Turuosaliste ootuste kohaselt sealt küll ühtegi üllatust tulla ei tohiks ning suurima tõenäosusega jätab Fed intressimäära muutmata vahemikku 0-0,25%. USA dollar on hetkeseisuga kauplemas madalamal kõikide peamiste valuutade vastu, ainsaks erandiks on siinkohal NZDUSD paar, mis kaupleb 0,2% USA dollari kasuks.







  • Suurbritannia majandus kahanes vastu ootusi esimese kvartalis 0,2% (Q/Q) ja aastasel baasil tuli 0,0%, seega ametlikult on UK majandus uuesti languses.

    GBPUSD -0,32% ja kaupleb $1,6091 juures.
  • EURUSD on vaikselt liikunud kolme nädala tippudesse $1,3235 tasemeni.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon