Börsipäev 30. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 30. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Aasias oli eilne päev Jaapani eestvedamisel küll veidi negatiivsem, kuid Euroopa ja USAs jäid indeksite liikumised üsna marginaalseks, kui investorid jäävad enne kolmapäevast FOMC istungit äraootavale seisukohale. S&P 500 indeks sulgus -0,4% madalamal, Stoxx 600 lõpetas ilma muutuseta.

    Majandusstatistikast avaldati USA majade pooleliolevate tehingute juuni muutus, mis -0,4% langusega kujunes oodatust veidi paremaks (-1,0%), kuigi maikuu näitajat revideeriti madalamaks 6,7% pealt 5,8% peale. Aasta baasil suurenes pooleliolnud tehingute arv 9,1%.

    Dallas Fedi töötleva tööstuse aktiivsusindeks alanes juulis 2,1 punkti võrra 4,4 punkti peale, mis osutus analüütikute oodatud 7,5 punktist nõrgemaks. Positiivne number viitab seega aktiivsuse kasvule, kuigi aeglasemas tempos kui juunis. Uute tellimuste indeks tuli 13,0 punkti pealt 10,8 punkti peale ning tööhõive indeks paranes 0,2 punkti pealt 9,3 punktile.

    Täna hommikul avaldatud Jaapani juuni tööstustoodang alanes esialgsetel andmetel -4,8% võrreldes aastataguse perioodiga, mis oli märksa kesisem oodatud -2,6%st ja maikuu -1,1%st. Tegemist oli suurima langusega alates 2011.a märtsist, mis võib ühest küljest olla tingitud Hiina majanduse jahtumisest ja samal ajal tekitab küsimusi Abenomicsi efektiivsuse kohta. Samas positiivsemaks osutus tööturustatistika, mille kohaselt alanes töötuse määr juunis 0,2 protsendipunkti võrra 3,9% peale, märkides madalaimat taset alates 2008.a oktoobrist.

    Jaapani tööstustoodangu aastapõhine muutus (%)


    Tulles tänase päeva juurde, siis mitmel pool Euroopas ja ka USAs raporteeritakse tarbijate kindlustunde indekseid. Lisaks selgub Hispaania teise kvartali SKP muutus. Oma majandustulemused kavatsevad avaldada enne USA turgude avanemist BP, Cummins, Goodyear Tire, Merck, Office Depot, Pfizer, Sprint ja järelkauplemise ajal Amgen ning Weatherford.

    09.00 Saksamaa tarbijate kindlustunde indeks (august)
    10.00 Hispaania teise kvartali SKP
    11.30 Portugali tarbijate kindlustunde indeks (juuli)
    12.00 Eurotsooni tarbijate kindlustunde indeks (juuli)
    13.00 Portugali tööstustoodang (juuni)
    13.00 Portugali jaemüük (juuni)
    16.00 USA S&P/Case-Shilleri majade hinnaindeks (mai)
    17.00 USA tarbijate kindlustunde indeks (juuli)

    USA indeksite futuurid kauplevad 0,1% plussis, Euroopa indeksid on alustamas sessiooni 0,3% kõrgemal.
  • Santanderi teise kvartali puhaskasum oluliselt parem võrreldes eelmise aasta sama perioodi 123 miljoni euroga võrreldes, kui analüütikute ootustele jääb veidi alla.

    SANTANDER 2Q NET EU1.05 BLN; ANALYST EST. EU1.1 BLN
    SANTANDER BAD LOANS RATIO 5.18% VS 4.76% IN 1Q
  • Saksamaa tarbijate augusti kindlustunne paranes 0,2 punkti võrra 7,0 punkti peale ehk oodatust 0,1 võrra enam.
  • Hispaania teise kvartali SKP langus oli kvartali baasil ootuspärane aga aasta baasil 0,1 protsendipunkti võrra parem

    SPAIN ECON: 2Q GDP fell -0.1% q/q and -1.7% y/y vs. -0.1% q/q and -1.8% y/y expected, -0.5% q/q and -2.0% y/y in 1Q
  • Hiina keskpank on ühes kindlas piirkonnas maavärina tõttu langetamas pankade kohustuslikku reservimäära. Ei tohiks laiemalt aktsiaturgusid mõjutada, kuid USA futuurid said pisikese taganttõuke küll.

    PBOC: Will cut RRR by 1%, allow mortgages at 60% of benchmark rate in earthquate-struck Lushan area
  • Eurotsooni tarbijate kindlustunde indeksi lõplik näit oli juulis -17,4 punkti ehk veidi parem kui juunis registreeritud -18,8 punkti.
  • Portugali tarbijate kindlustunne samuti paranemas, kuid on ajalooliselt endiselt väga madalatel tasemetel. Juuli näit tuli -52,7 punkti vs -53,9 punkti juunis.
  • Hispaania valitsuse eelarvedefitsiit oli esimesel poolaastal 40 miljardit eurot, mis märgib mullu sama perioodiga -7,4% vähenemist.
  • Bloomberg kirjutab, et Uralkali lahkub väetisetootjate ekspordikartellist, mis kontrollis 43% globaalsest potase ekspordist (koos Põhja-Ameerika Canpotexiga kokku 70%) ning lisaks kavatseb tuleval aastal toodangut suurendada. See tähendab märksa ausamat konkurentsi tootjate vahel ning Uralkali usub,et potase hind võib kukkuda 25%. MOS eelturul -16% ja POT -18%.
  • Goodyear kahekordistas kasumit
    Rehvitootja teatas teise kvartali kasumist $181 miljonit, $0,67 aktsia kohta, võrreldes aasta taguse $85 miljonit ja $0,33. Suurim kasv tuli firma Euroopa divisjonist, kus teatati $51 miljonilisest kasumist, eelmine aasta $19 miljonit.
    Hetkel kauplemas GT eelturul $17,95 (+5,34%)
  • May Case-Shiller 20-city Index Y/Y +12.2% vs +10.5% Briefing.com consensus; Prior +12.1%
  • Morgan Stanley arvates vähendaks potase hinna odavnemine 100 dollari võrra tonni kohta POT EPSI muude tingimuste samaks jäädes 0,7 dollarit ja MOSi oma 1,35 dollari võrra. Hetkel oodatakse MOSi järgmise aasta aktsiakasumiks 4,4 dollarit ja Potashi puhul 2,9 USD. Seega kui MOS kauples enne tänast langust 53,2 dollari peal ja 2014.a ettevaatava EPSi põhjal tähendas see 12x PE suhet siis aktsia korrigeeritud hind oleks potase 100 dollarise odavnemise puhul 37 dollarit. Küsimus on selles, milline saab väetise hind tegelikult olema.
  • Weatherford (WTF) avaldab täna pärast turu sulgumist teise kvartali tulemused. Konsensus ootab USD 0,15 kasumit ja USD 2,9 mld käivet, võrreldes eelmise aasta teise kvartali kahjumiga USD 0,04 ja käibega USD 2,44 mld-it. Analüütikute ootused on positiivsed olenemata sellest, et ettevõtte enda hinnang aprillis teiseks kvartaliks oli pettumust valmistav.
    Eile lõpetas WTF kauplemise hinnal $13,79 (+0,07%).
  • Marketwatchi peaökonomist Irwin Kellner kritiseerib tuuminflatsiooni arvestamist, mis jätab välja toidu- ja energiahinnad ning väidab, et hoolimata FEDi ütlustest on hinnad tõusmas.
    Rohkem saab lugeda siit: Inflation is rotten to the core
  • Diisel- ja gaasimootorite tootmise ja disainimisega tegelev ettevõtte Cummins (CMI) avaldas täna enne turu avanemist teise kvartali tulemused, mis olid konsensuse ootustest paremad. Kasumiks aktsia kohta teenis ettevõte USD 2,2 ja käibeks saavutas USD 4,53mld-it. Konsensus ootas kasumit aktsia kohta USD 2,0 ja käibeks 4,25 mld-it.
    Hetkel kaupleb CMI USD 121,21(+4,10%)
  • Facebook (FB) teatas täna Casual Connect konverentsil San Franciscos, et nad otsivad telefoni mängude arendajaid. Tegemist on pilootprogrammiga, mille käigus koondatakse väiksema ja keskmise suurusega mängude arendajad, andmaks neile võimaluse suurettevõtetega konkureerimiseks.
    Hetkel kaupleb FB USD 37,09 (+4,69%)
    Facebook Announces New Mobile Game Publishing Effort

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon