Valuutaturud 14. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 14. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Uus nädal on eurole ja Suurbritannia naelsterlingile alanud positiivselt, kuigi "toorainevaluutad" olid hoopis vastupidiselt kergema müügisurve all. Euro tõusis eile $1,2370 tasemeni ja on täna uuesti saamas tuge ning kaupleb hetkel avanemistaseme suhtes 0,28% kõrgemal $1,2365 juures.

    Tänane makrokalender on vägagi tihe. Aasia sessioonil avaldas Jaapani keskpank on eelmise kohtumise protokollid, kust selgus, et keskpanga hinnangul naaseb Jaapani majandus mõõdukale kasvutempole, kui esmalt taastub kodumaine nõudlus ja seejärel kaubanduspartnerite olukord. Eurotsooni võlakriis kujutab samas endiselt ohtu ja suurem osa liikmetest pooldad jätkuvalt keskpanga tugevat sekkumist turgudele. USDJPY on hetkel kauplemas 0,33% kõrgemal 78,58 juures.

    Euroopa näitajatest avaldati hommikul Prantsusmaa tarbijahinnaindeksid ja Saksamaa II kvartali esialgne SKT näit, mis näitas eelmise kvartaliga võrreldes 0,3% vs oodatud 0,2% ja aastasel baasil 0,5% vs oodatud 0,9% kasvu. Eelmise kvartali näidud olid vastavalt 0,5% ja 1,7%.

    Kõige olulisem makronäitaja on täna aga eurotsooni teise kvartali SKT, mis peaks kõikide eelduste kohaselt tulema negatiivse kasvuga, kuigi oluline saab olema näha, kuivõrd suurel määral on ühisraha piirkonna majandus kokku tõmmanud. Analüütikute prognoosid on -0,2% (Q/Q) ja aastasel baasil -0,4%. Lisaks ilmuvad veel Saksamaa ja eurotsooni ZEW indeksid ning eurotsooni tööstustoodangu andmed.

    Suurbritanniast tulevad täna juulikuu tarbijahinnaindeks, mis peaks ootuste kohaselt langema 2,3% peale ehk madalaima tasemeni alates 2009. aasta novembrist.

    USA sessioonil on fookuses juulikuu jaemüügi tulemused ja tootjahinnaindeksid.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon