Valuutaturud 9. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 9. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Negatiivne turusentiment on jätkumas ka käesoleva nädala viimasel kauplemispäeval. Aasia indeksid on lõpetamas kuni 0,9% miinuspoolel, olles osaliselt tingitud Aasia ettevõtete kasumiprognooside langetamisest, kuigi Hiinast täna varahommikul tulnud oodatust paremad makronäitajad aitasid indeksitel pisut kosuda. Nimelt näitas Hiina tööstustoodang aastasel baasil oktoobris 9,6% kasvu vs oodatud 9,4% (ja eelmise kuu 9,2%). Samuti näitas kerget paranemist ka jaemüük, mis kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 14,5%, olles eelmisel kuul kasvanud 14,2%. Hiina tarbijahinnaindeks langes aga 20 baaspunkti võrra 1,7% peale (Y/Y), samas kui tootjahinnaindeks tõusis -3,6% pealt -2,8% peale.

    Omalt poolt lisas veidi negatiivset sentimenti ka Austraalia keskpank, kes langetas Austraalia majanduskasvu prognoose juba kolmandat korda sel aastal. Peamiseks probleemiks tõi keskpank madalad ekspordihinnad, tugeva kohaliku valuuta ja eelarvekärped. Austraalia dollar on alates oktoobri alguses tehtud kolme kuu põhjadest $1,0150 taseme juurest viimastel nädalatel tugevnenud 2,6% ja kaupleb hetkel avanemistaseme suhtes 0,1% kõrgemal $1,0415 juures.

    Euroopa uudistest väärib esiletoomist Kreeka kohta ilmunud uudis, mille kohaselt EL ei kavatse järgmisel nädalal otsust langetada, kas Kreekale eraldatakse järgmine laenuraha osamakse või mitte ja enne otsuse langetamist oodatakse ära Troika lõplik raport. Raporti esialgne versioon peaks valmima juba esmaspäevaseks rahandusministrite kohtumiseks, kuid tõenäoliselt jääb see andmete osas liiga puudulikuks, et selle põhjal otsust langetada. Euro langes eile uutele ligi üheksa nädala põhjadesse $1,2715 tasemeni ja kaupleb hetkel avanemistaseme $1,2745 juures.

    Olukord muutub taaskord murettekitavamaks ka teistest Euroopa perifeeria riikides. Nimelt Hispaania 10-aastase võlakirja tulusus on täna kauplemas uutes ligi nelja nädala tippudes 5,875% tasemel. Ja sarnaselt on Itaalia 10-aastase võlakirja tulusus kauplemas nelja nädala tippudes 5,05% juures.

    Euroopa makronäitajatest avaldati hommikul Saksamaa lõplik tarbijahinnaindeks, mis jäi oktoobris vastavalt ootustele püsima 2,0% (Y/Y). Lisaks ilmusid hommikul Prantsusmaa tööstus- ja töötleva tööstuse andmed, mis näitasid septmbris vastavalt 2,5% ja 3,2% langust (Y/Y). Kell 11 ilmuvad veel Itaalia tööstustoodangu andmed; kell 11.30 avaldatakse Suurbritannia septembrikuu kaubandusbilanss ja USAst tuleb kell 16.55 Michigani ülikooli usaldusindeks.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon