Valuutaturud 28. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 28. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA kestvuskaupade tellimused kasvasid mai kuus 1,1% vs oodatud 0,5%. USA lõpetamata kodumüükide arv tõusis mai kuus 5,9%. Kanada majade hinnad tõusid eelmisel kuul 1,1%. Saksamaa inflatsioon on aeglustunud 1,9% pealt 1,7%-le.

    Alumisel pildil on näha kestvuskaupade tellimused võrreldes EOCI indeksiga (Economic Output Composite Index). EOCI koosneb erinevatest indeksitest nagu CFNAI, ISM Composite Index ja Föderaalreservi tootmisregioonidest, mis annab hea ülevaate kogu USA tootmis- ja äritegevusest.



    Jaapani jaekaubandus kasvas mai kuus 0,7%, võrreldes -0,3%-ga aprillis (M/M). Aastases vaates oli mai kuu kasv 3,6%, võrreldes aastataguse 3,0%ga. Ootused oli vastavalt +0,2% ja +2,9%. Samal ajal ilmusid ka jaekaubanduse müügitulemused, milleks oli mai kuus -0,9% võrreldes eelmise kuu -0,5%ga. Sõidukite müük kasvas aastasel baasil mai kuus 66,3%.

    USD/JPY langes öisel sessioonil järsult läbi 79,50 taseme, mida mõjutasid positiivsemad uudised Jaapanist, kuid ka US dollari müügisurve.

    Eile õhtul langesid EUR/USD ja GBP/USD äkiliselt, kui mõned tähtsamad riigipead kommenteerisid eurotsooni olukorda. Öisel sessioonil rallisid samused valuutapaarid tagasi nii USA-st tulnud negatiivsete uudiste mõjul kui ka dollari müügisurve tõttu, mis oli peamiselt tingitud spekulatsioonidest täna algava Euroopa Liidu tippkohtumise loodetavate positiivsete tulemuste üle. EUR/USD rallis tagasi üle 1,2500 taseme ning GBP/USD üle 1,5600. EUR/USD on taas järsul langusel liikudes 1,2400 hinnani.







  • Angela Merkel ja Prantsusmaa president Francois Hollande kohtusid Pariisis enne Brüsselisse tippkohtumisele minemist. Merkel on valmis kohtumisel kordama, et kaalub odavamate laenude jagamist Itaaliale ja Hispaaniale juhul, kui võetakse Euroopa Liidu liikmesriikide võlad ühisvastutusele ning kontrollitakse eelarve- ja majanduspoliitikat.

    Üks lühiajalistest lahendustest, mida võidakse teostada on Tobini maks (Tobin tax) kõikidele finantstehingutele. Kuid varem või hiljem on vaja ka leida pikemaajalisemaid lahendusi. Prantsusmaa on ühtsete eurotsooni võlakirjade poolt, kuid Merkel on maininud, et neid ei saa tulema tema eluea jooksul.

    Lisaks on ELi ametnikud maininud, et ELi juhid peaksid tänasel kohtumisel arutama Hispaania ja Itaalia võlakirjade ostmist abipaketi rahadega.

    Kreeka peaminister ei osale ELi tippkohtumisel silma operatsiooni pärast. Viimati jäi ka Troikaga kohtumine ära Ateenas kuna rahandusminister haigestus.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon