Valuutaturud 29. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 29. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Uus nädal on turgudel algamas negatiivsel toonil. Aasia turud on lõpetamas kerges miinuses, tingituna uudistest, mille kohaselt Hiina keskpank tõenäoliselt ei jätka hetkel kohustusliku reservmäära langetamisega, kuid samas jätkatakse finantssüsteemi likviidsuse pakkumist läbi reverse repotehingute.

    Euroopa sessioonil on täna fookus Suurbritannial, kus avaldatakse septembrikuu aktsepteeritud kodulaenude taotlused, tarbijakrediidi muutus ja kinnisvara tagatisel võetud laenude andmed. GBPUSD jõudis neljapäeval oodatust paremate III kvartali SKT tulemuste peale $1,6140 tasemeni, mis on ühtlasi septembris alanud langeva trendikanali ülemine äär ja mis osutus ka sel korral kenaks vastupanutasemeks, kust GBPUSD on umbes 70 punkti allapoole tulnud, kaubeldes hetkel avanemistaseme suhtes 0,2% madalamal.

    Inglismaa keskpanga asejuht tõi välja, et kui III kvartali SKT tulemustele avaldas positiivset mõju olümpiamängud, siis viimasese kvartali näidud võivad tõenäoliselt tulla suhteliselt nõrgad.

    Üleüldiselt on kõik riskantsemad valuutad täna müügisurve all. AUDUSD kaupleb hetkel 0,22% madalamal, NZDUSD 0,25% miinuspoolel ja USDCAD 0,19% plusspoolel.

    Euro on samuti hetkeseisuga kauplemas 0,2% madalamal $1,2910 juures, olles neljapäeval langenud allapoole mitu kuud püsinud tõusvast trendijoonest. Euroopas on tähelepanu all uuesti Kreeka, mille kohta neljapäeval avaldatud IMFi raport tõi välja, et riik ei suuda suurima tõenäosusega tuua võlataset 2020. aastaks algselt plaanitud 120% pealt SKTst. Saksamaa rahandusminister andis nädalavahetusel selgelt mõista, et ei valitsused ega teised avaliku sektori institutsioonid ei kavatse Kreeka võlga maha kirjutada. Mario Draghi samal ajal aga toetas rahandusministri ettepanekut suurendada Brüsseli kontrolli liikmesriikide eelarvete üle.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD
  • UK makronäitajad:

    tarbijakrediit kasvas septembris 1,2 mld GBP vs oodatud 0,1 mld ja eelmisel kuul -0,1 mld;
    aktsepteeritud kodulaenude taotlused 50K vs oodatud 48,7K ja eelmisel kuul (üles korrigeeritud) 47,9K;
    kinnisvara tagatisel väljastati laene 0,5 mld GBP, mis vastas ka ootustele, olles eelmisel kuul kahanenud 0,2 mld võrra.

    GBPUSD on päeva põhjadest $1,6060 pealt veidi taastunud ja kaupleb hetkel 0,21% miinuses $1,6068 juures.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon