Valuutaturud 12. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 12. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Üleüldiselt on see nädal möödunud valuutaturgudel suuremate liikumisteta. Eilne oodatust parem USA töötuabiraha taotlejate näit pakkus Aasia aktsiaturgudele kerget tuge, kuid täiesti tühi makrokalender tagas riskivaluutadele väga tagasihoidliku tõusu. Austraalia dollar käis eile $1,0300 taseme juures, oli USA sessioonil kerge surve all ja kaupleb hetkel avanemistaseme $1,0265 juures. NZDUSD on seevastu kauplemas hetkel 0,3% kõrgemal $0,8195 tasemel.

    Öösel avaldas IMF oma Aasia regiooni majandusliku raporti, kus puudutati paari olulist teemat. Nimelt kohalike riikide monetaarpoliitilist suunda ja Aasia rolli maailmamajanduse mootorina. IMF tõi välja, et nende hinnangul on osadel riikidel veel ruumi majanduse edasiseks stimuleerimiseks (intressimäärade langetamiseks), kui majanduskasv ei suuda ootustele vastata, pidades selle all ilmselt silmas Hiinat. Üleüldiselt prognoosib valuutafond Aasias sel aastal 5,4% kasvu, mis on 0,4 protsendipunkti madalam, võrreldes aprillikuu prognoosiga. Hiina neljanda kvartali kasvuks oodatakse 7,4%, mis tähendaks terve aasta kasvuks madalaimat taset alates 1999. aastast.

    Euro on Euroopa sessiooni alguses näitamas tugevust ja kaupleb hetkel 0,3% kõrgemal $1,2965 tasemel. Euro on tuge saanud IMFi otsusest anda Kreekale ja Hispaaniale lisaaega eelarvepuudujäägi vähendamiseks. Lisaks on Hispaania reitingu langetamine Moody's poolt tekitanud spekulatsioone, et see sunnib valitsust taotlema ametlikult finantsabi, mis paljude hinnangul aitaks leevendada praeguseid pingeid.

    Päeval avaldatakse Itaalia tarbijahinnaindeksid ja eurotsooni augustikuu tööstustoodangu andmed, mis peaks ootuste kohaselt langema 4,1%, olles eelmisel kuul langenud 2,4% (Y/Y). USA sessioonil ilmuvad tootjahinnaindeksid ja Michigani ülikooli usaldusindeks.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon