Valuutaturud 3. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 3. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Euro on jätkamas uut nädalat tõusulainel, olles täna varahommikul teinud USD suhtes uue kuue nädala tipu $1,3045 tasemel. Kerget tõusu on hetkeseisuga näitamas ka Suurbritannia naelsterling, Kanada dollar, Šveitsi frank ja Jaapani jeen, kuid Austraalia ja Uus-Meremaa dollar liiguvad teiste riskivaluutadega vastupidises suunas. AUDUSD kaupleb hetkel 0,23% madalamal $1,04 taseme juures ja NZDUSD kaupleb marginaalselt allpool $0,8193 tasemel.

    Austraalia dollarile avaldab negatiivset mõju täna öösel avaldatud AiG tootmissektori indeks, mis langes eelmise kuu 45,2 pealt 43,6 punktini novembris ja lisaks jäi oktoobrikuu jaemüügi kasv eelmise kuuga võrreldes muutumatuks, kuigi oodati 0,4% kasvu ja eelmisel kuul oli kasv 0,5%. Omalt poolt on Austraalia dollarile survet avaldamas ka turuosaliste ootused, et sealne keskpank langetab homsel kohtumisel intressimäärasid 25 baasupunkti võrra 3% peale, millele viitas ka eelmise kohtumise protokollid, kus toodi välja, et majanduse edasine toetamine võib lähiajal jätkuda.

    Aasia sessioonil avaldati veel Hiina PMI tootmissektori indeks, mis tõusis 0,1 punkti võrra 55,6 peale ja HSBC tootmissektori PMI indeks tõusis punkti võrra 50,5 peale. Enamik Aasia aktsiaturge on kauplemas hetkel plussis ja ka USA indeksite futuurid on hetkel kuni 0,3% rohelises.

    Euroopa sessioonil avaldatakse kell 10.15 Šveitsi oktoobrikuu jaemüügi näidud ja veerand tundi hiljem SVME PMI indeks. Lisaks tulevad PMI tootmissektori indeksid täna veel Itaaliast, Prantsusmaalt, Saksamaalt, Suurbritanniast ja terve eurotsooni oma samuti. USAst tulevad täna ISM tootmissektori indeks ja ehituskulude mahud.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon