Valuutaturud 16. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 16. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tänane Euroopa makrokalender on sisuliselt täiesti tühi ja ilmselt saame nägema väga rahulikke liikumisi ka turgudel. Üleüldine turusentiment on siiski jätkuvalt negatiivne: nii Euroopa kui ka USA aktsiaindeksid lõpetasid eile miinuses (Saksamaa DAX ja USA SP500 lõpetasid mõlemad enam kui kahe kuu põhjade lähedal). Eile avaldatud makronäitajad kinnitasid, et eurotsoon on nüüd ametlikult uuesti majanduslanguses, kui kolmanda kvartali näit tuli vastavalt ootustele -0,1% (Q/Q) ja aastasel baasil -0,6%, olles teises kvartalis olnud vastavalt -0,2% ja -0,4%.

    Eurotsooni võlakriisi tähelepanu keskpunktis on jätkuvalt Kreeka ja Hispaania, kus esimese riigi puhul on peamiseks murekohaks see, kas (reaalselt pigem millal) Troika eraldab pankrotiäärel olevale riigile järgmise laenuraha osamakse; Hispaania puhul nägime eilsetest SKT näitudest, et majanduslangus on endiselt jätkumas ja riik on siiani hoidunud ametlikust finantsilisest abipalvest, et Euroopa Keskpank saaks võlakirjaostu programmiga tuge pakkuda. Hispaania 10-aastase võlakirja tulusus kaupleb hetkel 5,9% juures. Euro on selle nädalaga näidanud kergeid taastumise märke, jõudes eile $1,28 tasemeni, kuid on täna jälle kauplemas madalamal $1,2760 juures (-0,15%).

    Austraalia dollar on viimase paari päevaga teinud päris tugeva languse, kaubeldes vastupidises suunas teiste riskantsemate valuutadega, kukkudes $1,0450 pealt eilseks $1,03 tasemeni. Ühtegi väga konkreetset põhjust AUD viimaste päevade nõrkuse seletamiseks -- samal ajal kui NZD ja euro on liikunud kõrgemale -- pole mulle vähemalt kusagilt silma jäänud.

    Naelsterling on hetkel näitamas taastumise märke eile tehtud paari kuu põhjadest $1,5825 tasemelt. Eile avaldati Suurbritannia jaemüügi tulemused, mis näitasid oktoobris 0,8% langust vs oodatud -0,1% ja septembrikuu üles korrigeeritud +0,5% (M/M).


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon