Valuutauturud 14. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutauturud 14. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Jaapani jeen on jätkuvalt müügisurvet saamas, tingituna peamiselt eesoleval pühapäeval aset leidvatest valimistest, kus kõikide eelduste kohaselt peaks võimu haarama The Liberal Democratic Party, eesotsas oodatava uue peaministri Shinzo Abega, kes tõenäoliselt hakkab Jaapani keskpangale tugevat survet avaldama veelgi suurema stiimulprogrammi käivitamise suhtes, soovides jõuda 2% inflatsioonimäärani praeguse 1% sihtmärgi asemel. USDJPY kukkus täna dollari vastu üheksa kuu madalaima taseme 83,95 juurde ja euro vastu enam kui kaheksa kuu põhjadesse 109,95 tasemeni. Jaapani makronäitajatest avaldati täna Tankani suurte tööstusettevõtete usaldusindeks, mis langes eelmise kvartali -3 pealt -12 punktini vs oodatud -9 punkti.

    Lisaks annab Föderaalreservi selle nädala otsus laiendada oma stiimulprogrammi omakorda Abele alust nõuda ka oma riigi keskpangalt agressiivsemat lähenemist. Jaapani keskpank teeb otsuse järgmisel nädalal ja analüütikud ootavad igatahes stiimul- ja laenuprogrammi edasist laiendamist 5-10 triljoni jeeni võrra praeguse 91 triljoni jeeni pealt.

    Aasia aktsiaindeksid on täna valdavalt lõpetamas kõrgemal, tingituna osaliselt öösel avaldatud Hiina HSBC Flash tootmissektori PMI indeksist, mis tõusis eelmise kuu 50,5 pealt 50,9 punktini detsembris vs oodatud 50,8, mis annab turuosalistele lootust, et Hiina majandus jätkab stabiliseerumist. Hiina valitsus ja keskpank on loomulikult oma stiimulmeetmetega majandust korralikult turgutamas, et neutraliseerida väliskeskkonna negatiivseid mõjusid.

    Valuutaturgudel on vastu hommikut kõik riskisentimendiga tugevamalt korreleeruvad valuutad tuge saanud. Austraalia dollar tegi ööga oma eilse languse tasa ja kaupleb hetkel 0,13% kõrgemal $1,0540 taseme juures. Euro tegi öösel kena ralli, jõudes $1,3120 tasemeni ehk enam kui nädala tippudesse, kuid on Euroopa sessiooni alguses sattunud surve alla ja langenud tagasi avanemistaseme $1,3080 juurde. Sarnaselt on ka GBPUSD pärast öist rallit hetkel tagasi alla tulemas ja kaupleb avanemistaseme $1,6115 juures.

    Tänastest makronäitajatest avaldatakse Prantsusmaa, Saksamaa ja eurotsooni esialgsed PMI tööstussektori indeksid ja eurotsooni novembrikuu tarbijahinnaindeksid. USA sessioonil ilmuvad USA novembri tarbijahinnaindeksid, Markit PMI esialgne näit ning novembrikuu tööstus- ja tootmissektori toodangu mahud.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon