Valuutaturud 4. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 4. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Vastavalt ootustele langetas Austraalia keskpank (RBA) tänasel kohtumisel intressimäärasid 25 baaspunkti võrra 3% peale ehk madalaima tasemeni alates 2009. aasta septembrist. Alates eelmise aasta oktoobrist on RBA langetanud intressimäärasid kokku 175 baaspunkti võrra, proovides sellega neutraliseerida maailmamajanduse jahtumisest tulenevaid mõjusid Austraalia majandusele. Keskpanga juht oli oma kommentaarides suhteliselt pessimistlik, tuues jätkuvalt välja potentsiaalsed ohud nii Euroopast kui ka USAst, samas kui Hiina stabiliseerumisse suhtuti optimistlikumalt. Tänasest otsusest hoolimata ei ole Austraalia dollar müügisurve alla sattunud ja kaupleb hetkel isegi 0,28% kõrgemal $1,0450 juures.

    Üldiselt on praeguse seisuga liikumised valuutaturgudel suhteliselt tagasihoidlikud. Euro tegi eile uue kuue nädala tipu $1,3075 tasemel ja on hetkel kauplemas avanemistaseme $1,3055 juures. Euroopast ei ole täna olulisi makronäitajaid tulemas; ainsana avaldatakse kell 12 eurotsooni oktoobrikuu tootjahinnaindeksid.

    Üldist turumeeleolu on hetkel kujundamas pigem eile avaldatud USA ISM tootmissektori indeks, mis langes eelmise kuu 51,7 pealt vastu ootusi 49,5 punktini novembris, mis on ühtlasi madalaim näit alates 2009. aasta juunist, kuigi oodati tunduvalt kergemat langust 51,4 punkti peale. Aasia aktsiaindeksid on suures osas lõpetamas täna madalamal, järgides USA indekseid, mis sulgusid eile kuni 0,47% miinuses (SP500). Lisaks on USAst negatiivset mõju avaldamas ka "fiskaalkuristiku" probleem, mille lahendamisega pole siiani edukalt algust tehtud.

    Avanemistasemete lähedal on hetkeseisuga kauplemas ka teised peamised valuutad. GBPUSD tegi eile samuti uue mitme nädala tipu $1,6115 juures ja kaupleb hetkel $1,61 taseme lähedal. Kell 11.30 ilmub PMI ehitussektori indeks, mis peaks ootuste kohaselt langema 0,4 punkti võrra 50,9 peale.

    AUDUSD (ja NZDUSD) kõrval on USA dollari vastu tugevust näitamas ka Jaapani jeen, mis kaupleb hetkel 0,25% plusspoolel 82,05 taseme juures. Nagu ikka saab jeen tuge langevast turusentimendist ja madalamal kauplevatest aktsiaindeksitest.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon