Valuutaturud 19. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 19. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Pühapäevased valimistulemused ei andnud ootuspärast liikumist turgudele, sest euro reageeris selle peale lühikese ralliga aga päeva lõpuks oli juba järsult taas langenud. Hispaania riigivõlakirjade tulususe tõus võis olla takistavaks teguriks euro positiivsele liikumisele. Hispaania 10a võlakirjade tulusus tõusis eile 7,3% juurde, mis on euro aja kõrgeim. 7% taset on hinnatud turul jätkusuutmatuks ning on Kreeka, Iirimaa ja Portugali viinud abipaketi saamiseni. Lisaks selgus eile avalikustatud statistikast, et Hispaania pankade halvaks läinud laenude osakaal tõusis aprillis 8,72%-ni.

    Kreeka valimised võitnud Uus Demokraatia parteijuht Samaras jätkab täna Pasokiga koalitsiooniläbirääkimisi. Kuigi Syriza keeldus pakkumisest liituda koalitsiooniga on Uus Demokraatia ja Pasoki parteil piisavalt hääli (162), et moodustada enamusega koalitsioon. Põhiline tähelepanu saab sealt edasi olema läbirääkimistel Euroopa Liidu ja Rahvusvahelise Valuutafondiga, et jätkata laenuosade saamist ning pehmendada kreeditoride nõudmisi.

    Kuna Kreeka osas püsib ebakindlus ja Hispaania võlakirjade tulusus on jätkanud tõusu, on turgudel oodata praegu konsolideerumist või kergemat langust. Kui Pasoki partei on nõus moodustama koalitsiooni ning uus valitsus suudab Troikat veenda Kreekale endiselt laene jagama võib see osutuda eurole üsna tugevaks toeks ning anda piisavalt positiivset meeleolu, et oodata EUR/USD paari liikumist 1,3000 piirini.





  • Avasin ka uue positsiooni, müües USD/JPY lühikeseks hinnaga 79,077 ja lisasin stop lossi 6 punkti kõrgemale. Sihiks on 78,30. Vajadusel sulgen varem.


    Sulgesin eile päeva lõpus selle positsiooni hinnaga 79,144 (-7). Täna on langus aga jätkumas.
  • Euro on viimaste tundide jooksul korraliku hoo sisse saanud ja kaupleb USD vastu üle 1% kõrgemal $1,27 taseme juures.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon