Valuutaturud 21. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 21. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Uus nädal on alanud valuutaturgudel suhteliselt rahulikult. Kõik peamised valuutad kauplevad USA dollari suhtes avanemistasemete juures; ainsaks erandiks on küll Jaapani jeen, mis on pärast paar kuud kestnud müügisurvet täna kergelt taastumas, kaubeldes nii euro kui ka USD suhtes 0,55% kõrgemal. Fookus on nädala alguses just Jaapani keskpangal, kes alustas täna kahepäevast kohtumist, mille lõppedes teatakse ilmselt uutest majanduskasvu ja positiivset inflatsiooni genereerivatest meetmetest. Jeen on dollari vastu langenud alates septembris ligi 16,5% ja euro vastu üle 20%.

    Euro testis reedel uuesti $1,34 taset, kuid pärast topelttipu saavutamist müüdi väga agressiivselt ära ja valuutapaar sulgus $1,33 taseme juures. Hetkel on EURUSD kauplemas avanemistaseme $1,3318 juures ja ühtlasi on tänane makrokalender on praktiliselt tühi. Küll aga leiab täna aset selle aasta esimene eurotsooni rahandusministrite kohtumine, kus arutatakse selle üle, kuidas ESMi vahendeid saaks kasutada otse pankade rekapitaliseerimiseks.

    Suurbritannia naelsterling oli eelmisel nädalal arvestatava surve alla, testides USD vastu novembris tehtud paari kuu põhjasid $1,5840 taseme juures, kust GBPUSD on hetkeseisuga ka tuge saamas ja kaupleb $1,5890 juures ehk 0,16% avanemistaseme suhtes kõrgemal. GBP-le avaldas reedel survet detsembrikuu jaemüügi tulemused, mis tulid tugevalt alla ootusi.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon