Valuutaturud 10. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 10. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Sarnaselt aktsiaturgudele on ka valuutaturgude käibed olnud sel nädalal keskmisest tunduvalt madalamad, mis on tingitud puhkuste kõrgperioodist. Kuigi nädala esimeses pooles liikusid kõik olulisemad valuutad USA dollari suhtes peamiselt külgsuunaliselt, siis alates eilsest on riskantsemad valuutad sattunud kerge surve alla. Tänasel Aasia sessioonil on suurimaks langejaks praeguse seisuga Austraalia dollar, mis kaupleb USD vastu 0,6% madalamal $1,0515 taseme juures ehk selle nädala põhjades, olles eile teinud uue nelja ja poole kuu tipu $1,0615 tasemel. AUDUSD on siiani püsinud ilusti juunis alanud tõusva trendikanali piires.

    Euro on samuti langenud selle nädala põhjadesse $1,2265 tasemeni ja hetkel kaubeldakse avanemistaseme suhtes kerges miinuses paarkümmend punkti kõrgemal. Eurole on kerget negatiivset survet avaldanud Euroopa Keskpank, kes langetas eile avaldatud igakuises raportis eurotsooni majanduskasvu väljavaateid. ECB lisas, et nad on valmis sekkuma võlakirjaturgudele, kui hädas olevad riigid tõotavad parandada oma majanduslikku ja fiskaalset olukorda.

    Naelsterling on peamiselt kauplemas külgsuunaliselt, kuid eile avaldatud Suurbritannia kaubandusbilansi andmed tulid oodatust kehvemad, lisades sellega GBPUSD paarile kerget müügisurvet. Tänastest makronäitajatest avaldatakse UK tootjahinnaindeksid.

    Euroopa sessioonil ühtegi väga olulist makronäitajat täna avaldamisel ei ole. Hommikul ilmusid Saksamaa juulikuu lõplikud tarbijahinnaindeksid, mis revideeriti eelneva 2,0% pealt 1,9% peale (Y/Y) ja eelmise kuuga võrreldes jäi THI muutmata 0,4% peale. Lisaks ilmuvad täna Itaalia THI ja Prantsusmaa tööstus- ja töötleva tööstuse toodangu juunikuu näidud.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon