Balti börsid 29. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 29. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Reede kujunes Balti börsidel käibe poolest viimase aja aktiivseimaks päevaks, kuid seda tänu blokkidele Tallinna Vees (avaldas reedel tulemused; +1,58%), Merkos (+1,75%) , Olympicus (+0,65%) ja Silvanos (-0,32%). Käive küündis ligi 3,5 miljoni euroni, millest blokid moodustasid natukene alla 3,3 miljoni euro ehk ligi 95% käibest. Kui blokid välja jätta, vahetati enim Tallinna Vett ja Olympicut. Balti indeks sulgus minimaalsed 0,01% allpool, OMXT kerkis 0,38% ning Riia ja Vilnius olid samuti plussis.

    Täna hommikul tuli korralike tulemustega Olympic, täpsem kommentaar neile tuleb peatselt. See nädal avaldavad III kvartali tulemused veel Ekspress ja Harju Elekter. Oktoobri müügitulemused teatavad Baltika (neljapäeval) ja Apranga (reedel).
  • Gild CF on koostanud edetabeli Eesti 100-st väärtuslikumast ettevõttest omakapitali eeldatava turuväärtuse järgi 2012. aasta alguse seisuga: http://www.gildcf.com/files/files/GIL_100_2012_EST.pdf
  • Olympic Entertainment Groupi kolmanda kvartali tulemused ületasid põhitegevuses veidi meie kasumiprognoose.
    Äritulud kasvasid aastaga 8.0% 33.9 miljoni euroni (LHV ootus: 34,2 miljonit eurot).
    Kulubaasi kasv (ilma amortisatsioonita) oli aastaga 4,8% ning enamuse sellest andis Slovakkia, kus eelmise aasta lõpus avati uus kasiino.
    Eelkõige paranenud efektiivsuse mõjul kerkis EBITDA aastaga 16% 10,4 miljoni euroni ning ärikasum kasvas 40% 8,0 miljoni euroni (LHV: 7,8 miljonit eurot).
    Kasumirida toetasid kõrged finantstulud (0,9 miljonit eurot) ning samas kahandasid tõusnud efektiivne maksumäär. Kokkuvõttes kasvas puhaskasum 30.9% 7,3 miljoni euroni (LHV: 6,8 miljonit eurot).

    Netoraha positsioon oli kvartali lõpuks 57,3 miljonit eurot, kuid kapitali vähenduse makse tehakse täna (ca 15 miljonit eurot) ning ei kajastu veel 3nda kvartali rahapositsioonis.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon