Valuutaturud 24. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 24. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Euro jõudis eile jaanuri põhjadeni, mis algselt käitus küll tugeva toetustasemena ja põrkas $1,2615 pealt tagasi $1,2690 juurde, kuid Euroopa sessiooni lõpu eel sattus euro uuesti müügisurve alla ja see kord läbiti toetustase kindlalt ja täna hommikul jõuti uutesse 22 kuu põhjadesse $1,2517 tasemeni. Peamine põhjus euro langusele tuleb endiselt Kreeka võimalikust väljumisest eurotsoonist.

    Eilsel eurogrupi kohtumisel Brüsselis kinnitati omapoolset soovi, et Kreeka jätkaks eurotsooni liikmena, kui riik suudab täide viia ettekirjutatud kärpekavad. Plaanipäraselt kõne all olnud Euroopa ühiste võlakirjade teemal arengut ei tulnud, mis oli ühtlasi ka ootuspärane, võttes arvesse Saksamaa jätkuvat vastuseisu esitatud ideele.

    Saksamaa Bundesbank andis mõista, et Kreeka väljumise mõju oleksid arvestatavad, kuid millega saadaks hakkama, lisades sellega omalt poolt Kreekale survet, et nad oma reformidega jätkaksid.

    Tänased makronäitajad on valmistanud järjekordse pettumuse. Öösel avaldati Hiina PMI tootmisindeks, mis langes eelmise kuu 49,3 pealt 48,7 punktini mais. Hommikul avaldatud Saksamaa 1Q SKT lõplikud näidud tulid vastavalt ootustele +0,5% (Q/Q) ja aastasel baasil +1,7%. Negatiivsemalt mõjusid turgudele hommikused Saksamaa ja eurotsooni PMI tootmisindeksid, mis tulid vastavalt 45,0 vs oodatud 47,0 (eelmise kuu näit 46,2 punkti) ja ka eurotsooni näit langes eelmise kuu 45,9 pealt 45,0 punkti peale. Lisaks langesid teravalt ka Saksamaa IFO indeksid.

    Suurbritannias ilmusid esimese kvartali SKT esmased näidud, mis näitasid eelmise kvartaliga võrreldes 0,3% langus vs oodatud -0,2% ja aastasel baasil 0,1% langust, samas kui püsima jäämist samale tasemele. Naelsterling on täna hommikul langenud kahe ja poole kuu põhjadesse $1,5640 tasemeni. Hetkeseisuga on kõik riskivaluutad oma tänastest põhjadest taastumas.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon