Valuutaturud 7. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 7. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Pikk puhkus selleks korraks läbi ja jätkame valuutaturgude katmisega.

    Kui vaadata üldisemalt, mis valuutaturgudel on viimastel kuudel toimunud, siis enim väärib esiletoomist Austraalia dollari võimas tugevnemine. Alates juuni alguses tehtud kaheksa kuu põhjadest on AUDUSD rallinud ligi 10,5%, tõustes $0,96 tasemelt tänaseks $1,06 tasemeni. Austraalia majandus on viimasel ajal näidanud suhteliselt häid tulemusi, olles samal ajal tugevalt sõltuvuses Aasia arenevatest turgudest ja maailma tooraineturust.

    Kuigi kohalik inflatsioonimäär langes teises kvartalis aastasel baasil 40 baaspunkti võrra 1,2% peale, mis on ühtlasi madalaim tase alates 1999. aasta teisest kvartalist, pole Austraalia keskpank (RBA) jätkanud monetaarpoliitika lõdvendamist. Nimelt täna hommikul toimunud kohtumisel otsustas keskpank jätta intressimäära vastavalt ootustele muutmata 3,5% peale. RBA langetas intressimäärasid nii mai kui ka juuni kohtumisel ja keskpanga enda kommentaaride põhjal on see aidanud kaasa majapidamiste kulutuste kasvule, samal ajal kui tugevnev valuuta on hoidnud inflatsiooni kontrolli all. AUDUSD on samas näitamas hoo raugemise märke ja lähinädalatel võiks oodata valuutapaari suunamuutust.

    Sarnaselt Austraalia dollarile on viimastel kuudel USD vastu tugevnenud ka Uus-Meremaa dollar (10,2%) ja Kanada dollar (4,3%).

    Euroopat endiselt kummitav võlakriis on eurole jätkuvalt survet avaldamas. Euro langes USA dollari vastu juuli keskpaigas enam kui kahe aasta põhjadesse $1,2040 tasemeni, kuid on viimase paari nädala jooksul kergelt taastunud ja kaupleb täna $1,24 taseme juures, olles pühapäeva hilisõhtul avanenud enam kui nelja nädala tippudes $1,2440 tasemel. Eurole on mõnevõrra tuge pakkunud uudis, et Saksamaa võib toetada plaani, mille kohaselt Euroopa Keskpank suurendab probleemsete riikide võlakirjade ostmist. Lisaks on Prantsusmaa sotsialistist president avaldamas survet Hispaania ja Itaalia valitsusjuhtidele, et viimased esitaksid finantsabi saamiseks ametliku abipalve.

    Suurbritannia naelsterling on viimased poolteist kuud kaubeldnud külgsuunaliselt suhteliselt kitsas koridoris $1,54-1,58 taseme vahel. GBPUSD on küll viimase 24 tunni jooksul olnud surve all, tingituna spekulatsioonidest, mille kohaselt võib Inglismaa keskpank oma homses kvartaalses inflatsiooniraportis langetada UK majanduskasvu prognoose ja teatada vajadusest suurendada keskpanga stiimulprogrammi. GBPUSD kaupleb hetkel $1,5585 taseme juures.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon