Valuutaturud 15. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 15. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Riskivaluutade seas on viimastel päevadel toimunud teatud lahknemine: kui euro tegi teisipäeval dollari suhtes uue paari kuu põhja ja on pärast seda kergelt taastunud, siis Austraalia dollar liikus nädala esimestel päevadel just kõrgemale ja sattus eile tugevama müügisurve alla ning kaubeldes ka hetkel avanemistaseme suhtes 0,21% madalamal $1,0355 juures. Öösel avaldati Austraalia tarbijate inflatsiooniootused, mis langesid eelmise kuu 2,6% pealt 2,2% peale, mis idee poolest võib anda Austraalia keskpangale õigustuse vajadusel jätkata intressimäärade langetamisega.

    Samal ajal on näiteks Uus-Meremaa dollar kauplemas hetkel 0,2% plusspoolel, kuigi alles eile tehti uued üheksa nädala põhjad $0,8085 juures. NZDUSD on ilmselt tuge saamas eile hilisõhtul avaldatud Uus-Meremaa tootmissektori indeksi paranemisest, mis tõusis eelmise kuu 48,5 pealt 50,5 punktini oktoobris.

    Jaapani jeen on teist järjestikkust päeva väga tugeva surve all, kukkudes eile dollari vastu ligi 1% ja kaubeldes hetkel 0,75% madalamal enam kui poole aasta madalaimal tasemel 80,85 juures. Jeeni odavnemise põhjuseks on eilne uudis, mille kohaselt saadab peaminister Noda parlamendi laiali ja korraldatakse uued valimised. See on andnud alust spekulatsioonidele, et uue parlamendiga võib kaasneda veelgi agressiivsem keskpangapoolne monetaarpoliitika lõdvendamine. Tunduvalt agressiivsemat lähenemist keskpanga poolt on toetanud peamise opositsioonipartei juht, kes soovib, et keskpank seaks intressimäärad täiesti nulli või koguni negatiivseks.

    Euroopa makronäitajatest avaldati hommikul Saksamaa kolmanda kvartali esialgsed SKT tulemused, mis ületasid kergelt analüütikute ootusi: eelmise kvartaliga võrreldes oli kasv 0,2% vs oodatud 0,1% ja aastasel baasil 0,9% vs oodatud 0,8%; eelmise kvartali näidud olid vastavalt 0,3% ja 1,0%.Varahommikul ilmusid ka Prantsusmaa SKT näidud, mis tulid samuti ootustest pisut paremad, näidates 0,2% kasvu, võrreldes nii eelmise kvartaliga kui ka aastasel baasil.

    Lisaks on Euroopa sessioonil veel tulemas Hispaania ja Itaalia SKT tulemused, Euroopa Keskpanga igakuine raport ning eurotsooni tarbijahinnaindeksid ja 3Q majanduskasvu näidud. Saksamaa ja Prantsusmaa SKT tulemused eurole erilist mõju ei avaldanud ja hetkel kaupleb EURUSD kerges plussis $1,2745 juures.

    Kell 11.30 ilmuvad Suurbritannia oktoobrikuu jaemüügi tulemused, mille kasv peaks ootuste kohaselt langema eelmise kuu 2,9% pealt 2,1% peale (Y/Y) (ja koos autokütusega 2,5% pealt 1,6% peale). GBPUSD on kauplemas kahe ja poole kuu põhjade lähedal $1,5845 tasemel.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon