Valuutaturud 3. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 3. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Valuutaturgudel on viimastel päevadel olnud päris suured liikumised. Esmalt üllatas teisipäeval Austraalia keskpank (RBA), mis langetas intressimäärasid oodatud 25 baaspunkti asemel koguni 0,5 protsendipunkti võrra 3,75% peale, mis viis Austraalia dollari tugeva müügisurve alla. AUDUSD jõudis eelmise nädala reedel $1,0475 tasemeni ja on sealt praeguseks hetkeks langenud ligi 1,6% ja kaupleb $1,03 taseme juures.

    Üldine turusentiment sattus aga eile väga tugeva surve alla, kui Euroopa makronäitajad valmistasid korraliku pettumuse. Itaalia, Prantsusmaa ja Saksamaa PMI tootmisindeksid langesid eelmise kuu näitude suhtes ning eurotsooni töötusmäär tõusis rekordkõrgele tasemele 10,9% juurde. Lisaks sellele halvenes ka Saksamaa tööturuolukord, samas kui eelnevatel kuudel on sealne tööturg jõudnud parimasse seisu alates taasühinemisest. Euro jõudis teisipäeval $1,3285 tasemeni, kuid müüdi sealt eilseks $1,3120 juurde. Tehniliselt vaadatuna jõudis euro ideaalselt veebruari ja aprilli tippe ühendava vastupanutasemeni ja müüdi sealt kenasti 160 punkti allapoole.

    Negatiivsed makronäitajad ei piirdu paraku ainult Euroopaga. Eile avaldatud USA ADP töötururaporti kohaselt lisandus aprillis kõigest 119 000 uut töökohta, kuigi oodati 170 000 töökoha lisandumist. Veelgi olulisem on homne NFP töötururaport, kust oodatakse 165 000 töökoha lisandumist vs eelmise kuu 120 000.

    Tööturuolukord halvenes ka Uus-Meremaal, kus töötusmäär tõusis esimeses kvartalis täna öösel avaldatud andmete kohaselt 6,3% pealt 6,7% peale. NZDUSD kaupleb hetkel 0,67% miinuspoolel. Lisaks sellele avaldati öösel Austraalia AiG teenustesektori indeks, mis tegi järsu pöörde halvemuse poole, kukkudes eelmise kuu 47,0 pealt 39,6 punktini aprillis. Ka Hiina PMI teenustesektori indeks langes 58,0 pealt 56,1 punkti peale.

    Euroopa sessioonil on täna üpriski tihe makrokalender. Kell 9 avaldati Suurbritannia majahindade indeks, mis näitas eelmise kuuga võrreldes 0,2% langust vs oodatud +0,5% ja aastasel baasil 0,9% langust vs oodatud -0,3%. Kell 11.30 ilmub veel UK PMI teenustesektori indeks, mis peaks ootuste kohaselt langema 55,3 pealt 54,1 punktini aprillis. GBPUSD ei suutnud esmaspäeval teha 11. järjestikkust tõusupäeva, mis oleks olnud uus 30 aasta rekord, ja on praeguse seisuga taandumas mitme kuu tippudest neljandat järjestikkust päeva.

    Kell 14.45 teeb oma intressimäära otsuse Euroopa Keskpank ja ootuste kohaselt jäetakse intressimäär muutmata 1% peale. USA sessioonil avaldatakse täna tavapärased töötuabiraha taotlejate andmed ja ISM teenustesektori indeks.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon