Valuutaturud 23. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 23. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Jaapani jeen jätkas eile nõrgenemist, langedes USA dollari suhtes hilisõhtuks enam kui kolme kuu põhjadesse 80,00 tasemeni. Küll aga on jeen öösel taastunud ja kaupleb hetkel kerges plussis 79,85 taseme juures. Jeeni müügisurve peamiseks põhjuseks võib pidada spekulatsioone, mille kohaselt võib sealne keskpank teatada järgmisel kohtumisel stiimulprogrammi mahu laiendamisest. Sellele lisas omalt poolt kaalu eile avaldatud kaubandusbilansi andmed, mis näitasid ekspordimahu jätkuvat vähenemist. Lisaks langes täna avaldatud väikeettevõtjate usaldusindeks eelmise kuu 45,1 pealt 43,7 punktini oktoobris.

    Euroopa turgude avanemisel on riskisentiment pigem negatiivne, millest tulenevalt kauplevad ka kõik riskivaluutad madalamal. Hetkeseisuga on suurimaks langejaks euro, mis kaupleb dollari suhtes 0,2% madalamal $1,3030 juures. Euro tegi eile tagasihoidliku tõusu $1,3085 tasemeni, millele pakkus omalt poolt tuge Hispaania kohalike valimiste tulemused, mis viitavad üldisele poolehoiule peaministri kokkuhoiu meetmete suhtes. Lisaks avaldas Euroopa komisjon eile lootust, et Kreeka jõuab oma krediitoritega kokkuleppele, mille tulemusena väljastatakse riigile järgmine osa abirahadest.

    Euroopa sessioon on makronäitajate osas täna üpriski hõre, ainsa olulise näitajana avaldatakse kell 17 eurotsooni tarbijausalduse indeks. Suurbritanniast tulevad aga kell 11.30 BBA kodulaenude andmed. GBPUSD on uuesti testimas $1,60 taset, mis on siiani jäänud oktoobris kahel korral püsima.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon