Valuutaturud 21. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 21. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kõik riskivarad on olnud viimase kolme nädala jooksul vägagi tugeva müügisurve all ja enne edasise müügilaine jätkumist oleks mõistlik oodata korrektsiooni näol taastumist, kuigi ühtegi fundamentaalset põhjust riskivarade ralliks otseselt pole. Euro jõudis reedel mitme kuu madalaima tasemeni, jäädes napilt eemale jaanuaris tehtud ligi pooleteise aasta põhjadest. Kokkuvõttes tõusis EURUSD hommikuse $1,2640 pealt pea $1,2800 juurde, kuid mis täpselt valuutapaarile äkilise toe andis on jäänud selgusetuks. Täna varahommikul käis euro $1,2812 tasemel ja kaupleb hetkel avanemistaseme suhtes kerges miinuses $1,2775 juures.

    Nädalavahetusel lõppenud G8 kohtumine päädis oodatult ilma konkreetsete ettepanekuteta, kuidas eurotsooni võlakriisile lahendust leida. Tõenäoliselt satuvad Euroopa poliitilised liidrid ja kindlasti ka Euroopa Keskpank tugevama surve alla, et konkreetsemate meetmetega finantsturge rahustada. Üldiselt suutsid kaheksa suurima majandusega riigi juhid konstateerida kõigile ilmselget asjaolu, et Euroopa vajab suuremat majanduskasvu ja töökohtade loomist, et praegusest probleemidest välja tulla.

    Makrokalender on täna suhteliselt hõre. Euroopa sessioonil avaldatakse eurotsooni märtsikuu ehitusmahtude näidud ja Itaalia jooksevkonto. USA sessioonil on ainsaks näitajaks Chicago Fedi aprillikuu aktiivsusindeks.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon