Börsipäev 25. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 25. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kokku kuivanud käive andis Ühendriikide börsidel ostjatele võimaluse kasutada neljapäevast langust ära ning tõugata S&P 500 reedel uuele rekordtasemele (+0,5%). Euroopas sulgus Stoxx 600 -0,1% kaotusega, kuid see ei takistanud indeksil jõuda teist nädalat järjest plussi.



    Tuult on ühest küljest tiibadesse puhumas ettevõtete oodatust paremad tulemused ning teisalt ka kardetust väiksemaks osutunud tagasilöögid majanduses, kui reedel avaldatud juulikuu aktiivsusindeksid näitasid, et Brexiti referendumi mõju võib piirduda vaid Suurbritanniaga. Eurotsooni töötleva tööstuse ja teenindussektori PMI langes juulis 0,2 punkti võrra 52,9 punktile, viidates aeglase, kuid stabiilse kasvu jätkumisele ning ostudes paremaks kui analüütikute prognoositud 52,5 punkti. Samal ajal jätkub taastumine ka Ühendriikide töötlevas töötuses, kus PMI indeks jättis mais saavutatud kriisijärgse põhja kaugemale seljataha ning kerkis juulis kõrgeimale tasemele viimase kaheksa kuu jooksul (52,9 punkti vs prognoositud 51,5).

    Aasia aktsiaturud liikusid esmaspäeval valdavalt kõrgemale, sh ka Jaapanis, kus Nikkei parandas taset 0,3%. Jaapani keskpanga juht Haruhiko Kuroda tõdes G20 tippkohtumisel, et ehkki arenenud riikides on keskpankadel keelatud valitsusi otse finantseerida, on helikopterirahal siiski erinevaid väljundeid ning majanduse stimuleerimiseks on nad iga kell valmis jõulisemalt sekkuma. Jaapani keskpanga järgmine istung toimub 28-29. juulil ning Bloombergi küsitluse kohaselt ootab 78% analüütikutest rahapoliitika lõdvendamist.

    Uus nädal algab majandusuudiste osas vaikselt ning mainimist vääriksid vaid Saksamaa ettevõtete juulikuu kindlustunde indeks ning Ühendriikides Dallase töötleva tööstuse aktiivsusindeks. Ettevõtete tulemuste hooaeg jätkub täie hooga, kui sel nädalal avaldab oma raporti üle 200 S&P 500 firma. Täna teatavad lõppenud kvartali numbrid teiste seas Danaher, Kimberly-Clark, Philips, Sprint, Express Scripts, Gilead Sciences, Las Vegas Sands, Texas Instruments.

    11.00 Saksmaa ettevõtete kindlustunde indeks (juuli)
    17.30 USA Dallas FEDi töötleva töötuse küsitlus (juuli)
  • Erinevalt Saksa finantsekspertidest, on Brexiti referendumi mõju riigi ettevõtete kindlustundele olnud oluliselt marginaalsem. Jooksva olukorra hinnangut kajastav indeks tegelikult isegi paranes juulis 0,1 punkti võrra 114,7 punktile (oodati 114,0) ning järgmise kuue kuu väljavaadet peegeldav indeks taandus prognoositud -1,5 punkti asemel vaid -0,9 punkti võrra 102,2 punktile.
  • Viimased andmed on küll mõned nädalad vanad, kuid nagu allolevalt jooniselt võib näha, siis pole NYSE margin debt S&P 500 indeksi tõusu toitnud, vaid pigem on võlakoormat eelmise aasta kevadest saati vaikselt vähendatud

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon