Valuutaturud 6. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 6. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Alates novembri keskpaigast toimunud euro rallile suudeti eile lõpuks punkt panna: EURUSD jõudis küll varahommikul uude seitsme nädala tippu $1,3125 tasemeni, kuid sattus Euroopa sessioonil müügisurve alla ja lõpetas eilse kauplemispäeva $1,3050 taseme juures, mille lähedal kaubeldakse ka praegu. Eurole lisas survet Hispaania võlakirjaoksjoni kehvad tulemused ja nõrgad majandusnäitajad Euroopast (eurotsooni jaemüük kukkus aastasel baasil oktoobris 3,6% vs oodatud -0,8%), samas teenindussektori PMI indeksid tulid oodatust paremad.

    Täna varahommikul langetas S&P Kreeka pikaajalise võlakirja reitingu "CCC" pelt "selective default" peale. Eelmisel nädalal teatasid EL ja IMF, et Kreekale on otsustatud eraldada laenupaketi järgmine osamakse ja muuhulgas korraldada võlakirjade tagasiostu programm. S&P kohaselt on just erainvestorite kaasamine tagasiostu programmi see, mis langeb nende kriteeriumite järgi osalise maksejõuetuse alla. Küll aga andis S&P mõista, et kui võlakirja tagasiostu programm on lõpule viidud, võidakse reiting uuesti "CCC" peale tõsta.

    Tänasel Euroopa sessioonil on fookuses Euroopa Keskpanga ja Inglismaa keskpanga selle aasta viimased kohtumised. Analüütikute ootuste kohaselt jätab ECB intressimäärad muutmata rekordmadala 0,75% peale, hoolimata prognoosidest, et eurotsooni majanduslangus süveneb. Mario Draghi on korduvalt öelnud, et hetkel on otsustuskord valitsuste käes, kes peaksid võlakriisile konstruktiivse lahenduse leidma. Võttes veel arvesse, et keskpanga monetaarpoliitika ülekande mehhanism on sisuliselt katki, ei omaks 25-baaspunktine intressimäära langetus nagunii suuremat mõju. Lisaks on oodata, et hilisemal pressikonverentsil toob Draghi alla ka keskpanga majanduskasvu prognoose.

    Inglismaa keskpank jätab kõikide eelduste kohaselt samuti oma intressimäära ja stiimulprogrammi mahu muutmata, vastavalt 0,5% ja 375 mld naelsterlingi peale. Sarnaselt ECB-le on BoE juba langetanud Suurbritannia kasvuprognoose. GBPUSD tegi nädala alguses mitme nädala tipu $1,6130 tasemel ja kaupleb hetkel kerges miinuses $1,6085 juures.

    Aasia sessioonil avaldati Austraalia töötururaport, mille tulemused tuli oodatust paremad: uusi töötajaid lisandus novembris 13 900 vs oodatud null kasv ja töötusmäär langes seejuures 20 baaspunkti võrra 5,2% peale vs oodatud 5,5%. Küll aga tuli kogu töökohtade arvu kasv osalise tööajaga töökohtade loomisest, samas kui täistööajaga töökohtade arv vähenes 4200 võrra. AUDUSD kaupleb hetkeseisuga avanemistaseme $1,0455 juures.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon