Valuutaturud 25. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 25. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Euro testis täna varahommikul eilseid ligi kahe aasta põhjasid $1,2515 taseme juures ja on Euroopa sessiooni alguses näitamas taastumise märke, olles liikunud tagasi $1,2570 juurde ehk avanemistaseme suhtes 0,3% plusspoolel. Hommikul andis eurole omalt poolt tuge Saksamaa GfK tarbijausalduse indeks, mis tuli 5,7 vs oodatud 5,6 punkti ja ühtlasi tõsteti samale tasemele ka eelmise kuu näit. Küsitluse raportist ilmneb, et tarbijad on kokkuvõttes optimistlikumad ja nende valmisolek kulutamiseks on samuti suurenenud. Küll aga on sissetuleku ootused veidi langenud. Ühtegi muud olulist makronäitajat täna avaldamisel ei ole, v.a USA sessioonil ilmuv Michigani ülikooli usaldusindeks.

    Turud on ilmselt tuge saamas ka Itaalia peaministri Monti eilsetest kommentaaridest, mille kohaselt soositi kolmapäevasel kohtumisel Euroopa ühiste võlakirjade ideed; ainsaks erandiks oli loomulikult Saksamaa. Monti on samas vihjamas, et Saksamaa võib survele järgi anda ja ideele omapoolse heakskiidu anda, mis ei tundugi täielikult võimatu stsenaariumina, kui arvestada alternatiive ja potentsiaalseid tagajärgi Kreeka lahkumisel eurotsoonist.

    Pingeline olukord Euroopa kohal püsib sellegi poolest. FT kirjutab täna, et osad Euroopa suurimate fondide juhtidest on kinnitanud, et nad on oma portfellidest eemaldamas euros nomineeritud varasid, kartes Kreeka eurotsoonist lahkumist.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon