Riski/kasumi vahekord - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Riski/kasumi vahekord

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ei tea, kas siin foorumis igapäevakauplejad ka käivad, aga oleks selline küsimus, et kuhu tõmbate kasumi ootuse ja riski võtmise vahele piiri, ütleme näiteks kuu lõikes? Ühest küljest, mida rohkem riski, seda suurem potentsiaalne kasum, samas võib-olla oleks mõistlik leppida väikese kasumi ja väikese riskiga.
    Kas see piir on aja jooksul mingis suunas liikunud, portfelli kasvu, kogemuste kasvu vms tõttu või panete läbi aastate kogu aeg sama ennast tõestanud strateegiaga?
    Ise olen alles suhteliselt algaja kaupleja, aga miskipärast kasum kipub kuu lõikes pidevalt liiga suur olema, mis vihjab võib-olla liigsele riskide võtmisele.
  • Ise olen alles suhteliselt algaja kaupleja, aga miskipärast kasum kipub kuu lõikes pidevalt liiga suur olema, mis vihjab võib-olla liigsele riskide võtmisele.


    :D

    Raske elu.

    Äkki saad siit abi.
  • Mul oli tegelikult tõsine teema. Väidetavalt LHV traderit proovinutest valdav enamus kõrbeb, st algajad tõenäoliselt peaks kuskil seal nulli kandis või õrnas miinuses olema. Need, kes ellu jäävad, saavad ilmselt alguses kerget plussi ja aastatega siis loodetavasti kasumlikkus tõuseb. Palju üldse Eestis kasumlikke päevakauplejaid võiks olla?
  • kindsigo
    ...Palju üldse Eestis kasumlikke päevakauplejaid võiks olla?


    Buumi ajal meist oli Äriregistris igal õhtul uuendatav nimekiri, aga nüüd enam ei avaldata, ilmselt on meid nii väheks jäänud, et kõik niikuinii teavad.
  • Mul on sama mure. Üritan ka töö kõrvalt kaubelda. Tegin LHV Traderi isegi endale ja esimene päev viskas kasumi kohe peale. Panin kasumi investeeringu kalkulaatorisse, et kui iga päev sama palju protsentides juurde tuleks, saaks kahe aasta pärast rikkaks.

    Siit ka küsimus - kas iga päev tuleb umbes samapalju juurde? Kas peaksin kohe töölt ära tulema ja kauplema hakkama?
  • Küsiks siis lihtsalt, kui suur võiks olla normaalse või pigem konservatiivse riski juures kaupleja aastane tootlikkus, millest üle võrduks asi lihtsalt algaja õnne, arutu riskimise või mingi muu anomaaliaga?
  • kindsigo
    Küsiks siis lihtsalt, kui suur võiks olla normaalse või pigem konservatiivse riski juures kaupleja aastane tootlikkus, millest üle võrduks asi lihtsalt algaja õnne, arutu riskimise või mingi muu anomaaliaga?


    Lgp. kindsigo. Päevakaupleja ei riski millegagi. Positsioonidele pannakse reeglina mõnesendine stop ja päeva lõpuks positsioonid likvideeritakse. Küsimus on selles palju sa suudad positiivseid tehinguid teha.

    Ma kahtlen ,kas nexphase ja abesiki peale sinu postitusi sind õpilaseks võtaksid.
  • abesiki
    Mul on sama mure. Üritan ka töö kõrvalt kaubelda. Tegin LHV Traderi isegi endale ja esimene päev viskas kasumi kohe peale. Panin kasumi investeeringu kalkulaatorisse, et kui iga päev sama palju protsentides juurde tuleks, saaks kahe aasta pärast rikkaks.

    Siit ka küsimus - kas iga päev tuleb umbes samapalju juurde? Kas peaksin kohe töölt ära tulema ja kauplema hakkama?


    Kaupled sa omal vabal tahtel või hoitakse sind kuskil ruumis kinni?
  • Mul üks sõber oli poole kohaga pätt ja kauples ka kõrvalt. Tal oli selline reegel, et kui kuu kasumit ei jõudnud järgmise kuu 20ndaks kuupäevaks maha juua, siis oli riske valesti jaotatud. Tal töötas see väga hästi.
  • puhk,

    Ei hoita kinni. Nad toovad iga päev süüa ja õhtul saan telekat vaadata. Ruum on iseenesest avar ja üle päeva on jalutuskäigud.
  • See jutt ei vii kuhugi kui ei ole teada algkapitali suurust, kas see on viimane raha hinge taga või mitte,kas ollakse nõus alguses kooliraha maksma,sellest olenevalt tuleb ka riski suurus ja riski taluvus?
  • Hm, ma kasutan ka stoppi, aga panen selle kuskile 2% lossi juurde pigem. Positiivsete ja negatiivsete tehingute suhe on kuskil 10/3 ja keskmiselt võtan tehingu pealt 1-1,5% kasumit. Eks erandeid ole muidugi ka, kus tuleb nulli kandist välja tulla ja vahel saab ka suurema % kätte. Päeva lõpuni ma tavaliselt ei oota, tulen positsioonist kohe välja siis, kui see 1-1,5% on saavutatud ja tõusuruumi enam ei paista.
    Küss ongi selles, et kas selline tegevus on jätkusuutlik või peaks midagi muutma. Hetkel paistab endiselt kõik ilus, lossiga tehinguid jah on, aga neid peabki olema, sest selgeltnägija pole meist keegi. Küss on ainult selles, kas plussiga tehinguid on rohkem kui miinusega ja kas riskid on piisavalt maandatud, et mingi turgude suurema jama korral lollusi ei teeks.
  • aivo1
    See jutt ei vii kuhugi kui ei ole teada algkapitali suurust, kas see on viimane raha hinge taga või mitte,kas ollakse nõus alguses kooliraha maksma,sellest olenevalt tuleb ka riski suurus ja riski taluvus?


    Koolirahad on ammu makstud, investeerimisega tegeldud mingi 4-5 a, konkreetselt kauplemisega alles 4 kuud. Summad on hetkel veel nelja nulliga, aga mitte kauaks.
  • Kunagi oli väga populaarne straddle ja stranglega kauplemine. Kas need kauplejad lõpuks kõrbesid või tegutsevad ilma suurema kisata?
  • vanema generatsiooni kauplejatel on see suur kasum ikka tülinaks küll, oleks ainult arved suuremad ...

    https://www.youtube.com/watch?v=dl3njU44KoE
  • kindsigo, kui sa soovid teada, milliste parameetrite juures toimib sinu kauplemissüsteem pikas vaates optimaalselt, siis peitub vastus praktikas nimega "Money Management". Üldjoontes taandub see küsimusele, kuidas mingi konkreetse süsteemi korral suurendada kasumlike tehingute esinemissagedust ja keskmist tehingumahtu kahjumlike vastu.

    Selliseid universaalseid parameetreid pole olemas, mis sobiks kõigi kauplemissüsteemide, turuolukordade ja kauplejatüüpide jaoks. Pead ise välja töötama enda jaoks hästi toimiva komplekti. Õnneks leidub selle kohta abistavat kirjandust.
  • See suur kasum on petlik, pank saadab kogu tehinguinfo maksuametile. Mitte vist ka kohe, nad lasevad sul alguses pahaaimamatult tegutseda. Põletasin küll vanad orderid, aga neil olid ilmselt koopiad. Ka ei aidanud pangavahetus, nad on kõik mestis.
  • täis kreisiraadio ;))) ... aga kulub ära.. sest kes ühe aktsia maha müüb, ei ole veel mitte kaupleja vaid eksaktsionär....
  • Rinja
    See suur kasum on petlik, pank saadab kogu tehinguinfo maksuametile. Mitte vist ka kohe, nad lasevad sul alguses pahaaimamatult tegutseda. Põletasin küll vanad orderid, aga neil olid ilmselt koopiad. Ka ei aidanud pangavahetus, nad on kõik mestis.


    Oli see mingi iroonia? Sellest on juba päris mitu aastat möödas, kui tehingute maksustamise kord eraisikutele muutus. Kõik peaks nüüdseks juba teadma, et enam ei võeta tulumaksu igalt tehingult eraldi vaid ainult kontolt välja võetud summalt, kui see ületab sisse pandud summa. Aga jah, omal ajal sai ka vana süsteemi järgi tulumaksu makstud.
  • Mina ei teadnud üldse, et kontolt ka välja saab võtta. Ma panin ikka sisse ja kauplesin, kuni otsa sai ja siis panin jälle juurde.
  • Soovitan kasiinosse minna, seal saab kiiremini rahast lahti.
  • kindsigo
    Mine sinna ja vaata punkti 12 ning 13
    https://fp.lhv.ee/academy/investmentguide/356
    12. Riski- ja rahahaldus
    13. Kauplemisplaani koostamine
  • Tänud. Lõpuks üks asjalik vastus.
    "... statistika kohaselt moodustavad ka kõige kogenumatel kauplejatel kasumlikud tehingud umbes 54% kõikidest tehingutest."

    Kui tõsiselt seda numbrit uskuda? Mul pole nii kehva numbrit ühelgi kuul veel olnud ja ma olen kauplemises algaja.
  • no kauple siis vähemalt paar aastat ja anna teada. Viimase 4 kuu jooksul pole vist olukord turul oluliselt muutunud, millega iganes sa ei kaupleks. Ei ole eriti palju kuulnud sellistest kes 20-30 aastat järjepanu edukalt kaupleksid. Küll olen kuulnud sellistest, kes endale lõpuks kuuli pähe lasid, vaatamata varasemale edule.
  • Tõusuga on kõik härga täis ja peavad end juba pooljumalateks,karu kaisutus toob terad esile.Vot meil oli siis üks Kaido nimeline, kellel läks ka hästi esialgu,pidas isegi siin foorumis oma kauplemispäevikut ,soovitan tungivalt nende materjalidega tutvuda,et ei tekiks uut Kaidot.
  • Tänud vihje eest, eks uurin arhiivi siis. Ise mõtlesin, et 100k EUR ületamisel viin selle LHV portfellihaldurile ja endale jätan mingi väikse nutsu mängimiseks. LHV vist alla 100k jutule ei võta ju.
  • kindsigo
    Tänud vihje eest, eks uurin arhiivi siis. Ise mõtlesin, et 100k EUR ületamisel viin selle LHV portfellihaldurile ja endale jätan mingi väikse nutsu mängimiseks. LHV vist alla 100k jutule ei võta ju.


    Oleks väga huvitav ka siia teadet saada sellest sündmusest :)
  • LHV küsib kohe su käest, et palju tootlust tahad? Kui sa ootad vähem kui 50% aastas, siis sind ei võeta jutule. Seal ikkagi treiditakse korraliku riski piiril ja pakutakse kliendile ka korralikku garanteeritud tootlust.
  • OK, edu kauplemisel. Huumorit võib mujal ka teha.
  • Blink
    Mul üks sõber oli poole kohaga pätt ja kauples ka kõrvalt. Tal oli selline reegel, et kui kuu kasumit ei jõudnud järgmise kuu 20ndaks kuupäevaks maha juua, siis oli riske valesti jaotatud. Tal töötas see väga hästi.


    Õpikunäide riskide maandamisest.
    Just ametioskuste seisukohalt.
    Kui kauplejana päev ebaõnnestub, siis õhtuhämaruses ja ööpimeduses võib lossi tagasi teenida.
    Kas su sõber stoppi kasutab?
    Piirdub 3 valuveljega, kui nende väärtus ületab 1-1,5% päevakuplemisega teenitud kahjumist?

    Ütle kes on su sõber ja ma ütlen kes sa oled...

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon