Kas kasutate price to book exclusionit oma investeerimis protsessis? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kas kasutate price to book exclusionit oma investeerimis protsessis?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere olen Bakat lõpetav tudeng ja kogud andmeid oma uurimus tööks mis uurib miks price to book mängib pikaajalises strateegias rolli.

    Sellepärast oleksin väga tänulik kui saaksite vastata järgnevale KÜSIMUSELE ( AINSUSES,üks küsimus millele vastamine vajab ainult ühte hiire liigutust)

    Küsimusele saab vastata siin

    http://www.surveymonkey.com/s/77G9WC8

    Hiljem jagan teiega oma leidu ja ideed :)

    Tänud Kõigile Kes said vastata!
  • Ja mis see price to book exclusion täpsemalt on?


    * Do You use ...
    * To You use ...
  • See tähendab, et kui Sa oma stock screeningus paned paika parameetri price to book kõrgem kui 5 excluded. Kõik aktsiad millel on see parameeter kõrgem jäävad Sinu listist välja.
  • Suht omapärane uurimus tuleb sul. Ka baka tudengina julgen väita, et antud küsimus üksi ei pruugi väga midagi näidata ning hea oleks ka lisaks mõne täiendava küsimuse olemasolu. Vastama asumine võtab siinselt rahvalt vaimselt ikka sama palju, paar hiireklikki lisaks ei muuda midagi.
    Tulemuse puhul kõik sõltub investeerimistrateegiast. Isiklikult tegusen valdavalt fundamentaali põhjal (analüüsin ise ettevõtteid) ning tööstusettevõtteid ostes üle 5 kindlasti ei maksa P/B ning 2 on ka juba kohati kallis. Samas Arco 0,3 sain vastu pükse ja Silvano u 2 on ok. Aga kuidas see su
    glephi
    miks price to book mängib pikaajalises strateegias rolli
    küsimusele kaasa aitab jääb hetkel arusaamatuks. :)
  • Mul on uurimus tegelikult juba tehtud: Analüüsisin 2000 USA aktsiat ja leidsin et keskmiselt müüb aktsia 2 korda üle price to booki, 2 standard devationit oli natuke alla 8 korra price to booki, seega tahtsin kiiresti teada et kas üks põhjus võib olla selles et investorid teadlikult kasutavad price to book exclusionit kuskil 8 juures :)
  • Teema on kindlasti huvitav, kuid alles siis, kui sa puude taga metsa ja metsa taga mäge ning mägede taga uut metsa jne näed.

    Natuke mõtteainet:

    Miks Warren Buffet tegi hiljuti Heinz Co-le (HNZ) ülevõtupakkumise, kui ettevõtte Price/PV ei ole 5 aasta jooksul kunagi langenud alla 5? Skreenerid my ass?

    Minu vastus on: Selle teadmisega läheb Buffet kunagi kauges tulevikus hauda! Ülejäänud kukuvad baka ja muid teadustöid tegema.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon