Börsipäev 14. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 14. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui sessiooni alguses on juba mõnda aega jäänud mulje, et turuosalised on suhteliselt mures kas QE vähendamise või majanduse pärast ning käsi kibeleb kasumit võtma, siis päeva lõpus turgu vaadates tuleb jätkuvalt nentida, et ostjad pole kuhugi kadunud ning jätkavad turu toetamist. S&P 500 indeks viibis esimesel tunnil hetkeks -0,4% punases, kuid sulgumine toimus juba 0,3% plusspoolel. Stoxx 600 lõpetas 0,6% üleval.

    Makrouudistest oli tähtsaimal kohal USA jaemüügi raport, mis kokkuvõttes osutus tugevamaks, kui esimesel vaatlusel võis arvata. Möödunud kuu jaemüük kerkis juuni baasil 0,2%, mis oli analüütikute oodatud 0,3%st veidi nõrgem, kuid juuni muutus revideeriti samas 0,2 protsendipunkti võrra kõrgemaks 0,6% peale. Ühtlasi, kui jätta volatiilsemad komponendid välja (autod, mootorkütus ja ehitusmaterjalid), registreeriti kasvuks 0,5%, mis aga osutus oodatust 0,1 protsendipunkti võrra paremaks. Morgan Stanley arvates on USA kolmanda kvartali SKP kasvamas praeguse info põhjal 3,0% QoQ annualiseeritud tempos.

    Teatavat tuge pakkus veel Atlanta Fedi president Dennis Lockhart, kes sarnaselt eelmise nädala kõnele ei välistanud QE vähendamist septembrist, kuid seekord jäi tema ettekandest kõlama veidi ettevaatlikum noot, kutsudes FEDi liikmeid hoolikalt kaaluma esimest sammu. Lõpliku otsuse tegemisel saab tema jaoks olema kõige määravam augustikuu tööjõuraport, kuid samas jälgib ta ka inflatsiooni.

    Täna langeb fookus kahe Euroopa suurriigi ja kogu eurotsooni teise kvartali SKP numbritele. Prantsusmaa on enda statistika juba avaldanud ning ilmselt paljudele üllatuseks kujunes aasta baasil kasvuks 0,3%, kui analüütikud ootasid -0,1% langust (esimeses kvartalis YoY -0,5%).

    09.00 Saksamaa teise kvartali SKP
    11.30 Portugali teise kvartali SKP
    11.30 Suurbritannia tööturustatistika (juuni/juuli)
    11.30 Inglise keskpanga eelmise kohtumise protokoll
    12.00 Eurotsooni teise kvartali SKP
    15.30 USA tootjahinnaindeks (juuli)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel nulli lähedal.
  • Pranstusmaa SKP kasvu taga on nii suurenenud erasektori tarbimine, kui ka avaliku sektori kulutuste jätkuv kasv
  • Saksamaa teise kvartali SKP kasvas aasta baasil 0,5% vs oodatud 0,2% (Q1 -0,3%). QoQ baasil 0,7% vs oodatud 0,6% (Q1 0,0%)
  • David Tepper on 13F fillingu kohaselt vähendanud teises kvaralis oma Appaloose fondis positsiooni muuhulgas Apple's, AIG's, Fordis, Microsoftis. Juurde on ostnud Bank of Americat, Citigroupi, SPYd, Goodyear Tire'i, Flouri. Lisaks on võetud järgmised uued positsioonid:
  • Suurbritannia töötutoetuste taotlused vähenesid juulis rohkem kui arvati, tööpuudus püsis juunis 7,8% peal.
  • Inglise keskpanga rahapolitiika komitee liikmetest hääletas vaid üks forward guidance'i vastu, hinnates seda liialt pikaks

    BOE VOTED 8-1 IN FAVOR OF FORWARD GUIDANCE; WEALE DISSENTED
    BOE: MOST MPC JUDGED 18-24 MNTH CPI CLAUSE AS APPROPRIATE
    BOE'S WEALE FAVORED SHORTER TIME HORIZON ON INFLATION KNOCKOUT
  • Ka Portugali SKP langus osutus teises kvartalis kardestust väiksemaks. Kolme kuu sisemajanduse kogutoodang kahanes aasta baasil -2,0% vs prognoositud -2,9%, mis oli ühtlasi ka aeglasem langus võrreldes esimese kvarali -4,1% tempoga.
  • Oodatud -0,8% asemel kahanes eurotsooni majandust teises kvartalis aasta baasil -0,7% (esimeses kvartalis -1,1%)
  • Citigroupi analüütikult päeva anekdoot:
    SINA upgraded to Buy from Sell at Citigroup
    Citigroup upgraded SINA two notches to Buy from Sell and raised its price target for shares to $96 from $35. Citi believes SINA is experiencing financial momentum due to its partnership with Alibaba and Weibo earnings visibility.
  • Täna pärast turu sulgumist avaldab Cisco Systems (CSCO) oma teise kvartali tulemused. Konsensus ootab kasumit aktsia kohta USD 0.51 ja käivet USD 12.4 miljardit.
    Enne teise kvartali tulemuste avaldamist on Stifel ja Northland Capital tõstnud hinnasihi USD 30-le.
    Eelturul kaupleb CSCO USD 26.49 (+0.64%)
  • Täna enne turu avanemist avaldas Macy’s (M) oma teise kvartali tulemused, mis jäid konsensuse ootustele alla. Ettevõte teenis kasumit aktsia kohta USD 0.72 (konsensus USD 0.78) ja käibeks moodustas USD 6.07 mld-t (konsensus USD 6.25 mld). Juhised järgmiseks kvartaliks on konsensuse ootustest madalamad EPS USD 3.8-3.9 (konsensus USD 3.94).
    Eelturul kaupleb M USD 46.51 (-4.10%)
  • Valgusdioodide tootja Cree avaldas eile peale turgu neljanda fiskaalkvartali tulemused. Firma teenis aktsia kohta $0,38, ületades konsensuse ootusi 0,01 sendiga. Käive kasvas 22,2% YoY $375 miljonile. Täna eelturul kukkus aktsia 15%, põhjuseks Q1 väljavaade, mis jäi alla analüütikute ootustele (EPS $0,36-0,41 vs FactSet Consensus Estimate $0,43). Lisaks on investorite poolt väljatoodud mure nõrgenenud marginaalide ja Cree suhteliselt kitsa tooteliini üle.
    Hetkel kaupleb CREE $60,21 (-20,54%)
  • CCCR China Commercial Credit halted for volatility after jumping 55% to $9.89
  • Cisco Systems prelim $0.52 vs $0.51 Capital IQ Consensus Estimate; revs $12.4 bln vs $12.41 bln Capital IQ Consensus Estimate

    CSCO järelkauplemisel ligi 3% miinuspoolel.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon